Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pomůcka pří výběru jádrovin, 30.12.2020
To je PP óvština. Není všechno, co se kupuje v obchodech špatné. Kupříkladu chuťovka jménem OPÁL z Glóbusu. Jarní Galy vytažené z chladírny jsou taky velmi slušné, musí se ale včas sníst. Glostry z Hané byly lepší než ty moje letošní. Nakonec i ty... celý příspěvek >
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 29.12.2020
Zapomněl jsem možná na nejlepší produkt křížení Coxova reneta x Golden Delicious odrůdu DESERT. U mě je to ale s otazníkem. Letošní Deserty na Vysočině byly na tuto oblast relativně sladké, ale do chuti Desertu od MV to mělo hodně daleko. Pokud se... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy meruněk, 28.12.2020
Jen připomínám, že se v prodeji přece jen objevily nějaké velmi pozdní meruňky na "zimní uskladnění". Například Fardao a Farclo. 
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 27.12.2020
Pan Bláha vyšlechtil i jné sorty jabloní. Bohužel jsem pro ně nenašel místo a přeposlal jsem rouby doktoru Vysloužilovi, jež hodnotil jejich plody slovy: Jsou chutnější než mnohé novější odrůdy. Možná, že je všechno uvedeno v tomto vlákně, už si... celý příspěvek >
Určení ryngle, 17.11.2020
Takže tady máme u OULLINSKÉ renglódy tři výhody - samsprašnost, dobrý opylovač a tolerance k šarce, ale nikoliv jednu ale dvě nevýhody, a to citlivost k moniliové hnilobě a částečné ulpívání dužniny na pecce. Vzpomněl jsem si na to v souvislosti s... celý příspěvek >
Určení jablka dle fota, 17.11.2020
Zdravím vlákno s pánem a košíkem jablek v úvodním příspěvku. Na první straně vlákna mám také vyfocený snad IDARED. Jen mě překvapuje ta velmi slušná jonathanová chuť s dobrou cukernatostí a ta cukernatost mě překvapuje nejvíc. Čekal bych od Idaredu... celý příspěvek >
Nemoc jabloně, 17.11.2020
Starým kozákům žádná sazovitost nemůže vadit. Pochutnávám si tady na Vysočině na skoro černých Rozelách, které jsem ještě nechal na stromě a vůbec to ničemu nevadí. A kolik jsme za ty čtyři dny zbaštili plechů štrůdlu z Boikova? Stačí mít dost cukru,... celý příspěvek >
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 17.11.2020
Je perfektní, že jste uvedl konkrétní příklady. Mám oba stromky a buď jsou ze Strážnice nebo Uherského Ostrohu, přesně nevím. Oba jsou pravé. Vřele doporučuju. Stojí za to si je pořídit. Třeba odjinud, ale zkoušel bych to dál. Co se týče reklamací,... celý příspěvek >
Jak se taková reklamace provádí? Ta záměna se zjistí za 3 roky, až má stromek první plody. U broskvoní v první řadě porovnávám, jestli souhlasí typ květů a to se dá při troše štěstí zjistit hned prvním rokem po výsadbě. Prostě necháte nějaký... celý příspěvek >
Babygold, 17.11.2020
A neustříhl byste mi, prosím, v únoru z Babygoldu větvičku, abych si jí narouboval na semenáček? Nejsem pán od ČB, jen mám stejnou oblast zájmu. Na Babygold 6 jsem narazil při letmé prohlídce na internetu právě v Kruhu u Jilemnice. Mají jak... celý příspěvek >
Majorita, 17.11.2020
Kdyby někdo sháněl MAJORITU (Harbrite x Favorita Morettini 3), což je dosti kvalitní broskvoň tak ji mají například ve školkách MCELY a to na ponoži myrobalán. Když pojedete od Křince, tak jsou školky hned na začátku vesnice vpravo.
Herman, 17.11.2020
Tuto informaci Vám musí poskytnout někdo jiný. Cukernatost neměřím, nemám proč. HERMAN je jedna z prvních zralých odrůd v sezóně, takže se oceňuje hlavně jako první zralá švestka pro přímý konzum. Toto kritérium splňuje dokonale. Ostatní je jaksi... celý příspěvek >
Musíte mít odvahu k reklamaci, pokud máte záměny. Jinak život jde dál a na zahradě je toho i bez záměn víc než dost a hlavně záleží na tom, jak bude na jaře milostivý mráz. Uherský Ostroh nabízí k prodeji slivoň s názvem VELMI SKORÁ ŠVESTKA, když... celý příspěvek >
nové meruňky ze Spomyšle (DELICEKOT, VANILLACOT a další) budou taky podvrh, za tu cenu je v Evropě nikde neseženete, jedině že by je pro ně někdo na zakázku "čmajznul". Vzpomínám si, jak jeden pán opakovaně tvrdil, že není možné, aby Spomyšl měla... celý příspěvek >
Herman, 16.11.2020
Netrpí, je plně odlučitelný a neznám chutnější velmi ranou švestku (slívu). Byl jsem překvapen kvalitou plodů i při větší úrodě. Ne každý má ale tento názor. 
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika