Příspěvky uživatele - 38.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prebierka plodov, 26.9.2017 Obsahuje fotku
Tak takhle vypadá moje "Rubinola" (viz příspěvek z června). Dnes jsem ji musel otrhat, polovina plodů už byla na zemi. Ta barva je celkem věrná, během skladování výrazně zčervená/zežloutne. Sladovatelnost tak do vánoc, pak začíná vadnout. Je to... celý příspěvek >
Co je to za rostlinu?, 24.9.2017
Slizoplod?
Co je to za listnatý strom?, 22.9.2017
Já bych řekl, že nějaký cizokrajný javor.
Pozdní slivoň Presenta, 22.9.2017
Měla by být k šarce tolerantní. Letos jsem na ní zaznamenal masivně suchou skvrnitost. Listy se mně na jaře nezdály, říkal jsem si, že to může být projev šarky a vyklubala se z toho suchá skvrnitost. Příští rok ji musím lépe sledovat. A hlavně dát... celý příspěvek >
Gabrovská se Bulharům povedla, 20.9.2017
A jak dozrává Presenta? Mně poprvé zarodila (asi 15 plodů) a stále je ještě tvrdá. Ze začátku mně plody připadaly suché a bez chuti, teď poslední dny to chuťově vypadá lépe. HK 235 mnm.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 17.9.2017
Dnes jsem narazil na zajímavý akaricid Borneo (Bayer, etoxazol). U nás bohužel není registrován, třeba v Polsku i jinde po světě ano. Do Kudowe pro dušičkové zboží ani pro máslo nepojedu, tak jsem si ho objednal z Itálie. Působí na rezistentní... celý příspěvek >
Asimina Triloba, 17.9.2017
Pěkná úroda. Měl jsem obavy, jak bude vypadat, až přijde. Ale s Kruhem mám zkušenost dobrou. Uvažuji, že tu nejspodnější větvičku na jaře odstraním. Co vy na to? Sázet ji budu, až opadají listy, opatrně se musí zacházet s kořenovým balem. Praví... celý příspěvek >
Asimina Triloba, 17.9.2017 Obsahuje fotku
Tento týden mně přišla poštou z Kruhu. Dopravu pečlivě zabalená přežila dobře. Odrůda Prima.
Hrusky choroba, 12.9.2017
Sázel jsem dvě asijské hrušně a obě nadvakrát. Jedna vůbec nevyrašila, druhá ano, ale brzy zvadla a byl konec. Uschly. Ty fleky se vytvořily už během zimy (sázeny na podzim). Hrušně se ujímají ve srovnání s jabloněmi hůře.
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 11.9.2017
Třešně, meruňky a broskve velmi málo, švestek akorát. Jablek mírná nadprodukce, vloni jich bylo více, ale taky jich šlo více na mošt a do odpadu. Choroby a škůdci na ovoci žádní. Hroznů minimálně a zaúřadovali i špačci. Vos bylo málo - Gold Bohemia... celý příspěvek >
Jahody - co po sklizni, 10.9.2017
Sem tam něco přistřihnout a spíš jen nevyzrálé výhony na jaře. Dřevo raději ne.
Fieldmann FZN 4000-1A. Vcelku jsem s nimi spokojený.
Malinké listy může dělat i roztočík. Šlahouny se elegantně dají odstraňovat elektrickými nůžkami na trávu. Trošku přidržím listy a objedu kolem.
Celkové foto k předchozímu příspěvku, 8.9.2017
Nebo rukola...
Slivoň President, 7.9.2017
Já stříkám Stanley (taky trpí hnilobou plodů hodně) Horizonem (letos 23. srpna a ještě není zralý). OL je jen 7 dnů. Mám vyzkoušeno postřikovat v době, kdy plody začínají zaměkávat (při stisknutí začínají pružit). Samozřejmě každá sorta to má jindy.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika