Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kotvičnik, 12.7.2017 Obsahuje fotku
Už je to tu zase. Podívejte se, co mi to vyrostlo před garáží. A to po tom denně jezdím autem. Musím to vyhodit, než mi to zaplevelí zahradu. Stačí šlápnout a zralý plod se zabodne do podrážky a vypadne kdoví kde. Kotvičník není pro mě vzácný ani... celý příspěvek >
Melouny 2017, 12.7.2017 Obsahuje fotku
Tak jak jste na tom letos s melouny? Mohly by nám letos nahradit výpadek části ovoce. Myslím, že ti, kdož je pěstují ve skleníku nebo na tykvové podnoži, budou dál než já ve volné půdě, byť na Balkáně. Našel jsem dnes tři fešáky velikosti grepu.... celý příspěvek >
Rybíz a maliny, 12.7.2017
V zahradnictví asi napadený nebyl. Nemusí to být smrtelné. Existují proti tomu i fungicidní postřiky. V každém případě hned ostříhat nemocné výhony a nehnojit dusíkem. Dva výhony vypadají zdravé. Říká se, že pomáhá i ponechání planých výhonů, které... celý příspěvek >
Skoré hrušky hniličky, 12.7.2017 Obsahuje fotku
Nám od začátku měsíce padají na zem (v SZ Bulharsku) taky takové menší hrušky s dlouhou stopkou. Jsou jedlé, nehniličkové, ale nenadchnou. Takových krajových odrůd bude asi mnoho.
Jak zkrátit větve meruňky?, 11.7.2017
Hned po sklizni a do čtyřletého dřeva.
Světlušky 2017, 11.7.2017
Já teď nemyslím. Mám vyčteno, že světlo světlušek je nástrojem oboustranné nebo vícestranné komunikace, včetně vymezení teritoria a varování predátorů a konkurentů. Samička světlušky skutečně dá signál právě tomu samečkovi, kterého chce (hlavně podle... celý příspěvek >
Marhula na susenie a zavaranie, 6.7.2017 Obsahuje fotku
Děkuji za důvěru. Zdá se, že to je skutečně možné. Po 15 hodinách na slunci je to skoro suché. Příští týden zkusím ve větším množství a dva slunečné dny za sebou. Musím meruňky dotrhat a nechci je nechávat kvasit. Ta teplota však bude o dost nižší... celý příspěvek >
Rus garden, 5.7.2017
Opravdu nádhera!
Přeočkování, 4.7.2017 Obsahuje fotku
Každé očko, které ode dneška naočkujete je spící, tj. vyraší až na jaře, pokud se ujme. Jestli má ta Vaše meruňka více než 15 mm v průměru, je málo pravděpodobné, že se očko ujme. Já pokud očkuji na starší podnož, umístím očka do mladých výhonů (viz... celý příspěvek >
Sklizeň 2017, 4.7.2017 Obsahuje fotku
Mně se to už taky plně vybarvilo (SZ Bulharsko). Něco vezmu zítra do práce. Kolegové tolerují i mírně poďobané ovoce. Prý je to "trendy". Dneska jsme měli ranné hrušky, včera švestky Čačanky a občas bývají i jarní jabka. Rubín to není, ale začátkem... celý příspěvek >
Žádost o určení motýlů, 2.7.2017
Babočka síťkovaná (letní) se liší od batolce tím, že nemá namodralé duhové zrcátko na vnitřku křídel a "oko" na vnitřku zadních křídel (+černá tykadla, žlutý sosák...). Ale hlavně je mnohem menší. Motýl na snímku tyto znaky má (je to evidentně samec... celý příspěvek >
Žádost o určení motýlů, 2.7.2017 Obsahuje fotku
Oba motýli patří mezi babočkovité. Housenka babočky admirál je chlupatá až trnitá, šedočerná (každé stadium jiné) a žere např. kopřivy. Batolec duhový má housenky zelené s dvěma rohy na hlavě. Žerou vrbové listí. Batolec duhový je mnohem vzácnější... celý příspěvek >
Podnože, 1.7.2017 Obsahuje fotku
Pokud se bavíme o očkování, u meruněk ani slivoní nikdy nepoužívám vosk a pásku vážu jen okolo očka. Na snímku z března t.r. je meruňka naočkovaná Forkertovým způsobem na starou slivoň (na letorost). Z vnitřního pupenu vyrostl za 3 měsíce metrový... celý příspěvek >
Paradajky 2014 - pestovanie vo vedrách, 1.7.2017
Teď jsem se usvědčil z nedostatečné znalosti slovenštiny, přestože jsem kdysi psal i slovensky. Možná je to tím vedrem. Na Balkáně právě zažívám třetí z extrémně teplých dnů (schválně nepíšu horkých, aby si to někdo nepřeložil jako hořkých). Je to... celý příspěvek >
Angrešt a rybíz 2017, 1.7.2017 Obsahuje fotku
Moje "mutanty" dozrály. Jsou docela přijatelné. Stále pátrám po původu.
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika