Příspěvky uživatele - 173.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jahody - plíseň, mráz anebo Květopas?, 15.5.2017
Asi tento web nezareagoval tak jak by měl. Stačilo jen upozornit, že je třeba jahody zakrýt netkanou textilií. Všechny debaty se vedly jen o tom, jak zatopit a udělat kouř pod stromy, ale o tom co bylo daleko jednodušší udělat pro záchranu... celý příspěvek >
A zase ty fleky na listech rajcat, 14.5.2017
Dnes, když chci pěstovat těch svých víc jak čtyřicet odrůd (je těžké některou z oblíbených vyřadit) jsem musel výsadbu zahustit. Pěstuji je ve dvou řádcích, mezera mezi nimi je 45 cm, potom následuje mezera s cestičkou 75 cm nebo 90 cm a zase... celý příspěvek >
A zase ty fleky na listech rajcat, 13.5.2017 Obsahuje fotku
Ještě jedno foto:            Vladimír
A zase ty fleky na listech rajcat, 13.5.2017 Obsahuje fotku
Nevím co jsou malé sazenice. Dokonce si myslím, že čím menší sazenice, tak se lépe ujímají. Není problém vyset semena rajčat přímo na záhon, vyrostou pěkné rostliny, ale poměrně pozdě, protože vysévat lze až někdy koncem dubna. Nějaké přihnojování... celý příspěvek >
A zase ty fleky na listech rajcat, 13.5.2017
Opravdu je mně líto těch Vašich rajčat. Žádnou chorobu nemají, jen jim chybí ve výživě buďto draslík nebo hořčík a proto mají takovou chlorózu. Opravdu je jedno, který ten prvek chybí, protože nějaké hnojení do sadbovače asi nepomůže. Jediné řešení... celý příspěvek >
Rajčata 2017, 12.5.2017 Obsahuje fotku
Dnes jsem zrušil pařeniště (odnesl jsem okna a oddělal dřevěný rám. Všechna rajčata jsou v pohodě, bohatě kvetou a mají už nasazeno plno plodů.            Vladimír
A zase ty fleky na listech rajcat, 12.5.2017
Nerozumím tomu, proč už je nevysadíte ven. Bude jim tam daleko lépe než ve skleníku. V těch kelímcích už trpí nedostatkem všeho a to proto že kořenový systém neodpovídá velikosti nadzemní části. Přerostlé sazenice u mne vypadají stejně (většinou to... celý příspěvek >
Rajčata kdy s nima už ven?, 11.5.2017
Já jsem dnes vysadil padesát sazenic, víc jsem nezvládl. Zítra dodělám zbývajících padesát. Někdy příští týden začnu s výsadbou paprik- cca 120 sazenic. Potom už jen tykve a cukety.           ... celý příspěvek >
Náhlá viditelná žilnatá kresba u listů rajčat + světlání, 8.5.2017
Asi ty listy zůstanou už stále nažloutlé, ale nové listy by už měly být OK. Nažloutlé listy netrhat, protože mají ještě dost chlorofylu a stále se podílejí na růstu rostliny. Ty co už jsou úplně na nic, uschnou nebo samy... celý příspěvek >
Náhlá viditelná žilnatá kresba u listů rajčat + světlání, 7.5.2017
Mezižilková chloróza listů rajčat. Pravděpodobná příčina nedostatečný příjem hořčíku kořeny rostliny. Příčina může být chladné počasí, blokování příjmu některým jiným prvkem, atd. Řěšení zálivka hořkou solí (síran hořečnatý) nebo postřik tímto... celý příspěvek >
Rajčata uvadla, 7.5.2017
Je to jistě vysokou teplotou ve foliovníku. Ono se to jen zdá, že slunce nesvítí.  Ale skleníkový efekt působí. Je nutné ve dne větrat!! Po zalití a v noci by se to mělo spravit.           ... celý příspěvek >
Fleky na listech paprik + rajčat - popálení previcurem?, 6.5.2017
V našich klimatických poměrech je paprika vysloveně teplomilnou rostlinou. Velmi citlivě reaguje na pokles nebo výkyvy tepot a mrzne ji při -0,3 až -0,5 °C. Delší působení nižších teplot (5 °C i méně) na sazenice mladší než 50-60 dní zpomaluje,... celý příspěvek >
Klíčení tykvovitých - postup?, 5.5.2017
Také jsem loni namáčel a naklíčoval semena různých dýní (Hokaido, Hubbart, špagetová, cukety, atd.). Žádný velký úspěch, dokud jsem si nepřečetl v té staré knize 1000 dobrých rad, že dýně a meloun klíčí daleko lépe ve tmě, takže letos nasypu do... celý příspěvek >
Fleky na listech paprik + rajčat - popálení previcurem?, 5.5.2017
Ta trocha práce stojí za tu jistotu. Nikdo tady Vám nemůže garantovat, jakou teplotu v tom Vašem skleníku budete opravdu mít. Každý skleník je jiný! Ten zarytý koňský hnůj ničemu nepomůže, jen Vám ty papriky lépe porostou. Ať se Vám... celý příspěvek >
Napadené listy paprik, 5.5.2017
Intumescence – výrůstky na listech z přemokření. Nic nebezpečného.            Vladimír
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika