|
Změny ve fóru ++++, 22.7.2023 vážení, možná jste si ještě nestačili všimnout, ale Admin vyřešil problém s vkládáním příspěvků s fotodokumentací a navíc se takové příspěvky zobrazí včetně fotek ihned i o víkendu, jak jsem se osobně v předchozím příspěvku přesvědčil. Za to patří... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2023, 22.7.2023  předevčírem jsem provedl letní a prosvětlovací řez u Redhavenů, jejichž plody už začínají vybarvovat. Walter |
 |
|
 |
Nancyjská mirabelka neplodí, 22.7.2023 na semenáčích začínají slivoně ůplně běžně plodit až 10.-12. rokem. To se může týkat i slivoní na myrobalánu, zvlášť, když není prováděný řez. Chcete-li malý, brzy plodící stromek, musíte zvolit při nákupu odpovídající podnož. Walter |
 |
Rezave až di fialova listy ostružin a malin, 21.7.2023 z wikipedie: Močůvka je tekuté statkové hnojivo, zkvašená moč hospodářských zvířat, v níž je vysoký obsah dusíku a draslíku. Nějaký fosfor močůvka jistě má, ale vysoký není. Takže zalitím močůvkou jste problém nejspíš ještě prohloubil, a... celý příspěvek > |
 |
Jaké brambory - ze sklepa nebo sadbové?, 21.7.2023 také vy máte pravdu. Ale s tím zakrýváním by to bylo pro mě docela složité a v některých letech ani ten postřik proti PB nebývá dost účinný. Walter |
 |
Jaké brambory - ze sklepa nebo sadbové?, 21.7.2023 tady mě na eagri zaujal zajímavý článek o bramborách, zejména tabulky s odrůdami a jejich základním popisem, ale i doporučené postupy pěstování pro zahrádkáře, tak kdyby měl někdo zájem...... celý příspěvek > |
 |
Změny ve fóru ++++, 21.7.2023 naprosto s Vámi souhlasím Jsem z toho opravdu smutný. Je těžko uvěřitelné, jak si kdo představuje slušnou a kultivovanou diskuzi. Walter |
 |
Jaké brambory - ze sklepa nebo sadbové?, 21.7.2023 s některými vašimi názory souhlasím, s jinými ne. Každopádně naše názory se odvíjí od toho, kdo v jaké lokalitě v ČR pěstuje. Už při výběru odrůd na výsadbu člověk většinou narazí na jejich dostupnost. Chci-li se vyvarovat toho, že mi zásilkovou... celý příspěvek > |
 |
Změny ve fóru ++++, 20.7.2023 trefa! |
 |
Roubování na pařízek, 20.7.2023 přidal jsem do tohoto téma několik fotografií současného stavu roubů. Walter |
 |
|
 |
Roubování na pařízek, 20.7.2023  letošní rouby na pařízcích se skoro všechny ujaly a v tuto dobu je vidět, že kořenový systém původního stromku je schopen jim dát maximální výživu. Rouby měly většinou 3-4 pupeny a tak kromě terminálu zbylé letorosty vyvazuji do šikmé polohy. Walter |
 |
Změny ve fóru ++++, 20.7.2023 přesně takové hejtování jsem měl na mysli, když jsem vás včera prosil, ať toho necháte, že tenhle portál je o něčem jiném. Myslel jsem si, že Vladimír ve svých pětašedesáti má rozum. Asi jsem se zmýlil. Tak prosím vás ještě jednou, vy rozumnější,... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez Honda versus Stihl, 20.7.2023 jak jste přišel na to, že zmíněné křovinořezy budou slabé? Vždyť ani neznáte výměru sadu, ani nevíte, jestli tazatel bude celý sad sekat jen tím křovinořezem. Já obsekávám a sekám pod asi dvěma stovkami stromů, kopřivy a trávu až metr vysokou, mladé... celý příspěvek > |
 |
Cuketa nemoc, 19.7.2023 virus žluté mozaiky cukety? Nevím, foto by napovědělo víc. Walter |
 |
Hlávkový salát, 19.7.2023 zítra vyseju druhou část hlávkového salátu. Oblíbil jsem si odrůdu Cassini. Je to odrůda k celoročnímu pěstování, dělá velké kompaktní hlávky a netrpí hnilobou spodních listů, je odolná plísni salátové. Walter |
 |