|
Topaz skoro kvitne, 21.4.2017 Je-li stromek po výsadbě správně ostříhán, květní pupeny na něm obvykle nezůstanou. Podle fotky nepoznám, jestli byl špičák zastřižený do žádané výšky kmínku. V tom případě by boční předčasný obrost měl jít pryč a květní poupata na špičáku taky. Nebo... celý příspěvek > |
 |
Vylamovanie pukov, 21.4.2017 Rašící pupeny na kmínku je asi dobré rukou setřít. Když jich na kmínku pár zůstane, nic se nestane, můžete je odstranit později. |
 |
|
 |
Zahradnictví Spomyšl, 19.4.2017 Spomyšl má pěkné internetové stránky, dokonce mají udanou i podnož.
To je pravda, udávat podnož by mělo být samozřejmostí. Otázkou je, můžeme-li jim věřit. Třeba u Dabrovické švestky mají napsanou podnož mahalebku. |
 |
Mráz, 19.4.2017 predpovedajú maximum 6 stupňov a dlhodobý priemer je 15 st. Jedná sa teda o hlboký podpriemer. Podobne očakávané minimum má byť okolo 1 stupňa a priemer je 5 st. Takže toto je extrém
Žádný extrém. V každém roce jsou teploty nadprůměrné i pod... celý příspěvek > |
 |
Rouby vs. sníh / mráz, 19.4.2017 mám brouka v hlavě, jestli se různé odrůdy na stromě nebudou bít, ale na druhou stranu jak ten fešák v Kanadě má na stromě 40 odrůd a strom vegetuje
Což o to, proč by strom nevegetoval. Že se ale jednotlivé odrůdy na stromě někdy bijí, to... celý příspěvek > |
 |
Beforest, 17.4.2017 Pro Beforest je typické, že při skladování nemoučnatí, spíš vadne. Taky v jeho chuti je cítit mírná a příjemná příchuť po lékořici (pro starší - po pendreku). |
 |
Přežijí ohořelé túje?, 13.4.2017 Nemůžete srovnávat dítě neúmyslně zabité autem jedoucím úmyslně 80kou a z hlouposti ohořelé tůje.
Pro mě mají dobré sousedské vztahy podstatně vyšší cenu než jakýkoli živý plot. Soud o náhradu škody možná vyhrajete a do... celý příspěvek > |
 |
Pupeny - poroste stromek?, 13.4.2017 jenomže ta očka pořád neraší a zdají se mi jakoby tam vůbec pupeny nebyly.
To mi hlava nebere. Pro mě je na jaře očko a pupen jedno a totéž. Tak neraší nebo tam nejsou? |
 |
Ockovani, 11.4.2017 Jsou dvě možnosti:
1. Očka se neujala a uschla. Svedčil by pro to suchý neupadlý řapík
2. Očka vymrzla. Pro to by svědčila letošní zima.
Co udělat lépe? Očkovat za plné mízy nebo forkertem, očka nezatírat - nemá to žádný smysl, ujmutá očka... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat nový stromek, 11.4.2017 stromek nevažte drátem, ale osmičkovým úvazkem provázkem, ten se poddá rostoucímu kmínku a nepřiškrtí ho.
Uvažte ho jen jedním provazem a navolno. Kůl je zaražen napevno, stromek oproti tomu klesá spolu se sedající zeminou v jámě. Ten Váš zůstane... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Aktivace kompostovacího procesu, 11.4.2017 Dokáže kompostér zpracovat za dobrých podmínek zkompostovat materiál za 1 rok?
Hodně záleží na tom, jaký materiál kompostujete. Je rozdíl kompostovat trávu, listí, hnůj a třeba hrubou štěpku.
Podle kompopstované hmoty se taky liší... celý příspěvek > |
 |
Sloupovka na semenáči, 11.4.2017 Asi stejně. Sloupovky jsou většinou štěpované na středně až bujneji rostoucích podnožích.
Proti gustu žádný dišpitát, ale jestli jsou u Catsů udávány nějaké nedostatky, pak je to právě průměrná až podprůměrná chuť. |
 |
Angrešt a rybíz 2017, 11.4.2017 Hloupý dotaz. Co děláte s úrodou z 49 angreštů a 28 rybízů? |
 |
Co přivézt z Itálie?, 6.4.2017 Víno v lahvích. |
 |
Zahradní altán z olše, 6.4.2017 Olše není ideální stavební dřevo. Poklud z ní chcete stavět altán, chce to jisté podmínky:
Stromy by měly být nakácené v zimě, nejlépe v lednu. V dubnu je čerstvé dřevo velmi netrvanlivé
Altán by měl být zastřešený a na dřevo by nemělo pršet.... celý příspěvek > |
 |