|
Zapuštění a položení sazenic paprik, 22.5.2017 Zasadit je trochu hlouběji jde, jde také dát je zešikma, ale paprika není rajče. Mám takový pocit, že na zasazeném stonku se nevytvoří žádné kořeny jako na rajčeti. Pokud je to jinak, tak mne jistě někdo... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 21.5.2017 Já si myslím, že vůbec není pozdě na nějaká větší rajčata. Já pěstuji většinou velkoplodé odrůdy mimo jiné také Cherokee Purple a nikdy nevysazuji jejich sazenice s květy. Třeba v roce 2012 jsem také vysazoval až po mrazu 19. května a s úrodou jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zima byla krutá?, 21.5.2017  S mojí půdou nemám vůbec žádné problémy. Nad tou vrstvou jílovité půdy mám cca 30 cm ornice a nemohu říct, že by mně tam nešly nějaké stromy nebo zelenina. Jen zkušenost z letoška, kdy jsem se snažil vysadit rajčata pod úroveň okolních záhonů a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 21.5.2017 Rajčata moc pěkná, fotka taky dobrá, jen by to chtělo upravit ji před vložením v nějakém prográmku např. Irfan. Taky se mně stává, že si fotku pootočím v prohlížeči a když ji pak vložím, tak je naležato. Blbě se na to... celý příspěvek > |
 |
Zima byla krutá?, 20.5.2017 Tak u mě to tak není. Když jsem zakládal pařeniště, tak jsem šel do jílovité půdy asi 30 cm hluboko. Potom jsem vysazoval rajčata asi jen tak deset centimetrů nad úrovní toho jílu. Ta rajčata, která byla vysazena v blízkosti tohoto jílu (cca 15 cm) a... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 20.5.2017  Včera dopoledne jsem udělal konstrukci (takovou hrazdu) nad českými tyčkovými rajčaty (a jejich příbuznými), ke každému rajčatu jsem spustil spirálu, všechny zálistky jsem vyštípal a hlavní stonek nasměroval do spirály. Rostliny už většinou kvetou.... celý příspěvek > |
 |
Jak daleko pálivé papriky od nepálivých, 20.5.2017 Občas je dobré si něco přečíst i jinde než jen na internetu. Paní Jiřina jen citovala skutečnosti publikované v odborné literatuře a vycházející ze zkušeností velkopěstitelů. Jinak s Vámi souhlasím, že jste napsal... celý příspěvek > |
 |
Jak vypěstovat krásné sazenice rajčat, 20.5.2017 Sazenice rajčete ať je přihrnovaná nebo není zaplní svými kořeny celý objem květináče nebo kelímku jak já tomu říkám (kořínky se u rajčat vytvoří na celé podzemní části rostlinky). Na vytahování sazenice nemá přihrnování žádný vliv, je to spíš otázka... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 20.5.2017 Dobrá práce!!
Vladimír |
 |
Jak daleko pálivé papriky od nepálivých, 19.5.2017 Dost často se mně stává, že se mně odrůdy v kelímcích nějak popletou. Potom když je vysadím a povyrostou tak zjistím, že mám vedle sebe sladkou papriku Najerano Rojo, Corno di Toro, apod. a hned vedle toho (sázím papriky jen 15 cm od sebe)... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak vypěstovat krásné sazenice rajčat, 19.5.2017 Květináč o průměru 8 cm nepovažuji za velký. Není to překlep?
Vladimír |
 |
Piliny k rajčatům?, 18.5.2017 Piliny nevím, ale používal jsem hobliny. Zdálo se mně to velmi dobré, drželo to vlhkost v zemi a plevel až zas tak neprorůstal.
Vladimír
|
 |
A zase ty fleky na listech rajcat, 16.5.2017 Tak to si vůbec nepamatuji, že by se mne někdo na tato rajčata osobně ptal.
Vladimír |
 |
A zase ty fleky na listech rajcat, 15.5.2017 Každý máme jinou chuť, takže zrovna to co mně chutná, nemusí chutnat Vám. Z toho co momentálně pěstuji mám nejradějivellká rajčata ve tvaru srdce. Z jednotlivých barev je to Orange Russian 117, růžové Mayo Delight, černé Brad´s Black Heart a červené... celý příspěvek > |
 |
Zluta kytka na vrchu rajcate, 15.5.2017 Říká se tomu megabloom, několik květů slepených do jednoho. Dělají to velká bifteková rajčata (asi to Vaše velké žluté) hlavně na prvních květenstvích. Já tento typ květu většinou vyštípnu, protože veškerá energie rostliny jde do tohoto květu a... celý příspěvek > |
 |