Příspěvky uživatele - 45.252

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 23.4.2014
Monilioza ale napadá hlavně merunky...? A navíc přes květy a letošní broskev logicky žádné květy neměla. Je použit balzám na řez. Zničené řezem si taky nemyslím že jsou, nůžky sice nejsou úplně nejostřejší, ale bez velkch problémů s vyrašením pupenů... celý příspěvek >
Asi to bude tím Calypsem zanešeným ze sousední 4M vzdálené švestky... Přebalce AgroBio Opava, s.r.o. totiž tento přípravek balí tak "kvalitně" že jej po roce otevřete a najdete tuhou hustou hmotu. Není divu, jako těsnění plastového uzávěru lahve 6ml... celý příspěvek >
Od mrazu to není v žádném případě, ostatní broskve nejsou poškozeny a bylo nejméně -1C. Jen jsem stříkal cca 4M vzdálenou švestku Calypsem... tak jedině že by ta malá část postřiku so se mohla s vánkem dostat na broskev takto ji poškodila?
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 22.4.2014 Obsahuje fotku
další
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 22.4.2014 Obsahuje fotku
Zdravím, včera mě takto náhle zhnědly a zaschly 3 ze 4 letorostů na nové letošní broskvi. Co to může být?
Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2014
Tak na Olomoucku mráz na Velký pátek -1C půdky meruněk evidentně přežily bez jakékoliv ztráty.  Sice špičky půdků cca 1/3 půdku je tmavě zeleně zabarvena, ale půdky neopdly a rostou.
Je toto vlnovník?, 20.4.2014
Svinování mladých listů u hrušek dělá z vlastní zkušenosti jak Bejlomorka, tak Vlnovník (Hálčivec) Je tam však výrazný rozdíl že Bejlomorka nedělá takové ty charakteristické drobné puchýřky, často jeden vedle druhého, jak to dělá Vlnovník(hálčivec)... celý příspěvek >
A dle čeho soudíte? I na tom Mendelu tam píšou postřik před květem i po květu, takže se ten vlnovník vyskytuje už takto z jara...
Tak jsem zjistil na hrušce také typické rudé puchýřky jeden vedle druhého. Podle Interaktivní databáze chorob a škůdců Mendelu je to na 80% Vlnovník hrušnový, použiju tedy staré zásoby Omite. Bejlomorku jsem před lety již měl a napadené listy... celý příspěvek >
Mráz - malé plůdky meruněk, 19.4.2014
Na ja, richtig...
Mráz - malé plůdky meruněk, 19.4.2014
Tak včera na Olomoucku -1C jak jsem psal a dnes jsem koukal na plůdky znovu a jsou z jedné třetiny u špiček vždy trochu tmavší zelené než zbytek plůdku, který je schován do té suché hnědé košilky zbytku zaschlého květu... tož nevím zda to spadne nebo... celý příspěvek >
"Padání" rostlin s děložními lístky, 18.4.2014
Dobrý večer, vyseté a vyrašené rostliny přísady jen s děložními lístky v pařeništi záhadně padají, protože je na úrovni půdy něco ožere. Tedy ožere jen stonek a zanechává jen zbytek slupky stonku. Děložních lísků se ani netkne. Co to je za... celý příspěvek >
Mráz - malé plůdky meruněk, 18.4.2014
Olomoucko dnes v 6hod. -1C a odpoledne zjištěny tmavě zelené skvrnky na půdcích... uvidím kolik jich opadá...
Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014
Pane xxx.xxx.11.140, jen technická poznámka, ještě jsem neviděl merunku vysokou 10-12 metrů jak píšete, nebude to spíš ořech?)) V 22.15 je na Olomoucku už jen 3C... (((takže ráno to spadne pod 0C zřejmě
Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014
Olomoucko 300m n. m. dnes v 6hod. severní strana 0,5C nad nulou, zajímávé bylo že okna na autě nebyla namrzlá, pouze to z jihu... zítřek bude rozhodující má být dle chmi od +1C do -2C...
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika