|
Hryzec, 28.4.2008 Tak toho bych chtěl vidět. nebylo by foto? Josef. |
 |
Likvidace mechů na starých velkých kamenech, 28.4.2008 Také bych dal přednost zamechovatělým kamenům než očištěným. Josef. |
 |
|
 |
Rostliny do nádob - které přezimují?, 28.4.2008 Pro přezimování je hodně důležitá velikost nádoby: čím větší, tím lepší: udrží si stabilnější podmínky - vhkost a teplotu - po delší dobu bez velkých výkyvů. Podobně je to i s jejich nateriálem: čím "hutnější" a lépe izolující, tím... celý příspěvek > |
 |
Iris - cibulky, 28.4.2008 V případě, že jste je dostala nyní, se dá předpokládat, že to bude např. nějaký z tzv. holandských kosatců. Ty u nás nepřezimují - takže na zimu vyndávat a skladovat v bezmrazé místnosti.
Jednoduché pravidlo: cibulky a hlízy, které se prodávají na... celý příspěvek > |
 |
Jak dlouho se dá uchovat postřik, 28.4.2008 Zásadou by mělo být opravdu postřik vždy po naředění spotřebovat.
Moje zkušenost je taková, že naprostá většina postřiků byla účinná třeba i po několika týdnech od naředění. Není to ale doporučeníhodný postup. Josef. |
 |
Co to je?, 28.4.2008 Je to třešeň. Josef. |
 |
ohnuté špičky na cypřiších, 28.4.2008 U cypřišku Lawsonova, který se pěstuje nejčastěji a o který - předpokládám jde - jsou ohnuté špičky celkem typickým druhovým znakem.
Předpokládám, že se jednalo o balové rostliny (nejspíše někde z hobbymarketu?). V tom případě Vám doporučuji všechny... celý příspěvek > |
 |
skalka z křemence, 28.4.2008 Podle mého názoru je na skalku (a do zahrady celkově) vhodný jakýkoli kámen, pokud se vhodně seskládá. Křemenec bude mít tu výhodu, že je velmi pevný a nebude se rozpadat.
Hlavně nemíchat různé kameny (typy hornin) dohromady!
Josef. |
 |
Jedle korejská, 28.4.2008 Jedině šišky ostříhat, dokud ještě nejsou takové, aby vadily.
Ovšem, setkal jsem se letos na korejské jedli s nějakým škůdcem - nejspíše nějaký obaleč či můra? (po přesné identifikaci jsem ještě nepátral) - jehož housenky (larvy) si na větvičkách... celý příspěvek > |
 |
Jak na chodníky? - mech, 28.4.2008 Roundup ani dominator (což je v podstatě to samé, ale od jiného výrobce - generikum) vám - jak jste sám zjistil - opravdu nepomohou.
Zelená skalice a prostředky na ní založené (např. Antimech, Mech-stop) Vám mohou pomoci, ale zrezatí Vám dlažba (a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Houba na jehličnanech - poradí někdo?, 28.4.2008 Na jalovcích (chvojkách) bych to nechal být. nesetkal jsem se s tím, že by kvůli rzi hrušňové jalovce odumíraly.
Ani hrušně zpravidla neodumírají, ale oslabuje je to, zvláště pokud je infekce silná a jsou napadeny i větvičky: to jsem viděl (na těch... celý příspěvek > |
 |
Další šalvěj - červenolistá Salvia lyrata, 28.4.2008 Dobrý den. Máte někdo z Vás zkušenosti s přezimováním této šalvěje? Zdá se mi, že žádná z těch, co jsme měli od loňska vysazené, neroste. jak je to u Vás?
Přitom byly kouperny jako trvalky a taky se jevily, jako že s nimi nebudou problémy - také se... celý příspěvek > |
 |