|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kadeřavost broskvoně 2021, 18.2.2021 Sulka je mnohem slabší
Přesně to jsem chtěl slyšet. Nikdy jsem si totiž nevšiml, že by Kuky používal na kadeřavost místo "mědi" sulku. Na Agromanuálu se sulka jako fungicid na kadeřavost taky neuvádí (choroby), i když v návodu k použití u sulky... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2021, 17.2.2021 Podle signalizace je dost času, přitom moje pupeny chtěly vzít už začátkem února. Tyhle "jednopostřikáře" už známe, i když jim to třeba vychází, řídit se podle nich nebudu. Kadeřavost není rozhodně taková tragédie jako jarní mrazy, které zlikvidují... celý příspěvek > |  |
|  | Myrobalan do jílu, 17.2.2021 Pan Mikeš13 psal něco o myroších v jílu. Jinak do jílu ZR, St.Julien, Adesoto, Wangenheim. Se šarkou vycházím celkem dobře. I Domácí švestka se to po letech naučila, i když to původně nevypadalo. |  | Pozdní odrůdy meruněk, 17.2.2021 Není Brněnsko jako Brněnsko. Nedaleko Brna má pán zázračný kopec (400 m.n.m), kde mu nikdy meruňky nezmrznou. Asi vykonám na ten koupec pouť a vykropím ho svěcenou vodou, na počest, že tak dobře chrání ty meruňky. Je to svatý meruňkový kopeček. Co se... celý příspěvek > |  | Reliance (-30°C, žádný problém), 17.2.2021 Ve střední Evropě se stabilního počasí většinou nedočkáte. Pro mě za mě, ať si "holomráz" svírá krajinu třeba až so konce března, nic by se nestalo. Teď to zas pro změnu poženou nahoru, no, co už s tím naděláme. Nic. Ani si člověk pořádně nezalyžuje,... celý příspěvek > |  | Topper pěstování, 17.2.2021 Topper jsem kdysi dávno zakoupil taky zřejmě jako Valjevku. Roste velmi bujně. Je to docela záhada,.jestli se jedná o dvě různé odrůdy, nebo pouze a jen o Valjevku. |  | Pozdní odrůdy meruněk, 15.2.2021 Kde pěstujete, Zdenku? V jaké oblasti? |  | Reliance (-30°C, žádný problém), 15.2.2021 Pan PP píše: Jinak když už jsme u toho sněhu, koncem týdne jsem našel na teploměru minimum -21,1 st. Což znamená, že - ostatně tak jako každoročně - budu sklízet s broskvoní proutí do drtiče.
To by mě zajímalo, pane PP. Myslel jsem, že... celý příspěvek > |  | Poraďte tretiu slivku do záhrady, 15.2.2021 Když už nemáte zájem o nejchutnější Domácí švestky, tak si zajeďte do Klivie BA, máte to kousek, a kupte HARBELLU. Elenu "strčí v kvalitě do kapsy". Nevím, jestli jí tam ještě mají. Nějak se v prodeji neobjevuje. Jen samá Jolina, Joganta a Jofela.... celý příspěvek > |  | Kotvičník, 2.1.2021 Kotvičník pozemní mě zaujal hlavně svými účinky na povzbuzení proti ůnavě. V dnešní době plné "cé devatenáctek" by při rekonvalescenci určitě stál za vyzkoušení. Jak jsem si všiml, tak u nás už existují celé kotvičníkové farmy. Nedivím se tomu.... celý příspěvek > |  |
|  | ULA, 2.1.2021 Kdysi tady byl nějaký pan Petr z H, co pěstuje meruňky v podobné nadmořské výšce, jak Vy.(kolem 400 metrů). Má tam nějaký zázračný kopec, kde mu na jaře meruňky nezmrznou, a měl dobrou úrodu i v minulém roce 2020. Co se týče Bergeronu, tak ten mně... celý příspěvek > |  | Ing. Fidla a jeho největší chuťovky, 1.1.2021 Dobrý den, pane inženýre. Rád bych se seznámil s Vašimi TOP ovocnými odrůdami. Stačilo by mi, kdyby jste zmínil, jaké ovoce Vám nejvíce chutnalo v roce 2020. Z hrušek tedy Pastornica a Koporečka, z jabloní to budou nejspíše nějaké staré kousky,... celý příspěvek > |  | ULA, 31.12.2020 Nevyzkoušíme tuto vysoce mrazuodolnou meruňku, jak se uvádí v popisu? Právě díky letošní mrazové pohromě na meruňkách je tato vlastnost velmi cenná. Jestli Vás odrazuje poměrně vysoká cena za stromek, tak s tím já nic nenaděkám. Takže poďme hoši,... celý příspěvek > |  | Gdansky hranač, 31.12.2020 Doktor Miloš Vysloužil promluvil a diskuze skončila na mnoho let. Gdaňský hranáč je známá, přitom podle příspěvků v tomto vlákně odrůda málo rozšířená. Na internetu je popisů poměrně dost, například tento: Chuť dužniny: sladkonavinulá, poněkud... celý příspěvek > |  | Orangered, 31.12.2020 Orangered už se stala nedílnou součástí sortimentu meruněk a dokoce už jí prodávají i v nedalekém zahradnictví, kde jsou na novější odrůdy hodně a hodně skoupí. Důležité také je, že zahraniční společnosti uvádí často dobu zrání té které meruňky právě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|