|
Rajčata 2017, 3.6.2017 Pokud se mi stane, že takhle zapomenu nějaký zálistek, tak se snažím zachovat co největší asimilační plochu. Takže bych ten velký list (který vlastně vyrůstá z hlavního stonku) nechal a uřízl zálistek nad ním. Pokud se ale jedná o cherry rajčata,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 1.6.2017 Skvělé! Tak trochu závidím. Nějakou dobu budu muset ještě zůstat závislý na tom co mají v obchodech nebo si zajet na Zelňák pro něco z Maďarska.
Vladimír |
 |
|
 |
Piliny k rajčatům?, 31.5.2017  Teď už hobliny nepoužívám. Všechno, rajčata, papriky a také tykve mulčuji černou tkanou textilií. Žádná velká krása to není (ty hobliny nebyly také), ale ta úspora práce je nezaplatitelná. Na obrázku jsou kozí rohy a vpředu nějaké... celý příspěvek > |
 |
Paprikám usychají vrcholky, 28.5.2017 Také jsem používal substrát AGRO k vlastní spokojenotsi víc jak pět let. Ale loni, mně opravdu kvůli tomuto substrátu postupně uhynuly všechna rajčata. Co je mně to platné, že těch pět, šest let to bylo dobré, když přijde takový propadák. Bylo to... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit krtka, 26.5.2017 Asi jsou jim sympatičtí, stejně jak mně. .
Vladimír |
 |
Paprikám usychají vrcholky, 25.5.2017 To je pěkné, že se Vám to nezdá, ale skutečnost je taková, že sazenice byly úplně v pořádku a po přesazení začaly rostliny hynout. A příčinou byl substrát AGRO. Když se podíváte na zahrada forum, tak zjistíte, že tuto zkušenost s tímto substrátem... celý příspěvek > |
 |
Paprikám usychají vrcholky, 25.5.2017 Souhlasím. Já jsem loni použil pro výsev jako jednu složku substrát AGRO a po celou sezónu mně odcházela postupně rajčata. Sezóna mně skončila už koncem srpna. O tom jaký trapas to byl u těch co jsem jim daroval sazenice, ani nechci psát. Nikomu... celý příspěvek > |
 |
Napadení paprik, rajčat, 25.5.2017  Nechci nijak obnovovat toto vlákno, ale při čištění souborů v počítači jsem našel tuto odpověď jak pěstují rajčata v SEMO Smržice. Přidávám k tomu svoji fotku z jejich areálu. Možná to bude pro někoho... celý příspěvek > |
 |
Usychá vrchní část papriky, 24.5.2017 Můžete vyloučit, že v půdě ve skleníku nemáte vůbec žádné zbytky herbicidů? Z vlastního kompostu nebo z hnoje dovezeného od někoho jiného?
Vladimír |
 |
Napadení paprik, rajčat, 24.5.2017 Já si nemyslí, že tady někdo zesměšňoval pozorovatele. Jen nešikovně napsaná odpověď Jiřího FM některé pobavila. Pokud jde o toho pana agronoma, tak to že železo škodí rajčatům je jen jeho tvrzení, které nebylo jinde publikováno ani prokázáno. Že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Keříčkové rajče Šejk, 24.5.2017 To, že rajčata nemáte od rána do večera na slunci až tak vadit nemusí. Dokonce v některých létech, jako u mne bylo loňské, je to výhodné.
Ta stříška by mohla stačit. Plíseň bramborová se v anglicky mluvících zemích nazýva "late blight" -... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 24.5.2017 Jestli jsou opravdu holanská, tak jsou to rajčata tyčková, pěstovaná ve skleníku a původní semena byla hybridní. Ten obrázek na to také ukazuje.
Vladimír |
 |
Jak vypudit krtka, 24.5.2017 Mně krtci nevadí. Klidně by jich u mne na zahradě mohlo být víc.
Vladimír |
 |
Napadení paprik, rajčat, 23.5.2017 Z jakého zdroje máte tu informaci, že rajčata nesnáší železo?
Vladimír |
 |
Česká rajčata, 22.5.2017  Díky za najítí té fotky. Já už ztrácím přehled kde jsem kterou fotku již publikoval. Pro doplnění na těch 130 přidám ještě dvě fotky. Na první jsou rostliny rajčat, které byly vysazeny 21.3.2017 do pařeniště, dnes jsou už volně a mají plno zatím... celý příspěvek > |
 |