|
Náhrada za jalovec, 13.7.2016 Bohužel mezihostitelem rzi hrušňové je pár let už i Juniperus communis a hrušně bez rzi snad už neexistují. Místo nich vysazujeme asijské hrušně - nashi, jsou trochu jiné, ale moc dobré. Jana |
 |
Určení druhu - jehličnan, 13.7.2016 Bohužel už i na Jun. communis se rez hrušňová objevuje. U nás konkrétně na kultivaru 'Sentinel'. Jana |
 |
|
 |
Znesie Magnolia Grandiflora a Javor Dlanolisty stanoviste s priamym slnkom?, 13.7.2016 Nejsem si jistá na 100%, ale připadá mi, že se jedná o kultivar 'Sangokaku'. Mladá kůra je krásně růžová. Ten celkem dobře při vysoké vzdušné vlhkosti snáší plné slunce. Může to však být i 'Orange Dream' - ten nutně potřebuje přistínění. Ale spíš se... celý příspěvek > |
 |
Javor červený umístění, 11.7.2016 Přesadit na slunce ho můžete, bez problémů ho snese, ale potřebuje vysokou vzdušnou vlhkost, pak bez poškození snáší i největší vedra. Jestli máte jezírko, umístěte javor k němu. Nemáte-li ho, dejte pod javor větší plochou nádobu s vodou (pítko pro... celý příspěvek > |
 |
Modra hortenzia, 9.7.2016 Annabella je opravdu moc pěkná, ale není to hortenzie velkolistá, ale stromečkovitá. Ta nezmodrá, i když budete zalévat hnojivem na modré hortenzie (síran hlinitoamonný). Mám vyzkoušeno, odrůda 'Nikko Blue' kvete nádherně bledě modře, vysazena ve... celý příspěvek > |
 |
Tulipán - počet okvětních lístků, 25.6.2016 U některých odrůd ke to zcela normální, např. Pirand. Jana |
 |
Admirál, Sirius, Meteor, 20.6.2016  tady je ten strom |
 |
Admirál, Sirius, Meteor, 20.6.2016  Po přečtení této diskuze jsem se rozhodl, že jistotou bude Admirál a přes léto to ještě doplním o buď Merkur nebo Sirius.
Měl bych ovšem ještě jeden dotaz. Příkládám dvě fotografie. Na zahradě máme strom, který nám před léty okousal asi nějaký... celý příspěvek > |
 |
Hortenzie "Forever and Ever", 14.9.2015 Před pár dny jsem se od jednoho pěstitele dozvěděla, že hortenzie Bailmer a i jiné macrophly jsou sázené do speciálně upravených substrátů pro modré hortenzie a že to může trvat i dva roky, než se vyčerpá, tak uvidím příští rok. Třeba měl pravdu a po... celý příspěvek > |
 |
Hortenzie "Forever and Ever", 18.8.2015  Opravdu mi nikdo neporadí? Tohle je nejrůžovější květ, který mi vykvetl, ostatní jsou modřejší. Co s tím? Jana |
 |
|
 |
Hortenzie "Forever and Ever", 2.8.2015 Zdravím všechny milovníky hortenzií, podobné vlastnosti má hortenie ENDLESS SUMMER 'Bailmer'. Bohatě vykvetly na 2 i 1letém dřevě. Problém mám s barvou. Mám 4 - 2 vysazené v čisté rašelimě, 2 - běžné zahradní zemině s přidáním dolomitického vápence.... celý příspěvek > |
 |
Sterbinovy filtr, 16.5.2015 Dobrý den, nezkoušel jste někdo místo drahého kovového síta použít mřížku z barevné crt obrazovky? Chci zkusit také uělat štěrbinový filtr, toto mě napadlo a zajímá mě jestli už to někdo nezkoušel. Díky |
 |
Napojení čerpadla na elektriku, 10.5.2015 Připojení na elektriku v stodole je od studny cca 15-18 metrů.
Originál délka kabelu mi nedá a s zástrčkou bych to asi poté těžko vyndával a zandával zpět.
Mám obavu že když originál kabel přeruším a napojím na prodloužení, příjdu o záruku na... celý příspěvek > |
 |
Napojení čerpadla na elektriku, 10.5.2015 Studna bude jen pro užitkovou vodu na zahradu.
Čerpadlo bych asi rád na zimu z studny dokázal vyndávat. |
 |
Napojení čerpadla na elektriku, 10.5.2015  Dobrý den,
prosím o radu. Koupil jsem dům, kde je kopaná studna s skružemi v průměru 1metr. Studna je hluboká cca 4,5metru.Chci do ní umístit automatické ponorné čerpadlo, napojit na trubky, které chci zakopat pod zem aby nikde nevedly žádné... celý příspěvek > |
 |