Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Šarka na meruňce, 20.7.2017
Ano, mýlíte se. Rezistent by se neměl na šarkové podnoži ujmout. Tolerantní ano. Osobně však nedoporučuji vytvářet nový nemocný strom.
Sklizeň 2017, 20.7.2017 Obsahuje fotku
Já mám asi ještě tepleji. Taky jsem nikdy neměl takovou úrodu (asi 20 kg rajčat z 20 tornád za týden). Některá plně vyzrálá rajčata skutečně horkem i deštěm praskají. U sousedů jsem viděl zakryté vijany novinovým papírem z jižní strany. Já je raději... celý příspěvek >
Určení odrůdy meruňky, 18.7.2017
Pomologicky jen male rozdily. Madarska je o neco plstnatejsi, coz je rozlisitelne na jazyku. Tvar plodu Madarske je o neco kuzelovitejsi. Tvar Velkopavlovicke z boku mirne stlaceny.
Poraďte prosím odrůdu meruňky, 18.7.2017
MVA-1 až 4 nebo M-VA-1... jsou Meruňky Valtické podnožové. Jsou to pláňky s malými plody a malými peckami (často i s dvěma jádry v pecce), z kterých se typové podnože pěstují. Mám je v písečném svahu a dobře mi tam jako podnože slouží. Na štítku... celý příspěvek >
Poraďte prosím odrůdu meruňky, 18.7.2017
Skoro všechny stromky na našem trhu jsou opravdu dobré. Pokud nenajdete navrhovanou kombinaci zkuste kromě Velkopavlovické např. Maďarskou nebo Orangered. Z méně vzrůstných podnoží jsou použitelné i zelená renkloda a Wangenheimova švestka. Ve vaší... celý příspěvek >
Minimální tloušťka podnože pro očkování, 18.7.2017
Pokud jich máte hodně a nic jiného nemáte, můžete jich pár zkusit. Ale ani v případě málo pravděpodobného ujmutí neporostou dobře. Doporučuji počkat na březen. To už mohou mít 8 mm. Nakonec i koncem září mohou mít aspoň 7 mm. Optimum je asi 9-11 v... celý příspěvek >
Marhula na susenie a zavaranie, 18.7.2017
Zítra bude asi všude dost teplo a snad i jasno. A nejen zítra. Pokud chcete vyzkoušet sušení na slunci (dva dny na slunci a jeden den ve stínu+v noci zakrýt), chtěl bych uvést, že moje půlky meruněk byly dost malé (bez pecky cca 20g). Teplota byla... celý příspěvek >
Skvrnitost - strupovitost plodů meruňky, 18.7.2017
Já jsem ještě poměrně menší napadené plody ošetřil asi 3 týdny před začátkem sklizně Horizonem. Choroba se zastavila na listech i plodech a plody se ještě významně zvětšily. Takže byly většinou přijatelné a neměly žádné sklony k hnilobě. Ale teď... celý příspěvek >
Hlávkový salát, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Můj salát je momentálně vysoký 1,5m. Jíst se tedy určitě nedá, ale vezmu si z něj semínka. Vysil jsem před týdnem venku 3 různé druhy salátu, ale zatím mi nic nevzešlo. Asi je moc teplo a sucho. Zkouším to proto v květináči v interiéru. Zdá se, že... celý příspěvek >
Otravné žáby, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Ještě se mi podařilo nafotit další položáby, které snad utečou do pondělka.
Otravné žáby, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Už podruhé mi hejno pulců rosniček blokuje sud s vodou. Nechci je omylem vylít na záhon. Naštěstí je jejich vývoj velmi rychlý (od vajíčka do žabky tak měsíc). Zadní nožičky jsem viděl u některých pulců teprve před 5 dny a dneska už dvě zabky vylezly... celý příspěvek >
Sklizeň 2017, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Moje dnešní sklizeň rajčat. Cukety sklidím až večer.
Okurko-cuketa - zná někdo?, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Moje kalabasa má zatím jen květy. Obvykle plodí až když končí plodnost cuket.
Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Toto je můj poslední letošní jarní roubovanec z 2.6. Už má poupátko. Roub byl zakrytý sáčkem asi dva týdny až do venkovní teploty 32 st. Na roubu je čípek, není ošetřen voskem.
Marhula na susenie a zavaranie, 15.7.2017 Obsahuje fotku
Sušení rozpůlených meruněk na slunci se mi podařilo. Suché plody nejsou nijak fotogenické, ale dají se skladovat. Bylo mi líto plýtvat meruňkami, když mám opravdickou úrodu vlastně jen na jednom stromě. Chudák má čtyři ulomené větve z vysoké zátěže.... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika