 |
Určení jablka dle fota, 17.11.2016 Opravdu se může jednat o původní žíhaný typ malináče. Typické pro holovouský malináč kormě výborné a nezaměnitelné chuti je rovněž velmi silná slupka, je opravdu při konzumaci... celý příspěvek > |
 |
Co je to za hrušeň a jak ji namnožit, 16.11.2016 Řekl bych že nějaká místní odrůda hniličky. Todle vám samo nikdo neurčí... Nejlépe přeroubovat na nějakou plánku... Každopádně tyhle místní odrůdy bývají zajímavé, je to zcela jinačí typ chuti než standartní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Špendlík žlutý, 13.11.2016 Školka Radima Peška, Bojkovice...
Ing. Fidla |
 |
Ako dalej po navrublovani, 13.11.2016 Tady už není co dodávat. Odpověď Dr. Vysloužila je jako vždy precisní... Snad jen taková malá vychytávka, není od věci vylepšit úhel růstu roubované části vyvázáním k nějaké tyči, kterou prodloužím uřezané kosterní větve, ovšem to je dorý použít... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 11.11.2016 Jo Ontario by to mohlo být, Boikovo má sice taky líčko, ale světle červené, nikdy ne fialové...
Ing. Fidla |
 |
Jonathan, 10.11.2016 O tom nemůže být sporu. Jonathanová chut je synonymem pro osvěživost. Navíc je to originální, nenaředěná chut, já se dal cestou hledání a vychutnávání originálních, původních chutí a rozhodně... celý příspěvek > |
 |
Trvanlivost vlašáků, 10.11.2016 Je důkežité v jakých podmínkách jsou skaldované. Ideálem je chladno a sucho, pak mohou vydržet kvalitní i několik roků, jakkoliv jejich chutové vlastnosti se mění. Při skladování v pokojové teplotě může být do roka a do dne po nich- sežluknou. Záleží... celý příspěvek > |
 |
Jak odstranit václavku ze zahrady?, 10.11.2016 No Václavka by neměla napadnout zdravý strom. Na váslavku si v některých oblastech velmi tsěžují třeba lesníci, protože jim napadá mladé smrkové monoklutury, ale je to klasická záměna příčiny a důsledku. Příčinou zhouby klutur není václavka, ale to,... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 9.11.2016 No ty červená jablka z přepravky nejsou Boikova ani náhodou...
Ing. Fidla |
 |
Zimné hrušky, 8.11.2016 Myslel jsem hlavně velikost stromu. Jakkoliv půl kilové hrušky ze starého stromu je taky docela raritní záležitost. Hlavně neznám žádnou ze starých zimních odrůd, která by takové velikosti běžně dosahovala. U podzimních by se našli- Křivice,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zimné hrušky, 7.11.2016 Nádhera pane Mikeši. Kde se nachází tato krása? Mimochodem nepřestřelil jste to s těmi 450 g? Nemyslel jste spíše 250 g? Chutově ty plody hodnotíte jak? At přemýšlím, jak přemýšlím, žádná odrůda mě nenapadá... Doufám že nás budete informovat o... celý příspěvek > |
 |
Lišajníky a machy na ovocných drevinách, 6.11.2016 U těch vašich mladých stromů lze předpokládat zančný stupen zabačení, měl byste je v předjaří hlouběji seříznout...
Ing. Fidla |
 |
Lišajníky a machy na ovocných drevinách, 6.11.2016 Řešení je jednoduché, velké mnosžství lišejníků indikuje dvě věci- jednak čisté ovzduší a potom velkou přestárlost stromů a keřů. Na mladém dřevě lišejníky nebývají. Stromy u kterých to pripadá do úvahy bych ošetřil zmlazovacím řezem, samozřejmě... celý příspěvek > |
 |
Zimné hrušky, 6.11.2016 Madžia hlava je zdá se lokální odrůda z Bielých karpát, jakkoliv je možné že se jedná o zapomenutou starou odrůdu, která se tam dostala ůhvijakými cestami. Vzhled je opravd impozantní... Ono těch zajímavých odrůd hrušní je tam vícero namátkou... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 2.11.2016 Croncelské s dobrých poloh je velice chutné jablko. Osvěžující, dá se říct esence jablečné chuti. Bohužel na mnoha místech je značně podprůměrné...
Ing. Fidla |
 |