|
Mráz - malé plůdky meruněk, 16.4.2014 Chtěl bych mět váš optimismus... Olomoucký kraj chmi.cz hlásí až -4C v údolích... bude to dílo náhody jak moc bude jasno a jak moc bude bezvětří. A nakonec se podobné mrazíky můžou objevi ještě 2 měsíce! Kvůli počasí se nedalo efektivně od počátku... celý příspěvek > |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 14.4.2014 Jak tu jinde na vlákně psal Palo, Borax účinkuje při teplotě nad 8C...!!! |
 |
|
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 14.4.2014 S ohledem na dnešní přehánky a hlavně aktuální radarové snímky to vidím s dnešním postřikem Boraxem bledě... severozápadní proudění oblačnosti brzy zase přinese přehánku, ne li bouřku. S postřikem tu byla alespon teoretická šance že proti marazu ve... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 14.4.2014 Ted jste mě zase tady kolem té hloubky vysazení nasadily všichni brouka do hlavy... až bude pěkněj, schválně opatrně obkopu stromek u kmene a podívám se zda nad místem štěpování nebo v něm??? nejsou kořeny... osobně tipuji že ne, protože je stromek... celý příspěvek > |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 13.4.2014 No to si přímo říká o reakci PALA...? To by mě zajímalo zda ten Borax zvyšuje odolnost i plůdků... ale Palo někde psal že je účinější postřik Boraxem na listy, tzn. že se počítá s ochranou i půdků... |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 13.4.2014 Tak druhá půlka příštího týdne má být podle chmi.cz s mrazíky... nasadíme včas postřik nebo zálivku boraxem? |
 |
Meruňky, monilioza 2014, 12.4.2014 Ale takto že se nestará a nestříká to dělá snad 90% vlastníků stromků... bud nemají čas nebo "šetří" nebo šetří sebe a přírodu nebo na to zkrátka kašlou, že. Ohledně ekologie se to dá pochopit, složité chemikálie používané na postřiky jsou většinou... celý příspěvek > |
 |
V Bosně se pálí rakije veřejně, bez daní i otrav, 12.4.2014 V Madarsku se může pálit domácí pálenka doma z vlastního ovoce pro vlastní potřebu a to 50L 84% etanolu!!! a nemusí se za to platit spotřební dan... tedy nemusela... nyní Evropský soud zrušil osvobození Madarské domácí pálenky od spotřeb. daně. V... celý příspěvek > |
 |
Meruňky, monilioza 2014, 11.4.2014 Dnes v 6.00hod Haná Olomoucko prokazatelně 0C na teploměru směr sever, navíc i sklo auta ze severu taktéž z polovic zamrzlé... Jak jsem psal během noci se vyjasnilo jak předpovídal chmi.cz... Plůdky asi přežily... |
 |
Meruňky, monilioza 2014, 10.4.2014 Už ve více příspěvcích je tu pořád dokola omílán další postřik proti monilii, přitom merunky jsou min. týden odkvetlé... takže třetí nebo další postřik po odkvětu je přece zbytečný??? Jinak jsem dnes na svých merunkách VP a Bergeron nepozoroval zatím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 7.4.2014 Tak jsem k Rajce dal cca 400g LV15 na 7metrů... uvidím co na to tráva zda se spálí nebo ne. Zkoušel jsem jak pevně je ukotvena Rajka a zdá se že celkem dobře i když se mě zdála přece jen více kymacející se než mladší sousední švestka, ale to může být... celý příspěvek > |
 |
Je toto vlnovník?, 5.4.2014 Asi to máte Bejlomorku, ale pročtěte CELÉ toto vlákno "Černání okrajů listů a skvrny" |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 5.4.2014 Děkuji. Můžete prosím vysvětlit proč ten ledek s dolomitem není vhodný? Vadí ten N amonný?? Ale toho tam je polovina a druhá polovina je dusičnanový... Babiš ho má levný))) |
 |
Co to je na švestce?, 5.4.2014 Primárně zřejmě staré větve napadeny maličkými broučky a hlavně jejich larvami tzv. "kůrovec ovocný" (o přesný název nesejde) a sekundárně logicky datlem. Jediná léčba je bohužel včas odřezat všechny napadené větve a spálit! At se nestihne vylíhnout... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 5.4.2014 Tak OK, dám na Vaše rady. Zatím mám koupené malé balení LV15. Ale tady u Ledku 27% vychází N nejlevněji a dokonce je N téměř jednou tolik... myslíte že je vhodný? samozřejmě dávky hnojení se vydělí dvěma...
|
 |