Příspěvky uživatele - 204.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Starý ořech a smrk u zdi, problém se sousedem, 2.5.2008
S údajem o výsadbě 2 m od plotu v občanském zákoníku si nejsem vůbec jist (ale prostudovaný ho nemám). Je to tam opravdu? V kterém paragrafu? Mohl byste to někdo s právnickým vzděláním (anebo s většími zkušenostmi), kdo sledujete toto fórum potvrdit... celý příspěvek >
Oživení staré Yucca filamentosa, 30.4.2008
Co je opravdu ošklivé - ostříhat, ostatní ponechat, případně trochu přihnojit. Vyhubit případný plevel okolo ní. Zajistit dostatek slunce (pokud se případné okolní keře a stromy příliš rozrostly). Nechce moc zalévat, raději sucho. Josef.
Lofos - popínavý muškát, 30.4.2008
Mohlo byto být Lophospermum? Při zadání "Lofos" do vyhledavače mi to nalezlo tuto rostlinu - opravdu je popínavá, ale s muškáty nemá nic společného (kromě toho, že kvete a že se na zimu bude muset uklidit). Josef.
Lipnice, 30.4.2008
Herbicidem tuto trávu - předpokládám, že jde o lipnici roční - v trávníku nejspíše nezničíte (bez poškození trávníku). jak na to: jedině mechanicky - ručně vytrhávat či podříznout vždy celý trs nožem, od kořenů (pokud tam nenecháte... celý příspěvek >
Znáte je...? A máte s nimi zkušenosti?, 30.4.2008
Asi to bude dvojzubec - Bidens a druh kopretiny - Osteospermum; přesnější druhové a odrůdové názvy nevím.  Josef.
Dračík - Penstemon, 30.4.2008
Moderní velkokvěté odrůdy (kterou snad máte na mysli) opravdu často vymrznou. (Zrovna předevčírem jsem na to v zahradě koukal: neroste, vymrzl). Proti by bylo nejlepší je na zimu uklízet anebo řádně zabezpečit proti mrazu a přílišné vlhkosti. Staré,... celý příspěvek >
Druhový název ficusu: Synadenium grantii, 30.4.2008
Do názvu zprávy jsem doplnil celý název rostliny: výše uvedení mají pravdu, že je to Synadenium a nikoli Ficus (k čemuž svádí lidové pojmenování gumovník) a že patří k pryšcovitým (a nikoli k morušovitým jako Ficusy). Platný název je tedy snad... celý příspěvek >
Houba na jehličnanech - poradí někdo?, 30.4.2008
Nic proti Vaší likvidaci jalovců, ale jestli je nezlikvidovali i sousedi v širokém okolí, tak jste si tím asi nijak výrazně nepomohl. Josef.
Selektivní herbicidy, 30.4.2008
Svízel přítula je jednoletý plevel každoročně rostoucí ze semínek a má tedy rád volnou půdu; v zapojeném trávníku se dlouhodobě neudrží. Pokud chcete chemii, Vámi udávaný Agrofit kombi by na něj snad měl zabírat - ovšem jen na již vyklíčené jedince.... celý příspěvek >
Hebe i s květináčem do vřesoviště?, 29.4.2008
Prosím, uniká mi smysl otázky: pokud chci něco vysazovat do volné půdy, pak bez květináče, ne? Pokud to chci na zimu uklízet (z otázky by to byly teplomilné, choulostivější - zpravidla velkolisté a pestrolisté - odrůdy Hebe), mohu vysadit jak s... celý příspěvek >
Selektivní herbicidy, 29.4.2008
Jestli je to reakce na mou odpověď (Josef): samozřejmě, že mám na mysli trávu (tedy lipnicovitou rostlinu) pýr plazivý - dříve bylo uváděné jméno Agropyron (nebo Agropyrum) repens, ale botanici nám ho zase přejmenovali. Někdo ho v trávníku nemusí -... celý příspěvek >
Houba na jehličnanech - poradí někdo?, 29.4.2008
Vzhledem k nesmyslnosti výše uvedeného názoru odpovím protiotázkou: A co takhle zlikvidovat hrušně? Co když třeba já osobně dám přednost jalovcům?! Josef.
Houba na jehličnanech - poradí někdo?, 29.4.2008
A to si myslíte, že v okruhu 200 m budu jediný člověk, který má na zahradě jalovec chvojku anebo čínský? Vždyť se jedná o jedny z najčastěji pěstovaných dřevin; tipuji, že na každé druhé zahradě se některý z těchto jalovců vyskytne. I kdybych houbu... celý příspěvek >
Selektivní herbicidy, 29.4.2008
Pokud Vás trápí pýr v trávníku v sadu, nezbude Vám nic jiného, než: - možnosti: 1. se s ním smířit 2. štětečkem s roundupem potírat jednotlivé listy pýru 3. založit úplně nový trávník: tedy (opět) roundupem vše vyhubit, zpracovat půdu a vysít nové... celý příspěvek >
Pinus monophylla, 28.4.2008
Ještě jsem se s ní nikde nesetkal. Takže konkrétně - v jakém centru? Josef.
Další diskuze:  1112131415  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika