Příspěvky uživatele - 45.252

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy stříkat proti kadeřavosti v roce 2014, 3.3.2014
Kuprikolem jsem stříkal 1.3. a nezdály se mě pupeny "růžové" v 300m. n m. Dnes už byly pupeny světle hnědé- možná "růžové".
Slivovice - kvas, 2.3.2014
Kadlátkový kvas o počáteční 26% Brix prokvasil tak na 9% Brix, at děláte co děláte nejde níže, protože švestky obsahují cca až 5% tzv. nezkvasitelných cukrů. Žádný kvas prakticky neprokvasí na 0-2% Brix. Ano jistě, i tady píší různí lidé, že... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 27.2.2014
K Milanovi: Píšete polopravdy a povyšujete je na jediné univerzální pravdy. 1. Metanol při kvašení ovoce jistě vzniká, ale v naprosté většině kvasů ze zralého ovoce v naprosto zanedbatelném množství ze zdravotního hlediska a to zejména v... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 26.12.2013
Inu dá, dá... jen nesmí bejt "smaltovaném kotlu" otřískanej smalt na ocel, to pak bude mět pálenka železitou pachut.
V Bosně se pálí rakije veřejně, bez daní i otrav, 20.11.2013
Nejméně půlka Moravy již desítky roků pálí Ne-veřejně doma. Bylo tomu tak za 1. republiky, za 2. republiky, za bolschvika a i nyní. Zvláště nyní je kvalitní domácí destilát vítanou prevencí před demokratickými jedy s kolky. Vždyt i v lihovinách a... celý příspěvek >
Tvrdnutí zatřeného akrylátového tmelu, 28.10.2013
Jeden "expert" mě vyvařoval podvozek a nakonec ještě základovkou natřený plech-sváry zapatlal akrylovým nekyselým tmelem, který ale po zavadnutí a vytvoření slupky zatřel!! Tzn. nenechal jej zatvrdnout a tmel se na pohmat stále přelévá pod slupkou v... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 24.10.2013
Opět jsem byl silně nepochopen... Mezeru vzduchovou 5mm mám konstrukční mezi ocel plášti na zafalcovaném vršku kotle a NE olejovou, olejová je nejméně 50mm. Termostat elektronický mám provozní a spíná SSRrelé a všemu je předřazen stykač... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 21.10.2013
Rostliný olej je nejlepší z důvodu, že prakticky není cítit při destilaci, je nejlevnější a prakticky zdravotně nezávadný. A u jednoduchého dvojpláště, bez jakýkoliv ventilů, vůbec nevadí! Na co taky ventily, když olej nepotřebujeme tlakovat!! Tj. je... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 21.10.2013
Hluboce se pletete... Rektifikační kolony používají velké i malé rodinné lihovary např. fa.Žufánek apod. Dvojkotlová destilace byla moderní tak v 17. a 18. století. A malá domácí amatérská kolona vyžaduje odbornější a trpělivější obsluhu než žbublavé... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 21.10.2013
Dobrou jemnou pálenku lze z jablek průměrné chuti i jakosti i podprůměrné (ne plesnivé, shnilé) vyrobit snadno na zesilovací koloně. Nebojím se dokonce tvrdit, že bude řádově jemnější, než tradičně hnusné a těžko pitelné pálenky z jablek z většiny... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 20.10.2013
Olej jedině fritovaci. Mám ho asi 5 rok a bez problémů. Cena rozumná a olej je potravinářsky nezávadný narozdíl od různých trafo a minerálních olejů. Mám fritovací z velkoobchodu výrobce olejů s velkým podílem palmového oleje, tzn. olej je odolnější... celý příspěvek >
Hrušeň Dicolor jako vysokokmen, 20.10.2013
Nesouhlasím úplně s tou drobností Dicoloru. Letos jsem měl opravdu velké hrušky této odrůdy. A ty neskutečné barvy. Podkladní krásně "kuřátkově žlutá" a na ní zvláštní líbivé odstíny oranžové a červené. Zkrátka na pohled exluzivní hruška a chutí snad... celý příspěvek >
Účinost postřiku zelenou skalicí a déšt, 18.5.2013
Stříkal jsem stromy zelenou skalicí na list večer a cca po půlnoci pršelo. Je takový postřik účiný? Nebo kolik hodin by měl být rozestup postřiku a deště?
Trávník zničený divokými prasaty, 30.4.2013
Nalíčit samostříly a jiná nástražná zařízení... a prase pak rozporcovat, neodevzdávat organizovaným pytlákům- MS! Organizovaní pytláci totiž se zvěřinou běžně načerno kšeftují prodejem do hospod... vše je kryto oficiálně jednou starou fakturou a... celý příspěvek >
Trávník zničený divokými prasaty, 29.4.2013
Náhradu uplatnovat tvrdě na místním MS- organizovaných pytlácích. Střílej načerno jen snadnou srnčí a v noci kdy se pohybuje černá zvěr chrní nacpaní upytlačenou zvěřinou a pívem.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika