Příspěvky uživatele - 45.252

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Návod na dávkování hnojiva, množství podle národnosti?, 6.3.2013 Obsahuje fotku
Zasílám foto "produktu" síran draselný 3Kg firmy Agro s velmi, velmi "přesným" a "dokonalým" návodem- tabulkou dávkování, rozdíl pro CZ a SK dávkování je "pouhý" 10-ti násobek... No nekup to za ty těžké prachy 160Kč, že... to by mě ale vážně... celý příspěvek >
Jak řezat "vějířové" volné vedení na zdi?, 6.3.2013
Mám révu Krystal a stříhám na jaře vždy na dvě očka. Jenže hroznů je pramálo a malé, cca do 5-ti s malými kuličkami. Krystal mám 5 let. Je hnojený, netrpí nemocemi-rezistent. Vždy vyrazí mohutné výhony a na nich nic moc hroznů. Výhonů je cca 5-10.... celý příspěvek >
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 6.3.2013
Njn. jenže já tu broskev právě loni na jaře hnojil NPK pro ovocné stromy. Proto jsem se nejprve domníval, že jsem ji přehnojil a spálil kořeny dusíkem a dále nehnojil. Silně pochybuji, že měla nedostatek dusíku. Druhá broskev 25let roste vedle... celý příspěvek >
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 5.3.2013
Ted mě napadlo, že k částečné chloroze mohlo spolu s vápencem přispět i jílovitá půda v cca jen 20cm hloubce a hlouběj. Dále mám letos třetí rok zasazenou hrušen, taky bez přírůstků, asi také může mět chlorozu?
Bujná broskev zkrátka loni jako by trpěla suchem, ale sucho nebylo. Nejsem si jistý že těch pár desítek až stovek žlutých listů dole v koruně bylo-nebylo se zeleným žilkováním, proto koupím tedy síran amoný a zelenou skalici.
Větévky nevadly po odkvětu, tak jak je to charakteristické u merunek. Je ale pravda že na druhé 25 leté broskvi již roky těsně před rašením nalévající(ještě před vyrašením a květem) větévky sem tam uschly, možná následek klejotoku, možná... celý příspěvek >
Děkuji. A nestačí tedy i ted jen zálivka zelenou skalicí? A co použít pokud je broskev přehnojena fosforem??  Ještě jednou děkuji.
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 4.3.2013 Obsahuje fotku
Ještě aktuální foto větvičky postižené loni klejotokem.
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 4.3.2013
Cca 10-ti letá doposud bujná broskvon loni na jaře a v létě měla nicotné! přírůstky na nových letorostech a listy místo tmavě zelené měly barvu světle zelenou a spodní listy žlutou a začali i slabě opadávat odspodu.Mohutná násada plodů sice částečně... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 2.2.2013
Mám nemagnetickou nerez z aukra. Nekroduje ani po letech s kvasem.
Kotel Medienka, 20.1.2013
Systém Medenka (nejen on) je velmi, velmi starý systém "dvojkotlové" destilace. Moje zkušenosti jsou takové, že z tohto "dvojkotlového" přepalování je destilát většinou velmi ostrý, smradlavý zvláště u podzimních a zimních kvasů. Jemné destiláty jsou... celý příspěvek >
Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 18.1.2013
Reakce na na moje úvodní téma je více než ubohá=česká. Nikde jsem nepsal že jsem třešně pálil ted!!...chce to více číst a přemýšlet. Termín " x teoretických pater" se u náplnových kolon používá běžně. Nevím proč tu reagují lidé, kteří neví o čem je... celý příspěvek >
Becky na kvas, 14.1.2013
Čím větší bečky, tím lépe pro kvas. Ideální jsou 220L a více. Všude to ostatně píší, že v malých bečkách kvas prokvasí špatně a teče pak až 30% méně. A opravdu od té doby co kvasím v 220L, mám vždy výtěžnost min. 10:1 ale i až 10:1,4!!!
Kotel Medienka, 9.1.2013
Medenka má vlastní kotel v kterém se vaří kvas měděný a měd vlivem extréních teplot prý stárne, takže se prý za cca 8-15let proděraví. Někde tu na Zahrada.cz to kdysi někdo psal. A druhý kotel je asi taky měděný, že... Nerez alespon na vlastní kotel,... celý příspěvek >
Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 5.1.2013
Pálil, rektifikoval jsem třešně v rektifikační náplnové koloně s X teoretickými patry. Vzhledem k úzkosti hlavní rek. trubky samozřejmě celková doba přepalování je delší. Cca 8-10hodin, protože zvláště konec skutečně již kape a je přitom nejlepší.... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika