|
Výběr pily, 29.10.2007 Pane J.S bydlím v Kralupech nad Vltavou /okres Mělník/.
Kde je prosím vás nejbližší servisní středisko na pily Dolmar?
Již jsem se rozhodnul, nakonec to vyhrála pila Dolmar PS500, líbila se
mi také Stihl MS280 , ale na tu jsem nesehnal slušnější... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 25.10.2007 for: J.S.Děkuji za odpověď, dotaz byl směřován na vás...Takže podle toho co jste psal ve svých příspěvcích měla by farmářská pila vydržet hrubší zacházení než profi?Jedná se mi pouze o to aby pila kterou si koupím snesla trošku víc... /... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr pily, 25.10.2007 Při hledání informací o pilách na internetu jsem narazil na tuto pilu /ani náhodou neuvažuji o její koupi/ !!!Einhell RBK 1440objem 38ccmvýkon 1,4 kwváha 7,6 kg - ta snad musí být celá kovaná!?! |
 |
Množení banánovníku, 24.10.2007 Já je normálně odříznu nožem a když je nikdo nechce, tak jdou na kompost...Jinak banánovník mám v "bečce" na kysané zelí - výška rostliny 2,5 metru... |
 |
Výběr pily, 24.10.2007 Pane J.P tuto část příspěvku jsem dost dobře nepochopil citace:Dolmar má největší vyrovnanost jednotlivých řad. Z těchto firem jediná ,která produkuje kvalitní hořčíkové kártry i na hobby řadě. To je velký rozdíl, a kdyby to nemělo význam, tak... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 23.10.2007 Jak jsem se probíral nabídkou pil tak zatím jsou tyto "finalisté"
Husqvarna 350 cena 11800,-
Husqvarna 55 ... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 23.10.2007 děkuji za obsáhlý a plodný příspěvek, po jeho přečtení budu pátrat dále po nějaké farmářské pile - u mne je využití sezonní - dvakrát třikrát do roka dělám hmotu do 10 metrů. Větší váha pily mi vadit nebude, neberu to podle toho kolik... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 23.10.2007 Já vím, že cenovým rozmezím jsem si trochu zúžil výběr, ale původně
jsem uvažoval o investici 8000 - 10000. Takže jak jste zmínil, vlastně
si už radost dělám, cenu jsem navýšil /možná tím přicházím o možnost
koupit si profesionální pilu a zůstanu... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 22.10.2007 Takže když to vezmu podle vás J.S tak ke značkám které já považuji za známé /to je HQ, Stihl, Dolmar/ by jste vy přiřadil ještě Oleomac???Také mne zarazilo, že vy zastánce značky Dolmar ji v příspěvku nezmiňujete. Možná je to proto aby tu nevznikaly... celý příspěvek > |
 |
Plevel v nově založeném trávníku, 22.10.2007 Z vlastní zkušenosti můžu napsat, že nejlepší bude zatím nic nestříkat
a příští rok častěji trávník sekat. Postřik selektivním herbicidem by
jsem prováděl až příští podzim. |
 |
|
 |
Výběr pily, 21.10.2007 To je pěkné, jenomže každý považuje jinou značku za tu známou.Když to vezmu jen tek z hlavy: HQ, Stihl, Dolmar - ty já považuje za známé značky.A co takové značky Jonsered, MC Culloch, Solo - víc jich jmenovat nebudu, tyto se mi zdají patřit také k... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 21.10.2007 K těm šroubům - nejsou stržené, pomalu "vylézají" z těla pily - za dobu co jí mám to dělá asi 8 mimlimetrů...Prostě jednou dojde k tomu že vylezou celé... |
 |
Výběr pily, 21.10.2007 Jak jsem psal, do techniky motoru pil nevidím - jaké se dříve používaly úpravy válců nevím, ale docela by mne zajímalo srovnání - vím že nové materiály mají menší tření, ale jak je to s jejich výdrží - kolik let si udrží požadované vlastnosti... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 21.10.2007 Já jsem stejně tak na 80 procent rozhodnutý jít spíše do nějaké farmářky, přeci jenom výkon pily mi občas scházel... S tím že jsou značky které si kvalitu udržují a tomu odpovídá i jejich cena... nevím nevím? Když vezmu například tu mojí pilu Partner... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily, 21.10.2007 TO : xxx.xxx.161.9Takže podle vás se kvalita pil snížila? Platí to pro hobby pily i pro pily profesionální?Odkud čerpáte své poznatky jste pouze uživatel nebo servisák?Já osobně se nikdy o konstrukci pil nezajímal, ale když už jsme nakousli kvalitu,... celý příspěvek > |
 |