|
Která rajčata mají "bramborový" list?, 26.4.2017 Přehled o tom jaká rajčata s bramborovým listem se v Rusku pěstují opravdu nemám. Oni totiž ve svých popisech neuvádí typ listu, pravděpodobně proto, že většina jejich rajčat má list normální. Dost často se u nich uvádí různé formy Mikada s... celý příspěvek > |
 |
Která rajčata mají "bramborový" list?, 25.4.2017 S tím bordelem máte pravdu.
Vladimír |
 |
|
 |
Která rajčata mají "bramborový" list?, 25.4.2017 Existuje celá řada rajčat s bramborovým listem. Většinou jsou to potomci amerických odrůd pěstovaných již od 19. století. Jsou to většinou velká rajčata, kterým se říká bifteky například Brandywine rajčata. Pokud jde o dvě zde uvedená jména Stupické... celý příspěvek > |
 |
Mráz, 21.4.2017 A ještě jednou Brno. Dle měření ČHMÚ nejnižší teplota - 1,8 °C. Ráno jsem byl na zahradě a nějaké nové škody jsem zatím nezjistil. Velkopavlovická plná malých plodů, Cresthaven a Fertilila Moretini odkvetlé, modré peckoviny jsou všechny zatím v květu... celý příspěvek > |
 |
Mráz, 21.4.2017 Při vyjasnění folie není sklo. Všechno teplo vysálá.
Vladimír |
 |
Mráz, 19.4.2017 A mně zmrzly loni asi po sto letech mišpule.
Vladimír |
 |
Mráz, 19.4.2017 Tak já mám čtyři ořešáky. Sefersdorfský a Jupiter mají zmrzlé nasazené listy a výhonky, Mars a ořešák None name šedesát let starý jsou v pohodě (ten starý už kvete), Mars vyraší každým momentem, asi až ta slota přestane. Jinak stromy na mé zahradě... celý příspěvek > |
 |
Kdy papriky do skleníku, 18.4.2017  Ještě jedno dopručení pro všechny majitele skleníku. Všichni máte počítač, tak není až tak velká investice koupit si nějaký DataLoger (záznamník naměřených teplot)- cca 400,- Kč, umístit ho na zastíněné místo ve skleníku) nastavit si interval měření... celý příspěvek > |
 |
Mráz, 18.4.2017 Ano, taková pěkná tabulka existuje, někde tady na tom webu dokonce je uvedena. Včera jsem ji hledal, ale nenašel. Také bych se rád do ní podíval.
Vladimír |
 |
Kdy papriky do skleníku, 18.4.2017 Taky si myslím, že přesazování je blbost. Pokud si myslíte, že netkaná folie je málo, tak přes to dejte ještě něco neprůhledného (deku, jinou tkaninu, apod) abyste zabránila ztrátám tepla sáláním. Možná by stačilo na tu netkanku dát ještě nějaký kryt... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tráva s Bofixem na kompost?, 18.4.2017 Pokud se podíváte na začátek tohoto vlákna, tak si můžete přečíst na co se paní ptala:
Včera jsem postříkala trávník Bofixem, kdy myslíte že tu trávu můžu dát na kompost? A můžu ji tam vůbec dát? Děkuji
Ptala se všech a tak jsem se... celý příspěvek > |
 |
Tráva s Bofixem na kompost?, 17.4.2017 To je vaše věc, kde byste nechal svoje bosé děti běhat. Ale na to se vás nikdo neptal. Opravdu nevím, jestli tam za ty tři měsíc nějaký zbytek dotykového jedu bude, pokud vůbec ten Bofix můžeme hodnotit jako jed nebezpečný lidem. Večer si asi... celý příspěvek > |
 |
Tráva s Bofixem na kompost?, 17.4.2017 Tak tomu nerozumím, v čem má 38.176 pravdu. Pravda je, že jeho příspěvek je přinejmenším neomalený a na fórech, kde mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé by asi tento přípěvek byl smazán a 38.176 by byl upozorněn, že při opakování mu může být... celý příspěvek > |
 |
Tráva s Bofixem na kompost?, 17.4.2017 Já bych ji tam alespoň rok nedával. Lepší než trochu kompostu je pro mne jistota, že vědomě nedávám rostlinám něco co může být i pro mne následně nevhodné. Bádání o tom, zda je něco nebezpečné nebo ne je ztráta času. Informace jsou neúplné a... celý příspěvek > |
 |
Mráz, 17.4.2017  Ahoj Sašo,
teploty a počasí sleduji na stejné meteorologické stanici, jistě víš, že je jen 2 km od mé zahrady. Tu nulu co tam mají, tak jsem měl dnes i doma na paneláku ve výšce 10 m. U země byla asi nula, možná o trochu míň, všude na trávě a... celý příspěvek > |
 |