Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Šlachtenie, 26.7.2017
Aby to nesklouzlo až k té nežádoucí srandě. Šlechtění je velmi široký pojem a zdaleka neznamená jen křížení. Rouby si často bereme z lepších stromů nebo dokonce z větve, která má malinko odlišnou (a to zajímavou) vlastnost. Mutace jsou častější než... celý příspěvek >
Melouny 2017, 25.7.2017
Já jsem tyto žluté melouny už mnoho let nepěstoval. Pokud si však pamatuji, je to podobné jako u mnoha příbuzných rostlin. U cukety, kalabasy i u melounu sugar baby se mi letos dlouho nasazovaly jen samčí květy. A pak se to najednou rozběhlo samo.... celý příspěvek >
Jak správně pěstovat zelí?, 25.7.2017 Obsahuje fotku
Pro zajímavost: každý den sleduji z auta výsadbu zelí na Balkáně. Vždycky jeden řádek přibude. Za dva měsíce budou každý den zhruba jeden řádek sklízet a nejvíc v sobotu ráno před trhem. Zdá se, že je to jednoduché, ale já jsem nikdy příliš úspěšný... celý příspěvek >
Uskladnění usušeného ovoce, 25.7.2017
Já jsem včera dosušil na slunci poslední meruňky. Zdá se mi, že optimální vysušení nastává když mi z 10 kg vypeckovaného ovoce zůstane asi 1,5 kg. Asi záleží i na odrůdě a původním obsahu vody. I tak je to dost významná hmotnostní i objemová redukce.... celý příspěvek >
Sázení rybízu, angreštu, 25.7.2017
Pokud to není urgentní, počkejte do října i v případě kontejnerovaných sazenic. Může se stát, že někdo známý musí nějaké sazenice vyhodit (např. přijede bagr). Mohlo by se to pak podařit přesadit i v srpnu - s kořenovým balem. Nejlépe v dešti.
Žádost o určení motýlů, 23.7.2017 Obsahuje fotku
Oba druhy našich batolců se liší kromě jiného následujícími charakteristickými znaky: vzácnější batolec duhový má na zadních křídlech v bílé skvrně charakteristický zub na rozdíl od b. červeného. Batolec červený má zase oko na předních křídlech na... celý příspěvek >
Uvadání melounů, 23.7.2017 Obsahuje fotku
Nevím, zda bude moje rada k něčemu. Okoukal jsem cosi na okolních melounových polích s průměrnou roční teplotou 12 st., ale s nikým jsem se neradil a nemám to nastudováno. Všiml jsem si, že profi melounoviště bývají velmi zarostlá nejen nadbytkem... celý příspěvek >
Česká rajčata 2017, 23.7.2017 Obsahuje fotku
Ten prstenec mě docela zajímá. Nechával jsem teď dojít v interiéru tornáda, ale jejich zelený prstenec nezčervenal, jen zežloutnul. Je měkký a jedlý, ale ne červený. Asi je to způsobeno stíněním kališních lístků. Kdybych stopku předem utrhl, možná by... celý příspěvek >
Uvadání melounů, 22.7.2017 Obsahuje fotku
Tyhle houbové choroby nepostihují jen rajčata, ale v méně vhodných podmínkách i mnohé další rostliny. Postřik bude asi nutný. Upřímně řečeno - melounům moc nerozumím, ale mám je ve velmi vhodných klimatických podmínkách. Takže rostou jak draci a... celý příspěvek >
Okurko-cuketa - zná někdo?, 22.7.2017 Obsahuje fotku
Tak já to zkusím asi tak za týden. Pěkně roste.
Pozdě kvetoucí meruňka, 22.7.2017 Obsahuje fotku
Právě jsem se vrátil z trhu. Zdá se, že kvalitních pozdních meruněk je letos na Balkáně nadbytek. Kilo za "edno levče" (asi 13 Kč/kg). Ráno to zkoušeli za 1,20 Lv/kg, ale raději to přepsali. Tady asi nezmrzlo nic. Já jich mám taky nadbytek, ale po... celý příspěvek >
Dozraje ještě?, 22.7.2017
Pokud kubík není 1 mililitr jako v laboratoři, taky mě ta informace zaráží. Já velké stromy zalévám velmi zřídka. Ale dva týdny před začátkem sklizně jim vody přidám.
Broskve a nektarinky ze semena, 22.7.2017
U broskví se dá trefit s velkou pravděpodobností do přijatelné kvality plodů ze semenáčků. Odolnost semenáčku by mohla být v budoucnu lepší než u štěpovaného stromku. Druhá věc je, že ne všechny zahrady snášejí broskvoňovou podnož. V mém případě... celý příspěvek >
Dozraje ještě?, 21.7.2017
Zalijte ji.
Co je to za brouka?, 20.7.2017 Obsahuje fotku
Tohohle asi znáte, i když je to jen méně nápadná samička. Utopila se mi v noci v kbelíku s vodou. Samce jsem našel před třemi dny. Taky uhynulého. Žrali ho mravenci. Larvy jsou v kompostu. Asi se v noci podívám, co mi to na zahradě všechno lítá.
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika