|
Orangered, 11.12.2021 Takže Orangered sa bez postrekov postrekmi pred dozretím plodov ak pred dozretím prší nedá ani pestovať?
|
 |
Slivoň Stanley, 30.10.2021 Stanley som vykopal, chuťovo bol slabý, cukornatosť bola tak isto slabá a naviac každý rok trpel silnou moníliou plodov. Hodil sa len na kompóty. |
 |
|
 |
Švestka Topfive, 12.5.2021 Krásne Vám kvitne. Ako dlho máte Topfive? M |
 |
Plody nektarinky praskají a hnijou, 26.11.2020 Akú ste mali tento rok úrodu na nektarinkách? Nepraskali vám plody v takom daždivom lete ako bolo tento rok? M |
 |
Jadroviny 2019, 26.11.2019  TomNR píše, že ľutuje že zasadil len 4 stromy Topazu. Nuž, 4 stromy jednej odrody by som nedával, ale čo sa týka Topazu, tak plne súhlasím s tým, že jeho chuť je vynikajúca. Moje skúsenosti s Topazom: v minulosti mi odišli 2 stromky na podpníku M9 na... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 1.6.2019 Signalizácia podľa ÚKSÚP-u pre Slovensko - viď foto. Pozn.: Integro by sme mohli označiť ako "ovilarvicíd". IH |
 |
Neznámá kapradina, 8.5.2019 Josef.! Where are you? IH |
 |
Prvé marhulky dozreli, 8.5.2019 V Austrálii dozreli marhuľky už v decembri (foto 1). Pestujú tam odrody ktoré sa tu príliš nespomínajú (foto 2). IH |
 |
Karneval, 8.5.2019 Ešte pár poznámok ku Karnevalu: Rok 2018 bol z hľadiska počasia mimoriadne priaznivý, mnohé odrody jabloní dozreli o 2-3 týždne skôr ako je obvyklé, čo sa aj prejavilo na ich skrátenom "shelf-life". Je zaujímavé, že Karnevalu akoby sa to vôbec... celý příspěvek > |
 |
Gén Rvi6, 16.1.2018 Ak by mal niekto k téme záujem - viď foto. IH |
 |
|
 |
Rubinola, 4.11.2017  Daník: Rubinola plodí za "normálnych" okolností na dlhom a strednom dreve, typicky v tzv. vidličkách konárikov. Ale rezom sa dá dosiahnuť aj plodenie na kratšom dreve, ako to vidieť na tom stromčeku na prvom obrázku. Čo sa týka rozoznania Rubinoly a... celý příspěvek > |
 |
Florina, 26.8.2017  Florina v obrázkoch. Stromček Floriny mám na M9, je to akýsi nepodarený štvrťkmeň (foto 1). Na fotkách 2-8 sú plody Floriny v tomto roku, na foto 9-13 z roku 2016. Táto odroda ustúpila do pozadia, ak si niekto dnes zakladá záhradu tak Florina asi... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 25.7.2017 Daník: Trochu nedorozumenie - páni x paní. Páni je mn.číslo od slova pán, tou formuláciou som len chcel vzdať hold pestovateľom z Čachtíc, ktorí už roky dopestovávajú takéto nádherné Topazy. Nie je to Topaz Red, nejde ani o prezretie, majú tam... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění usušeného ovoce, 25.7.2017 "Sušené ovoce dáv..me...". Stando, dúfam že je to preklep 😃. Inak by som asi nechcel aby Ste ma tým sušeným ovocím ponúkli 😉. IH |
 |
Fuji, 25.7.2017 Mino BA: pekné jablko a aj ten dážď, konečne poriadne napršalo aj u nás... Fubrax patrí ku krajším, farebnejším klonom Fuji. Ja mám "klasické" Fuji, ktoré je teraz len slabúčko vyfarbené (foto 1). Ono aj v zrelosti je nenápadne ružovo-fialovo... celý příspěvek > |
 |