|
Pěstování rajčat v seně, 14.5.2014 O slámě kolem rajčat jsem zde psal v loni v létě i s fotkama - netradiční pěstování rajčat se myslím to téma jmenovalo.. Ani není nutné je zalévat, a jak píšete, ani slimákům se ta sláma nelíbí. Naproti tomu posečená tráva kolem rajčat se... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2014, 26.3.2014 Mám papriky za oknem podobné jako zde na obrázku výše, seté 3.2, od 25.2. přepíchané po jedné v plastikových sadbovačích od muškátů. Zalévám jednou týdně, dám po šesti do malého plastového umyvadla, proleju aby voda protekla a vrátím na parapet.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 12.3.2014 Právě jsem dostal dobrou zprávu, že včera 11.3. EU parlament navrhovanou směrnici poměrem 550:151 hlasům neschválil. Petici podepsalo celkem na 800 tisíc lidí, z toho v Rakousku na 400 tisíc díky iniciativám Archy Noemovy, p.Stekovicse a dalších. Jen... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 11.3.2014 Lokální tradiční sorty jak píšete budou ohroženy pokud se schválí směrnice EU. Nevím jaký je aktuální stav ale právě Arche Noah proti tomu v Rakousku organizuje petici. Z Vídně máte kousek do Frauenkirchenu tak se tam můžete zajet podívat na... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 18.8.2013 Napsal jsem několik dotazů které zde vyplynuly z diskuze a zde jsou odpovedi:- rajčata nesejeme přímo, vypěstujeme sazenice ve foliovníku a po zmrzlých je zasadíme ca 10 cm hluboko. Nezalévaná rajčata si vytvoří dlouhé kořeny. - rajčata dáváme na to... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013 Již v prvním příspěvku zde jsem psal, že výslovně nedoporučoval mulčovat posekanou trávou. |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013 Ale jistě, pochopitelně za ty ca 3 h celkem se člověk nedozví všechno. A není tam sám.Třeba ale plevel - měl jsem dojem, že ta vrstva slámy je tak silná, že skrz ní prostě plevel neproroste. Co se týká výživy uváděl dobrý kompost nebo / a? / na... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013  Myslím, že když mu napíšete, klidně Vás na to pole vezme i v zimě:-)) nevím, jak atraktivní by to bylo pro nás laiky. (Klidně se tak označím, i když otec pěstoval rajčata co pamatuju a já už to taky nějaké to desetiletí dělám). Vy jako expert byste... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013 Ano, všechno je podvod, to je typické smýšlení nás Čechů. |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013 Na jeho polích jsem žádnou metrovou lebedu ani kombajn neviděl. A je otázka, jestli ten kečup ze shnilých rajčat z vašich polích na jižní Moravě žerou v těch restauracích jen rakušáci. Jeslti je to tak tak je to myslím spíš k pláči než na hi hi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013  Ale já jsem nechtěl tvrdit, že je to jsou nějaké vynálezy pana Stekovicse. Netvrdí to ani on. Jasně, že není jediný, kdo mulčuje atd... Mimochodem Stupické má taky ve svém sortimentu. Že se plantáže rajčat např. v Itálii nezalévají je taky jasný,... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013 Ano já nechápu vůbec nic..Jediný chytrý na tomto foru jste VY!! |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013 Ale přece Vás nikdo k ničemu nenutí, dělejte si co chcete. Nechápu Vaší podrážděnou reakci... |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013 Napadá mne, že v tom foliáku na rozdíl od pole neprší?? Nemůže to být důvod, že tam zalévá?? A když zalévá, nemusí mulčovat, aby se voda udržela v půdě?? |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013  Jistě, já mám od něho New Sun taky v květináči snad 20 l a je velmi pěkné. Jeho názory vzbuzují polemiku i mezi rakouskými zahrádkáři. Jasně, že to prodává - prodej za základem kapitalismu:-)) Ale nikoho k ničemu nepřesvědčuje, řekne svuj názor a vy... celý příspěvek > |
 |