|
Vošky - mšice na jazírkových rastlinkách, 10.6.2012 V noci bol velký dážď a nespláchol ich :-((....v pobrežnej zóne zatiľ nie sú, asi im tieto rastlinky nechutia :-)...sú na Žabníku, Trsti, Pálke, Okrase okolikatej, na Ostrici. Tam nedočiahnem, abych ich poutierala.
|
 |
Vošky - mšice na jazírkových rastlinkách, 10.6.2012 Prosím poraďte mi ako odstrániť vošky z rastliniek? Najskôr boly na listoch lekna a včera som pridala do jazierka ďalší rastlinky a do rána obsadily vošky všechno. Aj kvety lekna. V jazierku sú aj rybky koi. Čo s voškami? Všetko vyciciavajú :-((( |
 |
|
 |
Pochlubte se svými altány, 8.5.2012 dobrý deň, na vašej fografii (inak veľmi pekného) altánku, máte beton natretý na červeno. Zaujíma ma, zda budete mať dlažbu alebo je to záverečná úprava betonu. Inak by ma zaujímalo, čím ste to natrel? |
 |
Choroba rododendronu, 6.5.2012 Možem striekať Dithanem keď Rhodo kvitne? |
 |
Úhyn ryb, 19.4.2012 Já mam iný problém, ryby nehynú ale strácajú sa. Z 15tich rýb mam behom týždňa len 4 biele. Všetky červené sú preč. Ryby sú vyplašené a stále na dne a boja sa aj keď im sypem krmenie, nejdú su preň. Čo by ich mohlo požierať? Mačka to nebude,... celý příspěvek > |
 |
Zahradní technika Fieldmann?, 30.3.2012 Niektore ich vyrobky akoby z oka vypadli znacke Florabest z Lidlu. Napr. el. retazova pila. Urcite sa to vyraba v tej istej cinskej fabrike. Kupil som si od nich akumulatorvy srobovak vo vypredaji v Tescu, je sikovne vymysleny. Ale obcas v nom nieco... celý příspěvek > |
 |
Brzda homelite 4016, 3.11.2011 Snažím sa ju držať od tela, možno ešte skúsim riešenie od Štefana.
Najbezpečnejšie miesto pre takúto pílu je v kontajneri na smeti. |
 |
Brzda homelite 4016, 9.10.2011 Vymena pasoviny nepomoze, je to natavenym plastom okolo. |
 |
Brzda homelite 4016, 9.10.2011 Mal som ten isty problem, v mojmom pripade to bolo natavenym plastom okolo brzdy, takze nebola aretovana (alebo vycentrovana). Brzdu som vyhodil a nemam problem. Opravovat to nema zmysel, je to konstrukcna chyba. |
 |
Otáčkoměr, 1.7.2011 Radšej si kúpte automobilový multimeter. Do 1000 korún máte prístroj, ktorý meria otáčky + kopec ďalších vecí. |
 |
|
 |
Usychajuca novovysadena marhula, 30.6.2011 dobry den.na jar vysadenom stromceku marhule zacali pomaly usychat vyhonky, suchom to nie je.je este mozne zachranit tento stromcek?,dakujem |
 |
Vrtaná studna 80 m - jakou hadici?, 24.6.2011 ešte je dôležité, že spatná klapka by sa nemala dať tesne pred čerpadlo, ale min. o meter vyššie. Ja som to robil tak, že za čerpadlo som dal 5/4" pozinkovanu ruru, spatnu klapku, ďalej 32mm plastovu ruru. plastova rura ma... celý příspěvek > |
 |
Vrtaná studna 80 m - jakou hadici?, 24.6.2011 Spatna klapka v pohode vydrzi aj 30rokov. Ja som mal v tej 32 m studni pôvodne 2" ruru s klapkou, studna sa nepouzivala min. 20 rokov a klapka stale drzala. musel som to vytahovat navijakom, dvaja chlapi s tym ani nepohli. Bola to... celý příspěvek > |
 |
Vrtaná studna 80 m - jakou hadici?, 23.6.2011 ja mám 32 m studňu, d32 mm hadica a vytiahnem to bez problémov sám. pre 80m kôli váhe odporúčam skôr d25 mm. |
 |
Vrtaná studna 80 m - jakou hadici?, 23.6.2011 priemer d40 je zbytočne veľký. Odporučujem max d 32 mm. |
 |