Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přesazení moruše - lze?, 23.4.2017 Obsahuje fotku
Pokud už má listy nebo nedej bože plody, bude přesazení teď rozsudkem smrti. Záleží v jaké oblasti ji pěstujete. Možná, že ještě někde spí. V Pardubicích asi už nespí.
Mráz, 21.4.2017 Obsahuje fotku
Na Vysočině jsem s mrazíkem zaznamenal remízu v Třebíči (480m). Záznamový teploměr ukazuje na venkovní stěně domu +1st. Za domem bývá o 1 až 2 st. míň, ale všechny meruňky jsou snad mrazuvzdorné. Dneska zažívám podobný stres na Balkáně. Předpověď:... celý příspěvek >
Broskyna Royal Glory, 20.4.2017
Kmen by měl být vysoký aspoň 60 cm, raději 70 cm. Na kotel vyberte asi 4 větve vyrůstající v nestejné výšce do různých stran a silně je zastřihněte. Ostatní větve i terminál odstranit.
Rouby vs. sníh / mráz, 20.4.2017 Obsahuje fotku
Rašící roub by mohl přežít i větší mráz. Hůře by na tom byl mladý nevyzrálý výhon.
Jakou odrůdu meruňky do nadm. výšky 424 m?, 19.4.2017
Ke jmenovaným odrůdám bych přiřadil i Lealu a Vesprimu, které také dost vydrží a jsou docela dobré. Leskora (ve tvaru vřetena) je velmi dobrá volba, ačkoliv její cizosprašnost může způsobit určité problémy. Pokud tedy budete pořizovat jen jeden... celý příspěvek >
Hurmikaki, tomel japonský, 11.4.2017
Pokud to byl dotaz na Dunaj, nechávám je na stromku lehce namrznout a pak po otrhání týden odležet v chladu. Pak jsou příjemně medové. Jinak jsou trpké, prakticky nejedlé.
Jak se zbavit včel samotářek?, 11.4.2017
Děkuji za radu. Asi máte pravdu. V mém případě to budou jen včely medonosné a navíc mají své dny (nevím proč). Pocení je skutečně dráždí víc než studený člověk. S vyjímkou nespoceného člověka se sekačkou na hluchavkách.
Jak se zbavit včel samotářek?, 11.4.2017
Nevíte jaký ekologicky přijatelný repelent (aplikovaný na člověka) zabírá na včely? Kolikrát nemůžu za slunečního svitu na zahradě vůbec nic dělat. Zatím zabírá jen silný vítr, déšť, chlad a tma.
Narašené rouby, 11.4.2017 Obsahuje fotku
Mírně narašené třešně i jiné peckoviny se mi chytnou, když se zabalí do fólie a vyslepí se nejvíce narašená očka. Podnož by měla být taky narašená. Dělám to nerad, ale jde to. Venkovní teplota až do 25 stupňů zabaleným rašícím roubovancům nevadí.... celý příspěvek >
Hurmikaki, tomel japonský, 11.4.2017
Mně zmrznul Dunaj na D. lotus v SZ Bulharsku v mírně chráněné poloze, přestože byl obalen (-22 st.). Sazenice nebyla moc silná. Podnož možná ožije a půjde přeroubovat.
Sloupovka na semenáči, 11.4.2017
To se mám na co těšit. Mně rostou zatím skoro stejně jako na MM106, ale mám je na semenáčích zatím jen rok. Nad 4 metry je však nepustím.
Odzimování fíkovníku, 11.4.2017
U sousedů za plotem (v Bulharsku) vymrzl jako skoro každoročně až k zemi. Zatím neraší, ale určitě zase vyžene silné výhony i s plody. Vykopaný odkopek (z října) v květináči už má listy. Řízky samozřejmě taky. Takže trpělivost.
Moruše, 11.4.2017
V horších podmínkách (nízké jarní až podzimní teploty) se daří spíše semenáčkům. Ve vašem případě však možná chybí jen pyl jiné odrůdy. Některé stromy jsou však neplodné (jen samec). Jiné zase nepotřebují pyl a nemají klíčivá semena. Pokud byste... celý příspěvek >
Ockovani, 11.4.2017 Obsahuje fotku
Asi jde o možnost 1. Přeočkujte znovu teď, pokud máte čím. Ale Forkertem. Zavažte páskou a pupen nechte koukat. Nevoskujte.
Moruše, 9.4.2017 Obsahuje fotku
Dělal jsem to až po sklizni (v červenci 2016) pod větvemi. Vyrašilo mi tam asi deset malých větviček a letos dalších sto ze spících pupenů. Ovšem letos úroda nebude. Soused zrovna ořezává moruši "na hlavu" asi v 2,5 m, což je méně razantní postup.... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika