Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kolik soli na lák na uzené?, 22.12.2016
To dáváte nasolené maso a ještě lák se solí? Já dávám 25 g na kilo masa a natěsno do nádoby a zaliji vychladlou vodou. Ano, maso solím 2 deka na kilo a vodu taky 2 deka na kilo (litr). Ono to v konečném důsledku vyjde skoro stejně stejně... celý příspěvek >
Uzeni bucek, 21.12.2016
Já to maso, nasolené 2 hmotnostními procenty soli zalévám taky převařenou vodou - rovněž se 2 procenty soli.  Předpokládám, že tak vznikne jakýsi rovnovážný systém, kde lák masu žádnou sůl neodebere ani navíc nedodá.
Množení turbo kvasinek, 20.12.2016
Jednou jsem nějaké turbo ikvasinky rozkvášel. Co mě překvapilo - byly to jakési kuličky, nevím jestli celé suché nebo uvnitř jinačí. Ale když jsem je vsypal do sladkého roztoku, za pár desítek minut vylezly z nádoby ve stylu "Hrnečku vař!"  Taky... celý příspěvek >
Roubování bez předsudků, 20.12.2016
Já si raději podržím své předsudky. Ne, že bych videu nevěřil. Ale nebudu všechno automaticky aplikovat na vlastní zahradu jen proto, že je to na youtube.     Co je cílem pracovníka na videu? Co nejefektivněji přeroubovat intenzivní... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016
Nicméně je zajímavé, že v popředí se každoročně opakují podobné odrůdy jen s menšími obměnami (dva Rubíny mezi první čtyřkou, všechny tři do třináctky)..
Ubytek vahy po vyuzeni klobas, 19.12.2016
To je tedy rada! Tak se pochlubte, jak udil Váš předek. Ten můj totiž ty klobásy vysušil, aby vydržely dlouho i bez lednice.
Štěpařský vosk - složení vlastních směsí, oblíbené značky prodávaných, 19.12.2016
Od té doby, co jsou na trhu tixotropní (nestékavé) vodouředitelné balzámy,  považuji všechny pryskyřičné vosky a tmely za překonané. Jejich tuhost a konzistence není závislá na teplotě, umožní nanést krycí film mikroskopicky tenký i několik mm... celý příspěvek >
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016
Myslím si to taky. Lze předpokládat, že když někdo investuje dost peněz do drahých kvasinek, tak se taky o svůj kvas dobře stará, od výběru ovoce, správných nádob, těsnícího víka aj. Ne, že bych měl s Schimaského kvasinkami špatné zkušenosti, ale za... celý příspěvek >
Uzení klobás studeným kouřem, 16.12.2016
Mám dva dotazy na odborníky přes uzení studeným kouřem: 1. Pokud udíte v zimě za mrazu, nemáte problém, že v uzáku nedosáhnete ani kýžených 20-30 st?  2. Udíte-li maso studeným kouřem, rozvlažujete ho ve vodě? Pokud ano, jak teplé?
Ruhm von Kirchwalden, 16.12.2016
Dužnina je žlutavá tuhá, zarůžovělá, chuti navinulé, dobré. V popisech odrůd se popjmy jako nedobrá, špatná, nechutná nevyskytují. Chuť se obvykle hodnotí jako výborná, velmi dobrá, dobrá.  Autor popisu, který uvádí Petr, z jablka nejspíš... celý příspěvek >
Ubytek vahy po vyuzeni klobas, 15.12.2016
Nelze přesně říci. Záleží na druhu masa, množství přidané vody, době uzení, použitém dřevě (suché x namáčené), atd. Běžně klobásy ztratí 1/4 - 1/3 váhy masa, možná i víc.  Nejen při uzení, ale i po něm, když visí v komoře.    Na... celý příspěvek >
Plnicka klobas, 15.12.2016
To já mám u mlýnku 9cm.No možná to je vlček 1500W 300kg /h.Tam pak zbyde karbanátek větší.Zdar. Ten masomlýnek je ruční - Porkert. Poháněný klikou.  Namlel a naplnil toho hodně, ale jeho dny jsou nejspíš sečteny.. Pořídil jsem Kenwood MG 700... celý příspěvek >
Jesenno - zimné práce, 15.12.2016
To všechno jsou hezké teorie. Já mám v sadu taky trávu, protože jsem líný plet a herbicidy používat nechci, taky se nerad brodím v blátě.. Ale nejlepším důkazem - co je lepší - je chování profesionálů, protože ti jsou na míře a kvalitě výnosů... celý příspěvek >
V mašince zbývá neumleté maso, když klade odpor šajba s malými otvory Když jsem plnil střívko, šajbu jsem dal pryč. Beztak mezi závity šneku zbylo hodně hmoty (nebylo co by ji potlačilo dál. Je to mlýnek 32 (průměr 11 cm), to je dost velký... celý příspěvek >
p. Vysloužil, rád by som sa opýtal čo tak diametrálne zmenilo váš názor Jak říká náš prezident (ne že bych ho musel...) jen idiot nemění své názory. Hlavním důvodem bylo, že už není nikdo ochoten mi s klobásami pomáhat. A u nástavce na mlýnek je... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika