|
Choroba révy Johanniter, 2.7.2017 Bakteriální nádorovitost? |
 |
Nové listy a výhony paprik jsou zakrnělé a deformované, 30.6.2017  Roztočík široký. |
 |
|
 |
Slivoně 2017, 29.6.2017 Budu stříkat proti obaleči švestkovému (2.generace), jakmile to počasí dovolí (zítra?) a za 10 dnů zopakuji. V HK byl konec kladení 25.6. Letos jsem to nějak pustil z hlavy s tím, že je ještě dost času. V mých podmínkách to bývalo cca 5. - 10. 7. |
 |
Preventivní postřik rajčat, 27.6.2017 Nebo za 3 dny je toho tam stejně jako po 7 či 21, tak se dají aspoň ty 3 dny, aby se neřeklo. |
 |
Preventivní postřik rajčat, 27.6.2017 Ty ochranné lhůty se mění. Příbalové informace jsou pěkně na "vpagro".. ochrana rostlin... seznam přípravků. |
 |
Preventivní postřik rajčat, 27.6.2017 Kumulus nemá na plíseň rajčete žádný vliv. Působí hlavně na různá padlí. Pozor na popáleniny sírou za vysokých teplot. Champion (měď) a Novozir (Dithane) se používají jen preventivně a musí se postřikem dokonale pokrýt obě strany listu, což může být... celý příspěvek > |
 |
Skvrny na listech jabloní, 26.6.2017 Strupovitost jabloně. V téhle fázi se už toho moc nedá udělat. S postřiky se začíná při rašení a končí začátkem června. Teď bych vyzkoušel třeba Tercel, Mythos, Talent nebo Topas + Dithane. Dobrý byl i Syllit. |
 |
Molice vlaštovičníková na brukvovitých, 25.6.2017 Mně nejvíce zabírá Mospilan, pak i Decis. Zkoušel jsem i Reldan, ale ten asi nic moc. Chess a Ninja nezabírají vůbec. Chce to stříkat několikrát po pěti dnech. Vždy se smáčedlem a hlavně postříkat listy zespodu. Stříkám jen kruhárenské zelí, kedluby... celý příspěvek > |
 |
Rajčata spodní listy, 24.6.2017 Tak to už je pak lepší si to rajče koupit... Pokud vedete na jeden výhon, tak žádná džungle nemůže vzniknout. V listech běží fotosyntéza, cukry se ukládají v plodech... aromata... Navíc osluněné plody jsou náchylnější k vytváření "nejedlého" prstence... celý příspěvek > |
 |
Rajčata spodní listy, 24.6.2017 Já listy neodstraňuju. Pokud jsou zdravé, nevidím k tomu důvod. Jen se zmenšuje asimilační plocha. |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 23.6.2017 Vlhko, teplo, hnedle červenec... zítra je stříknu proti plísni. Mám Acrobat, Ortivu, Champion, budu je střídat po 10 - 14 dnech. |
 |
Maliník - je to metlovitost?, 23.6.2017 Mně to připadá jako poškození glyfosátem. |
 |
Co je to prosím přesně za květinku?, 22.6.2017 Blahokeř. |
 |
Prebierka plodov, 21.6.2017 Jo, jo. Pravděpodobně to bude ona! Právě ta hvězdička mě hned zaujala. Díky. |
 |
Prebierka plodov, 21.6.2017 V minulosti jsem jí pár jablíček nechal, odpovídají popisu Rubinoly. Konzumně dozrála poměrně rychle, do vánoc. |
 |