|
Rajčata 2017, 27.1.2017 Nikdo Vám přece neradí, abyste hledal nějaké rajče s podobnou chutí. Naopak Vy radíte ostatním, aby pěstovali divoké rajče, že je nejlepší. Já jsem jen upozornil, že tato rajčata jsou mrňavá, a že jejich úroda je minimální ve srovnání s vyšlechtěnými... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 24.1.2017 Taky jsem si Gallant F1 koupil, protože má být velmi raný a super odolný proti praskání. Od Moravoseedu jsem si koupil ještě dvě nová cherry rajčata Rubinka a Charmant F1, moc mně loni při ochutnávce... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 24.1.2017 Takhle napsané to vypadá, že stačí zajít do obchodu, koupit si rajčata a vybrat semena. Ale ono je to trochu jinak. Obchodů Makro je v Česku pomálo a ještě tam nemůže nakupovat každý. Albertů je naopak plno, možná v některém z nich někdy Kumato měli,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 22.1.2017 Možná jsem to blbě napsal. Ale vůbec nejde o to, že by se mně to nějak dotklo. Vlastně jsem se jen pokusil to co Vám napsali nějak dešifrovat ev. té paní, která se ptala pomoct. Přeji příjemný... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 22.1.2017 Asi jsem se do této diskuze neměl vůbec plést. Jen jedna připomínka: cherry tomato znamená třešňové rajče a to amateur není.
Vladimír
PS.: Co je to Albertova zahrádka se budu muset... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 21.1.2017 Ale to by mělo být žluté rajče.???
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 20.1.2017 Tak jsem tu Juanitu F1 pohledal na Google a prodávají její semena, jen cena je trochu vyšší, za 25 semen chtějí 33 euro a k tomu ještě poštovné. To cena za Phhiloviu (která je snad i odolná k plísni bramborové) 25 Kč za jedno semínko je ještě levná... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 20.1.2017 To Česko a Slovensko jsou si stále hodně podobné i v těch rajčatech. Zjistilo se, že se může vyplatit při cenových relacích dovážených rajčat pěstovat cherry rajčata v těchto zemích. Pochopitelně jména používaná pro tato rajčata na trhu (Medulienka,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 20.1.2017 Není pravda, že jediné objektivní hodnocení je deklarovaná odolnost divokých rajčat k plísni bramborové. Dalším objektivním hodnocením je velikost plodů (a s tím spojená úroda) a to je právě důvod, proč nejsou divoká rajčata až zas tak často... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 19.1.2017  Já mám sazenice na severovýchodním okně, vůbec nepřisvěcuji a zdají se mně OK.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 19.1.2017 Zajímalo by mě, co si paní Veruna z těch rad o svícení vybrala. Já si nejsem ani jistý co tím přisvícením pro pár sazenic rajčat myslela. Jestli jim chce svítit celý den nebo přisvítit po setmění. Pochybuji, že chce pěstovat sazenice někde pod umělým... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 18.1.2017 Já si myslím, že divoké rajče nepotřebuje žádné zastánce. Jako každé rajče má dost pěstitelů, kteří na něj nedají dopustit, ale také mají vlastnosti, které jiným pěstitelům nevyhovují. Já jsem napsal svůj subjektivní posudek, který se až zas tak... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 17.1.2017  Tak takhle vidím divoké rajče po dvou letech pěstování:
Chuť dobrá, ale nijak mimořádná. Plody miniaturní cca 4 g, průměr do 8 mm. Nejlepší je sednout si k rostlině a zobat ty zralá, na což nemám na zahradě čas. Plody nelze otrhat jednotlivě,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 17.1.2017 Tak u mne byly v květnu jen tři dny za posledních dvacet let, kdy teplota k ránu klesla na 0°C a níže. 2.5.2007, 6.5.2011 a 18.5.2012. Nepamatuji se, že bych měl někdy nějaké škody z tohoto jednodeního poklesu teplot. Možná jsem vysázel... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 16.1.2017 p.Jiří, jakou kompenzaci jste dostal vy? Já jsem žádnou kompenzaci nedostal i když jsem neměl ani jednu meruňku, broskev, švestku, třešni, višně bych spočítal na prstech stejně jako ořechy a mišpule. Pochybuji, že pan Petr z Pardubic o nějakou... celý příspěvek > |
 |