|
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 4.4.2014 Děkuji Standa, ještě si chci vyjasnit správnost braní rozměru toho kruhu jako "stínu" koruny na zemi. Vlastní koruna Rajky má celkový rozměr-šířku 2M až max. 2,5M. Pokud je tedy její "stín" určený k vyhnojení určující podle vlastní šíře koruny,... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 4.4.2014 Pane sadař Vlada: Kolik tedy rozpuštěného LV15 dát na cca 3metry2 té Rajky? Lopatu? tj. ale 2,5kg!!! Vžyt to spálí i ty kořeny Rajky a ne jen trávu, ne??? Vaše argumenty zní velice logicky, je pravdou že je třeba dodat zjara hodně dusíku(přes žrouta... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 3.4.2014 Rajka i ostatní stromky jsou focená doslova z fotákem ze země-z trávníku, foták má sklopnou LCD obrazovku, proto aby byla vždy vidět jen koruna, byt to působí jako za šera, vlivem protisvětla. Kmen Rajky nemá více na výšku než cca 80-100cm a celková... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 2.4.2014 Njn. jenže koruna nemá více než cca 1,5M-2M, takže i ten obvod země na hnojení je menší. Hnojím komlex. hnojivem 2x ročně. Spíše nepřehnojit, aby se dusík nesplavoval do spodní pitné vody a nebo nespálil kořeny. Je pravda že nejbujněji rostou stromky... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 2.4.2014 A dělá krtince-hromádky hlíny? Ty tu nemám, ani nejsou viditelné chodbičky. Navíc 1,5M od Rajky je hned za plotem plno požeru ve formě odkopků švestek a šípky. |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 2.4.2014 Spodní voda je u nás 30M hluboko... a hryzec má rád vodu, že???
Děkuji všem za odpovědi.
Rajku jsem jako každé jaro pohnojil komplexním hnojivem na ovoce(menší hrst na cca 1M2) a navíc po cca 3týdnech ted zalil plošně 40L vody s síranem... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 1.4.2014  Detail trávníku je schválně vybrán s mechem, jinak není mech až tak všude a hlavně není domiantní v tomto čase. Cca před 7lety byla zahrada pohnojena mletým vápencem.
Koukal jsem na místo štěpování a je opravdu cca 5-7cm pod terénem, kupodivu... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 1.4.2014  a- |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 1.4.2014  a |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 1.4.2014  další |
 |
|
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 1.4.2014  Posílám fotky |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 31.3.2014 Tak mě samozřejmě štve, že stromek rostl bujně a najednou nic. Před lety se mě sousední dřívější podnož M9 podařilo přehnojit dusíkem, tak nechci udělat stejnou chybu. Ale zkusím trochu ještě Rajku asi přihnojit síranem amonným, v březnu jsem hnojil... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 31.3.2014 Opakuji znovu, že stromek byl každoročně stříhán a hnojen. Tvarem je spíše středokmen s vyšší protáhlou korunou cca až 3M výšky, jak to tak u mladých stromků v růstu bývá. Co na stromku mám stříhat, když má NULA lonských přírůstků cca 5let po sobě??... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 30.3.2014 Tady zase někdo vůbec neumí číst. Nikde jsem nepsal že nehnojím 12let. Psal jsem že hnojím! Naučte se číst, než odpovíte tak drze Standa V.
Samozřejmě že stromek byl každoročně stříhán a to dosti, pokud měl nové přírůstky. Také je pořád hnojen... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 30.3.2014 Tak stromku jistě neschází nic než právě ta deklarovaná podnož A2. Vše tomu nasvědčuje. Ale vlastně můžu být rád že mám aspon odrůdu kterou jsem chtěl, že... |
 |