|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 31.10.2023 Pane Miloši, mám skleníky se sklem přes 20 let a nějakou zkušenost s nimi. I když mě dříve lákalo pěstovat v nich něco i v zimě, nakonec jsem od toho skoro upustil. To obskakování s téměř žádným výsledkem nemělo smysl. I když něco tam přes zimu přeci... celý příspěvek > |  | Fíkovník - nedozrávají plody, 27.10.2023  Fíkovník pěstovaný v květináči jsem přemístil do skleníku a tady ještě postupně dozrává. Walter |  |
|  | Rajčata 2023, 27.10.2023  Některé rostliny mají ještě tolik energie, že na stoncích vytvářejí adventivní kořeny. Walter |  | Rajčata 2023, 27.10.2023  tak jak vám, skleníkáři, rostou rajčata uvnitř? |  | Skladování jablek, 27.10.2023 ano, skladovaná jablka uvolňují etylén, který ovlivňuje zrání, je-li ho příliš, jablka dozrávají rychleji. Takže je třeba větrat. No, chladnička ale není velkosklad o objemu přes 1000 kubíků a odvětrání jde tak poměrně lehce otevřením a opětovným... celý příspěvek > |  | Skladování jablek, 27.10.2023 199.133:množství jablek jsem nevážil, posuďte ale sám podle obrázku. Když uvážím, že vnitřní objem je 398 litrů, uvažuji o využití poloviny objemu. Zbytek nevyužitý prostor. No a někde psali, že z 1,5 kg jablek se dá vymačkat litr moštu, tak by... celý příspěvek > |  | Skladování jablek, 27.10.2023 Vážně vás to zaujalo? Záleží, jakou lednici si kdo koupí a zda má na ní prostor, aktuálně má třeba alza od gorenje chladničku 398l za něco přes 11tis. se spotřebou 123kwh za rok a jde o zhruba o 7 měsíců chlazení jablek v roce, myslím si, že tak přes... celý příspěvek > |  | Skladování jablek, 27.10.2023  Vzhledem k tomu, že zejména na podzim v běžném sklepě v podstatě nelze udržet teploty blízko nad 0° a tím skladovat jablka v odpovídajících podmínkách, zkusil jsem minulou zimu skladovat zimní odrůdy jablek v chladničce. Skladování nebylo ještě... celý příspěvek > |  | Vyber a umiestnenie jabloni (a dalsich) - zacinajuci zahradkari, 27.10.2023 tak to odhaduji, že jste asi v 275 - 320mnm, to je jistě lepší, než dole u řeky. V okolí pěstují vlašské ořechy a ty bývají v nevhodných podmínkách na jaře náchylné na omrznutí, tak to s těmi mrazíky nebude problém. Spodní voda také nehrozí. Nejspíš... celý příspěvek > |  | Dnes posledné obrané🍎, 27.10.2023 Vážně jste narouboval a vypěstoval přes 200 stromů? Tak to už jste zkušený sadař, viďte? Nemohl byste ostatním také ukázat své výpěstky? |  |
|  | Dnes posledné obrané🍎, 27.10.2023 Tohle vypadá jako kritika. Zbytečná. Mně se úroda pana Korzára líbí. Především je vidět, že to jsou stromky na jeho zahradě, které narouboval a vypěstoval. Jak je bude pěstovat dál, je jeho věc. Narouboval a zapěstoval jsem už spoustu stromků a tak... celý příspěvek > |  | Vrtalka pórová - co dál?, 26.10.2023 píšou, že 2. generace létá a klade vajíčka v srpnu a v září, tak teď už by snad nebezpečí nemělo hrozit. Walter |  | Vyber a umiestnenie jabloni (a dalsich) - zacinajuci zahradkari, 24.10.2023 Dovolím se také připojit. Zbečno leží na Berounce a 235mnm je téměř u řeky. To znamená, že umístění zahrady je v mrazové kotlině. To znamená, že na jaře v období květu mohou být stromky ohroženy jarními mrazíky více, než v jiných lokalitách. O to víc... celý příspěvek > |  | Aku postřikovač, 24.10.2023 Pane 232.16, nemohl, s vámi uvedenou značkou nemám zkušenost. Walter |  | Poškozený stromek - má šanci?, 22.10.2023 Prosím, sdělte nám, s jakou značkou balzámu máte takovou negativní zkušenost. To samozřejmě ale neznamená, že všechny stromové balzámy, které jsou v prodeji, jsou takto nebezpečné. Já naopak musím říci, že desítky let užívám stromový balzám v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|