|
Plody cukiny, 25.6.2016 Jestli to je reakce na můj příspěvek, tak tomu moc nerozumím.
Vladimír |
 |
Plody cukiny, 25.6.2016 Já bych to tipl na suchou hnilobu květního konce cukety- relativní nedostatek vápníku.
Vladimír |
 |
|
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 24.6.2016 Na té fotce moc není vidět na ty zkroucené listy. Ale takové zkroucení listů, kdy se za velkého tepla a na slunci kroutí listy podélně nahoru je u některých odrůd docela běžné. V žádném případě se nejedná o poškození herbicidem. Pavučinka opravdu... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 23.6.2016 Máte někdo nějaké informace, jestli a kde bude možné pro rok 2017 sehnat semena nových českých cherry rajčat (Jahodo, Blumko a Curranto od SEMO a Odat, Rubinka, Charmant, Gallant od... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 23.6.2016 Cizí řeč by neměla být zde na počítačích žádnou překážkou. Jde jen o to, nastavit počítač na Google Chrome a všechny texty v cizím jazyce se Vám budou automaticky překládat do češtiny. Sice to nebude stoprocentní překlad, ale pro pochopení tématu to... celý příspěvek > |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 18.6.2016 Souhlasím s tím, že to v žádném případě není plíseň bramborová. Vzhledem k rychlému vývoji infekce to nevypadá ani na jinou listovou chorobu např. Septoriovou nebo Alternariovou skvrnitost listů. Spíš jde o nějaký patogen v půdě (např. Fusarium... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 17.6.2016  Paní H.K. opravdu se nechci s Vámi dohadfovat jestli ve Vaší zahradě může dojít k samovolnému křížení u rajčat. Jak jsem napsal, je opravdu na Vás jaká rajčata pěstujete. Jen bych ještě poznamenal, že Brutrus v žádném případě nemá bramborové listy.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 17.6.2016 Jedna paní povídala. I když EU má plno hloupých nápadů, ale toto není pravda.
Vladimír |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 17.6.2016 V anglicky mluvících zemích se používá pro plíseň jméno "late blight" což znamená pozdní plíseň. Pro alternariovou skvrnitost (listová choroba, která může také silně zdevastovat rostliny rajčete) používají výraz "early blight" což znamená raná... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 17.6.2016 Jestli podle toho, že Vám vyrostou kulatá červená rajčata usuzujete na to, že žádný hybrid nemáte, tak to se mýlíte. Geny pro červenou barvu a kulatý tvar jsou totiž dominantní, takže že z náhodného kříže vyroste červené kulaté rajče je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 15.6.2016 Pochopitelně herbicidy nejsou jediným důvodem proč se mohou listy rajčat kroutit. Kroucení listů může být také důsledkem pěstebních podmínek- přehnojení, vysoké teploty, relativní sucho, bujný růst, vyštipování, atd. Je těžké takhle po internetu... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 13.6.2016 Této zábavě (když k tomu přičtu internetovou komunikaci se stejně postiženými na Tomatoville) věnuji převážnou většinu svého volného času.
Vladimír |
 |
Rajčata 2016, 13.6.2016 K tomu, aby část semen z jednoho rajčete byl kříž stačí jeden čmelák, který létá mezi rozkvetlými rajčaty z jedné rostliny na druhou. Potom lze předpokládat, že až 20 % semen bude kříž. Abychom si rozuměli, jedno zrníčko pylu je potom jedno... celý příspěvek > |
 |
Úroda meruněk 2016, 12.6.2016 Myslil jsem, že meruňky letos nebude mít nikdo. Tak alespoň u někoho budou.
U mne je úroda nula a u ostatních stejné.
Vladimír |
 |
Rajčata 2016, 11.6.2016  Tak já teď mám na zahradě plno sněhuláků. Žádná velká krása, ale proti čmelákům, kterých mám na zahradě plno a jsou už velmi aktivní, to funguje (potřebuji mít nehybridní semena). Rajčata musí s těmito návleky dva až tři týdny vydržet.
... celý příspěvek > |
 |