Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kde sehnat dafnie, 20.8.2016
Daphnie jsou často pomíchány s Cyclopy (buchankami). Pokud je chcete oddělit, použijte vhodné síto. Největší Daphnie neprojdou a zůstanou před sítem. Akvaristé, kteří množí rybky, chodí na plankton často. Používají větší monofilový vak na... celý příspěvek >
Štepenie v auguste / srpne, 13.8.2016 Obsahuje fotku
Přesně tak. Tuhé výhony, které mohou být ještě zelené. Rouby zakrývám na 2 až 3 týdny fólií a pak je postupně odbalím. Rouby už by neměly vyrašit. Počkají na jaro. Rouby růží na snímku, štěpované na přelomu června a července 2016, mi však... celý příspěvek >
Štepenie v auguste / srpne, 12.8.2016
V srpnu se očkuje skoro všechno. Roubují se některé peckoviny (např. třešně kopulací nebo do rozštěpu), angrešty a rybízy (do boku nebo kopulací). Já v létě také roubuji růže (už od června do rozštěpu). Vše záleží na počasí. Pokud je u vás spíše... celý příspěvek >
Parazitická popínavka na paprikách, 8.8.2016 Obsahuje fotku
Na venkovním (zahraničním) záhonu paprik mi začala řádit neznámá popínavka, která prý dokáže zcela vysát a zničit rostliny (papriky). Ovíjí se jako svlačec, ale nemá listy a je na mnoha místech přisátá k rostlině. Je tvořena žlutým vláknem tloušťky... celý příspěvek >
Meloun červený, 1.8.2016
Přiložte prosím foto "melounů ze 700 m nebo třeba i z vyšší nadmořské výšky" v ČR pěstovaných venku v kterémkoliv roce. Kolísavé noční teploty jsou v takových výškách značným rizikem. Takže se mi to moc nezdá. Pokud jde o vaše vysvětlení... celý příspěvek >
Kompostování plevele, 1.8.2016
Podle mých zkušeností je tzv. zničení semínek plevelů často jen rychlé vyklíčení v teple a vlhku bez přístupu světla. To je totiž nejúčinnější způsob jak se semínek zbavit. Já dávám takovýto kompost do jámy ke stromkům a přikryji ho zeminou. Plevel... celý příspěvek >
Všechno je děravé, 31.7.2016 Obsahuje fotku
Asi to jsou v mnoha uvedených případech housenky nočních motýlů. Nočních motýlů je u nás třikrát více než denních a jejich housenky nemusejí být tak drzé, aby žraly i ve dne. Uvážíte- li, že housenka zvětší svou velikost (hmotnost) za 6 týdnů 10000... celý příspěvek >
Jaké trvalky pěstovat, 31.7.2016
To je primo umelecke dilo. Mimmo
Včely na malinách, 30.7.2016
Vy jste vážně viděli jablko ohryzané motýlem (imágem)? Nebo jen housenkou obaleče?
Co pěstovat?, 30.7.2016
Já mám nejraději Pax. Je to rezistent na padlí, má veliké chutné červené plody a je beztrnný. Vedle dávám Invictu (myslím, že je to Invicta). Je trnitá, odolná a má menší žlutozelené plody. Chutná mi taky a věřím, že mi zvyšuje svým pylem... celý příspěvek >
Co pěstovat?, 30.7.2016
Asi bych uvažoval o sloupových jabloních. Nebo aspoň o podnožích k jejich naštěpování. Mohou mít krásné a velké plody-opravdové ovoce. Jinak žádná josta se chuťově nemůže ani zdaleka rovnat současným angreštům. Pokud jste zaměřeni na bobule, ještě... celý příspěvek >
Umělě světlo při zimování, 29.7.2016
Existují speciální trubice a lampy, které jsou poněkud dražší, ale mají vhodné spektrum (různé na různé typy rostlin, růstové spektrum, květové spektrum, kombinované apod.). Na přezimování by snad stačila i běžná zářivka a nižší teplota a také nižší... celý příspěvek >
Meloun červený, 29.7.2016 Obsahuje fotku
Jeden meloun mi taky praskl, přestože byl podložený. Ještě nebyl zralý, ale byl už sladký (takže jsem jej nevyhodil). Jenom ta barva nebyla ještě dost červená. Největší má asi 5 kg, ale taky ještě není zralý. Věřím, že sklidím aspoň 10 kousků ve... celý příspěvek >
Housenka, 28.7.2016 Obsahuje fotku
Já bych se s determinací druhu tak neukvapoval. Že je to jeden z viničných lišajů (tak se jim říká na fr. vinicích), na tom se shodneme. Ale ten menší L. kyprejový je vrbkovému dost podobný. Housenky mohou být samozřejmě v zelené, hnědé i černé... celý příspěvek >
Roubování difenbachie, 26.7.2016 Obsahuje fotku
Ano, sedélka jsou různá. U bylin bych volil tento postup: Podnož i roub seříznout příčným vodorovným řezem. V jedné třetině až polovině rozpůlenou žiletkou svislý kolmý řez asi 3 cm a žiletku tam nechat. Kolmým řezem druhou polovinou žiletky přesně... celý příspěvek >
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika