Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co právě sklízíte?, 18.10.2017 Obsahuje fotku
Už toho letos moc nebude. Z jablek dotrhám na Vysočině Spartany a ve 210m budu 4 týdny čekat na Granny Smith.
Hrušeň na kdouloni, 18.10.2017
Myslím, že nedorozumění je v názvosloví. V češtině odkopek znamená vegetativně oddělená rostlina. A semenáč je generativní rostlina. Myslím, že to však bude i ve slovenštině podobné. Pokud jde o semínka, nečervivé plody mívají sem tam vyvinuté... celý příspěvek >
Souhlasím. Zdravých a roubovatelných odkopků produkují totiž kdouloně tolik, že snad nikdo semenáče nepoužívá. Všechno jsou to rostliny rostoucí z kořenů šlechtěné podnože. Samozřejmě šlechtitelé samotní jsou vyjímkou. Shnilé popadané ovoce bývá... celý příspěvek >
Bude tuhá zima?, 18.10.2017 Obsahuje fotku
Momentálně se příroda chová, jakoby se ani zima neměla konat. Ale my, co už něco pamatujeme, ji se vší vážností očekáváme. Řešili jsme proto v práci, jaká bude zima v Evropě a okolí. Každý jsme totiž z jiné země. Jeden kolega z východu nám o aktuální... celý příspěvek >
Co je to diva dula?
Jabloně a hrušně do teplých oblastí, 14.10.2017 Obsahuje fotku
Aspoň několik jabloní, známých na Slovensku, které se pěstují i na Balkáně v mnohem teplejších podmínkách: Pinova, Fuji, Melrose, Florina, Mutsu, Idared, Gloster, Granny Smith. Určitě by jim u vás nebylo nadměrné teplo. Dneska se jabloně a jiné... celý příspěvek >
Odzimování fíkovníku, 11.10.2017 Obsahuje fotku
U nás fíkovníky taky často zmrznou nebo omrznou. Tak jsem nechal sazenici v květináči. Když jsem ji však chtěl přemístit, zjistil jsem, že to bez rýče nepůjde.
Cuketa nekvete, 11.10.2017 Obsahuje fotku
Před několika dny mi ještě cukety v BG bohatě kvetly. Teploty jsou tu přitom stejné jako v ČR (ráno 5, odpoledne pod 20). Plod je však vidět už jen jeden. Má asi 20 cm a je podivně zkroucený. Možná i jedlý. Další květy už letos nebudou. 
Jak očkovat ořešák?, 11.10.2017
Taky si myslím, že to nemůže být úspěšné. Ani bych to nezkoušel. Mám vyzkoušeno, že se mandloň chytá na mandloň, broskvomandloň, broskvoň, meruňku a slivoň. Pokud to však budete zkoušet, dejte vědět o výsledku.
Šafrán setý - pěstujete?, 8.10.2017 Obsahuje fotku
Děkuji za určení. Je skutečně překrásná. Škoda, že je na CITESu (chráněná). Jinak bych nabízené sazeničky od sousedů už pěstoval taky.
Šafrán setý - pěstujete?, 6.10.2017 Obsahuje fotku
Šafrán kvete jen na jaře? Vídám teď v Bulharsku na loukách a zahradách mnoho zářivě žlutých květin, které se mu podobají, ale nevím, co to je. Snad nějaký ocún.
Roubování hrušní, 6.10.2017 Obsahuje fotku
Od kořenů roubované duly/kdouloně nebo hrušně rostou pravděpodobně identické selektované podnožové duly množené výhradně vegetativně. Takže výsledek by měl být shodný. Podnože samy obvykle brzy plodí dobré ovoce. Takže často je celý pravokořený... celý příspěvek >
Melouny 2017, 4.10.2017 Obsahuje fotku
Před měsícem jsem je všechny vyházel, ale jeden maličký Sugar Baby se tam znovu objevil. Byl docela chutný, ale bylo v něm hodně pecek (početně jako ve větších plodech, ale v malém objemu). Měl ukázkově uschlou stopku.
Přezimování paprik?, 4.10.2017 Obsahuje fotku
Já bych to chtěl zkusit s velkými rostlinami. U malých papriček jsem to už viděl.
Kdouloň obecná, 4.10.2017 Obsahuje fotku
I v letošním roce jsou kdoule (pokud nepočítám jablka Granny Smith) posledním ovocem. Ještě jsou vidět mišpule a pozdně zimní hrušky.
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika