|
Jedná se také o vlnovníka nebo roztoče? Jak na něj jednou provždy?, 12.5.2008 A co takhle biologický boj s využitím přírodních zákonitostí? Bylo to tu také probíráno - dravý roztoč Typhlodromus pyri - žere škodící roztoče - svilušky, vůnovníky, hálčivce.
Myslím, že už by to mělo být - jak píše zadavatel tématu - jednou... celý příspěvek > |
 |
Strupovitost listů u hrušky?, 9.5.2008 Nemyslím, si, že by se jednalo o kanón na vrabce. Spíše si myslím, že by šlo o velmi užitečnou věc jak pro Vás, tak i pro přírodu. Kromě toho dravý roztoč nežere pouze tyto vlnovníky, ale nasazuje se především proti sviluškám a ty jistě na zahradě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co teď s kadeřavostí?, 9.5.2008 Výše - u těch tří poznámek - jsem se zapomněl podepsat: Josef.
Myslím, že napadené listy se již nezlepší (ani při třeba deseti postřicích), ale nově vyrůstající listy by houba již neměla zasáhnout. Někdy se doporučuje napadené listy otrhat aby za a)... celý příspěvek > |
 |
pěstování bambusů, 9.5.2008 Je protiprorůstavá fólie na bambusarium.cz nějak extrémně drahá? Kolik metrů či desítek (stovek?) metrů potřebujete? Když to budete "lepit" z nějakých desek nebo odpadních fólií, budete s tím mít víc práce a nebudete mít žádnou jistotu. Já... celý příspěvek > |
 |
škůdce - meruňky a hrušně, 9.5.2008 Asi bude nejlepší postři nějakým širokospektrým insekticidem - tedy tím, co hubí všemožné škůdce. Třeba Decis, Sumithion apod. Možná je to jako jít s kanónem na zajíce, ale když není znám přesný škůdce, nelze ani přesněji poradit. Josef. |
 |
Co teď s kadeřavostí?, 9.5.2008 Asi tak dvě poznámky k výše uvedeným příspěvkům:
1. Kuprikol se zpravidla používá pouze před narašením, po narašení může listy popálit.
2. Zpravidla se uvádí, že postřiky jsou účinné pouze v době, kdy jsou broskvoně sotva narašené - při velikosti... celý příspěvek > |
 |
puchýřky na révě, 9.5.2008 Podle mého názoru to bude způsobeno roztoči - pouhým okem neviditelní - buď to jsou hálčivci anebo vlnovníci (erinóza nebo akarinóza). Zkuste si to zadat do vyhledávače a jistě se dozvíte více - anebo je třeba vyloučíte. Josef. |
 |
Jak se jmenuje? - Pro babču 2 (a třeba pro Ing. Holatu), 9.5.2008 Tak já asi kapituluji a uznám, že je to cypřišek hrachonosný. Ale přeci jenom - celkové lepší foto daného jedince by nebylo? Josef. |
 |
Bílý prášek na růži, 9.5.2008 Emulze řepkového oleje (nebo jak to přesně je) obsažená v BIOTONU, který jsem zmiňoval výše, není žádná chemie: věčer postříkám, ráno mohu jíst (nebo tak nějak je onen slogan doprovázející ony přípravky z AGRO-BIO). Josef. |
 |
červený buk, 9.5.2008 Jestli jinak zdravě roste, nelámal bych si s tím hlavu. Josef. |
 |
|
 |
přeslička, 9.5.2008 Jednoduchá odpověď na položenou otázku zní: těžko. Snad jedině trhat, trhat, trhat, dokud je ještě malá, oslabovat ji až do úplného vysílení (teď jde o to, kdo déle vydrži - Vy nebo přeslička?) Přeslička koření velmi hluboko - snad i v metrové... celý příspěvek > |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 7.5.2008 Jak se vede Vaší araukárii? A jak jí rostou šišky? Prosím o další informace a foto. Děkuji. Josef. |
 |
Jak chemicky zlikvidovat jednoděložný plevel v porostu dvouděložných okrasných rostlin (břečťan,...), 7.5.2008 Máte s tím někdo praktické zkušenosti? Myslím s postřikem graminicidy ve výsadbách okrasných rostlin. A co se vám osvědčilo? Já jsem si to ještě netroufl vyzkoušet. Josef. |
 |
Bílý prášek na růži, 7.5.2008 Bílý prášek bude s největší pravděpodobností padlí: takže postřik fungicidem účinným proti padlí: pokud se nepletu, tak je to například Dithane a mnoho dalších; z nejedovatých - opět pokud mne paměť neklame - Bioton. Ale ještě si to ověřte ve... celý příspěvek > |
 |
Jak se jmenuje? - Pro babču 2 (a třeba pro Ing. Holatu), 7.5.2008 "Já hlava děravá, já palice dubová..." - řečeno s klasikem.
Včera jsem špatně uvedl název (možného) cypřišku: místo 'LOMBARTS' jsem napsal 'Lamberts' (asi podle Lamberta Krejčíře?); nicméně ve vyhledávači jsem nenalezl ani jeden použitelný... celý příspěvek > |
 |