Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jarka, 7.10.2025
Tak si to schrneme.Přes dvacet let se ovocnářům byje do hlav výhoda údajně rezistentních jabloní proti strupovitosti.Hlásali, nemusíte ošetřovat fungicidy.Už tehdy jsem upozorňoval, příroda to tak nenechá.Stalo se a Vf geny byly prolomeny tak to... celý příspěvek >
Šarlota (šlechtitel p.Buzrla), 6.10.2025 Obsahuje fotku
Šarlota (Sissi) - 2025 - Buzrlův stromek Je to krásná, plodná a velmi chutná odrůda. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jarka, 6.10.2025
O čem je tedy ta rezistence.Podle mě hodně slibů a realita poněkud odlišná. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Milwa - Diwa, 6.10.2025 Obsahuje fotku
Junami - 2025 - štíhlé vřeteno Letos první plody.Tak uvidím zda splňuje vlastnosti které se o této odrůdě píší. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jarka, 6.10.2025 Obsahuje fotku
Jarka - 2025 - plody z Verierovy palmety Letos je to lepší.Pěkné plody i bez rezistence. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Orion, 5.10.2025 Obsahuje fotku
Orion - 2025 - štíhlé vřeteno Spokojenost.Pěkné plody, slušná sklizeň a těšení na originální chuť. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Larisa (šlechtitel p.Buzrla), 5.10.2025 Obsahuje fotku
Larisa - 2025 - štíhlé vřeteno Krom silné čtyřky ze šlechtění p.Buzrly se o této odrůdě moc nemluví.Velká chyba, je velmi kvalitní.Letos brutálně probraná jarním mrazem. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Angold, 5.10.2025 Obsahuje fotku
Angold - 2025 - plody z Verierovy palmety Změnil jsem řez palmety a výsledek se dostavil.Zaplodily obě vetikály. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Smeralda, 2.10.2025 Obsahuje fotku
Smeralda - 2025 - sloupcovitý tvar Italská odrůda se záhadným křížením (DA-85 x B9-5).Toto tajemné křížení mě zrovna nenadchlo ale potřeboval jsem odrůdu jejíž charakter růstu umožňuje pěstovat v přísném tvaru.Letos pět plodů.Ponechal jsem dva... celý příspěvek >
Sandra (šlechtitel p.Buzrla), 2.10.2025 Obsahuje fotku
Sandra - 2025 - rouby na Buzrlově stromku Plody jsou letos slušně vyvinuté.Doufám, že mě přesvědčí o své chuti. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Elstar, 2.10.2025 Obsahuje fotku
Elstar - 2025 - štíhlé vřeteno Střední úroda velkých plodů.Některé na můj vkus až moc.Vybarvení je letos ve stylu veselých barev. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 2.10.2025
Zdarec Korzáre, čekal jsem od Honeycrisp více hlavně po chuťové stránce a supertvrdá dužnina mě nevyhovuje.Manželce chutná a tak jsem ponechal spodní patra a zbytek vřetene přerouboval.Hořká pihovatost se objevila po zmlazení stromu.Předtím se... celý příspěvek >
Rubinette Rosso, 1.10.2025 Obsahuje fotku
Očekával jsem letos více plodů ovšem jarní mrazík měl jiný názor.Vyklubaly se jen dva květy a ze dvou plodů je jeden poškozem mrazem a deformován. Chuť je náramná. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 1.10.2025 Obsahuje fotku
Honeycrisp - 2025 - štíhlé vřeteno - spodní část Letos jsem poprvé zaznamenal na 5 plodech hořkou pihovatost.Ca bylo aplikováno dvakrát.Udává se lehká náchylnost k této poruše.Odebral jsem z vřetene 2/3 produkční plochy pro přeoubování... celý příspěvek >
Mix vřeteno z odrůd p.Buzrly, 30.9.2025 Obsahuje fotku
Trochu jsem měl obavy jak se zachová vřeteno po léčbě krčkové hniloby.Plody jsou o trochu menší ale to přisuzuji spíše kvetení při jarních mrazících.Takto se zachovalo více odrůd.Ještě není vyhráno ale zdá se, léčba krčkové hniloby se zřejmě... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika