Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vysazené broskvoně nepřežily, 21.5.2017
Narašený výhon asi nevydržel -15st. a zmrznul. Ještě je šance, že vyraší nějaký spící pupen nad místem štěpování. Letos mi málem odešla jedna broskvoň roubovaná venku v únoru. Roub byl při postřiku zabalený ve fólii a po odbalení vykvetl. Všechny... celý příspěvek >
Zima byla krutá?, 21.5.2017
Přesvědčil jste mě. Z vápence se skutečně nedá vyluhovat fosfor a draslík. To složení půdy Vám asi nikdo nezávidí.
Zima byla krutá?, 20.5.2017
Množství živin v jílu nedokazuje fotografie, ale chemický rozbor. To, že rostliny špatně rostou v jílu je dáno tím, že se kořeny dusí. Nad jílem se zase topí ve vodě, která jílem neodchází. Rozbor těžkých jílovitých zemin vždy ukazuje veliký nadbytek... celý příspěvek >
Kadeřavost v květnu, 20.5.2017
Taky si myslím, že kadeřavost se v květnu zastaví při teplotách kolem 25 st. Ovšem zdeformované listy je dobré odstranit. Kdo se má na to dívat.
Zima byla krutá?, 20.5.2017
Opakovaná nepřesnost. Jíl má mnohem více využitelných živin než propustná zemina (N, P, K, Ca, Mg, Fe...). Problém je v tom, že v něm nemusí být vzduch a může mu chybět dusík. Vzduch tam už asi nedostanete, částečně pomůže povrchové okopání. Dusík... celý příspěvek >
Vysazené broskvoně nepřežily, 20.5.2017
Většinou je příčinou nedostatečné včasné zastřihnutí větviček. Je lepší nechat jen dva pupeny než deset.
Prebierka plodov broskyn, 20.5.2017 Obsahuje fotku
Tahle strupovitost nebo skvrnitost není jedinou vadou mých meruněk. Na druhé zahradě mám u tří největších stromů šarku. No a na nejstudenější zahradě mám kvalitní meruňky, ale v množství jen na ochutnání. Aby mi to nebylo líto, koupil jsem si právě... celý příspěvek >
Prebierka plodov broskyn, 18.5.2017 Obsahuje fotku
Probírku meruněk už mám taky za sebou. Někde pomohla i bouřka nebo mráz. Broskve jsem nepotřeboval probírat. Dneska jsem při probírání narazil na rosničku. V noci tu mívám koncert rosniček a cvrčků (možná i nějaká krtonožka), ale dá se to vydržet.
Housenky na břízách, 18.5.2017 Obsahuje fotku
Pokud je to strakáč březový (Endromis), viz google, jde o velmi hodnotného a atraktivního živočicha. Jedna velká housenka nebo dokonce kukla má pro chovatele hodnotu půl kila meruněk. Takový nález je velmi neobvyklý. Osobně bych je vysbíral a... celý příspěvek >
Porovnání klimatických podmínek, 14.5.2017 Obsahuje fotku
Koncem února je pokrok vegetace všude podobný. V květnu jsou však rozdíly v odlišných klimatických podmínkách větší. Podívejte se na zahradní plodiny na 43 rovnoběžce ve srovnání s rovnoběžkou 49.
Jak na Madloň?, 13.5.2017 Obsahuje fotku
Dneska jsem na procházce u Dunaje (BG, 30 m.n.m) viděl starou neoplocenou asi zrušenou zahradu s kadeřavou broskvoní s docela velkými plody (3cm) a mandloně s velikými plody (asi 5 cm). To budou ty velmi ranné mandloně, které jsem kdysi hledal.
Mráz, 3.5.2017 Obsahuje fotku
Ani opačný extrém nepotěší. Kdybych mohl část plůdků poslat někomu na Vysočinu nebo do Frýdku-Místku, hned bych to udělal. Moje balkánská meruňka není v dobrém zdravotním stavu (klejotok, monilia) a plodí nadměrně v nesmyslných shlucích, které se... celý příspěvek >
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 3.5.2017
Já bych si taky držel přiměřenou dávku optimismu. Nemyslím tím na sebe. Díky svým značně vzdáleným zahradám mi to obvykle vždycky někde vyjde. Ale optimismus na jižním svahu v 500m skutečně není žádná úchylka, která by se měla léčit. 500 je... celý příspěvek >
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017
Pokud je řeč o Vehardě, koupil jsem ji kdysi v Plantexu. Mají myslím i e-shop.
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017
Veharda mi dozrava asi 3 tydny pred Bergeronem. Na moniliu i diky relativne vhodnemu stanovisti netrpi.
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika