|
Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 17.11.2017 Pán Fiala: Voskovanie resp. parafínovenie sadeníc sa odôvodňuje ako prevencia ich vymrznutia a vyschnutia v čase od zasadenia do vyrašenia. Čiastočne slúži aj ako mechanická ochrana pri manipulácii a transporte. Táto technika sa pôvodne začala... celý příspěvek > |
 |
Stínicí strom, 17.11.2017 Moruša ako strom by plne vyhovovala, problémom ale môžu byť jej plody. Mám na mysli čiernoplodé moruše, ktorých antokyánové farbivo dokáže farbiť naozaj intenzívne. Poznáme to všetci čo čiernoplodé moruše pestujeme. Ak je pod stromom napr. posedenie,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
O jakou jde chorobu slivoně?, 6.6.2017 Mimmo: Nádhera! Teda, pardon... myslím ako ukážka choroby, v tomto zmysle excelentná fotka, priamo do atlasu chorôb kôstkovín. Inak Vás to ale určite neteší, a nikto Vám to ani nepraje (ja určite nie). Zároveň rukolapný doklad že niekde sa dá... celý příspěvek > |
 |
Jabloň rubín, 23.3.2017 Camspur a Red Chief sú názvy označujúce jednu a tú istú odrodu. Je to mutácia Starkrimsonu, a ten je mutáciou Red Deliciousu. Takže Camspur=Red Chief=mutácia Red Del. (viď foto 1). Je to odroda spurtypového rastu, vytvára bohatý plodonosný obrast,... celý příspěvek > |
 |
Shalimar, 19.2.2017  Pán Přasličák, k tomu Shalimaru a nárokom na teplo: záhradu mám na juhozápade Slovenska, asi 45km od hraníc s Maďarskom, absolútna rovina. Viac tepla už v SR byť nemôže. Figy oberám 3x ročne. Napriek tomu Shalimar chuťovo viac rokov po sebe slabý... celý příspěvek > |
 |
Pôvod jednotlivých odrôd jabloní, 5.2.2017 Pre dr.Vysloužila: "...škoda jen, že oborů..."
Jedným z nich je perinatálna mortalita. Tú má ČR tak nízku, že patrí k svetovej špičke (to dobre viete). Široká verejnosť o tom ale vie málo a mám trochu pocit že si to ani patrične neváži. IH |
 |
Úroda meruněk 2016, 29.6.2016 Je vidieť pán Ivan že ste vo veľmi teplej oblasti Slovenska, u nás na hornom Považi 310 m.n.m. bude VP dozrievať asi za tri týždne.
U vás bude bez problémov dozrievať určite aj slivka Presenta. Jano |
 |
Leskora, 29.6.2016 Ani Kioto nie je v chuti žiadny preborník je len sladká ale bez potrebnej arómy a to je neskorá-pozdní marhula ktorá dozrieva až po VP. Tsunami v chuti tiež nič moc ale je to prvá marhula takže jej to musíme odpustiť.
Leskoru tu kedysi spomínal... celý příspěvek > |
 |