 |
Příspěvky uživatele - 92.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Červené marhulky, 30.8.2016 Ne, že by ty plody nebyly hezké, ale jest li se mi na meruňkách něco líbí, je to právě jejich oranžová, sluníčková, vpravdě meruňková barva.Která navíc zůstává stejně svítivá i po uvaření, v džemu, kompotu, v koláči, knedlících. Nejrůznějších odstínů... celý příspěvek > |  | Praglanda do masa nebo ne?, 30.8.2016 Je to otázka trhu. Uzeniny bez dusitanů jsou méně trvanlivé méně pěkné a hůř prodejné. Ten, komu nevadí, že červené maso je zdraví škodlivé, že uzené maso je ještě škodlivější, ten skousne i trochu toho dusitanu. |  |
|  | Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.8.2016 To je právě ono, nač si stěžuje Ing. Fidla ve vlákně o jaderničkách. Každá nová odrůda je vychválena (obvykle svým šlechtitelem) do nebes a autoři pomologií to opíšou a ty staré tolik nepochválí.Nejpřízpůsobivější, nejmrazuodolnější, netrpí... celý příspěvek > |  | Moravská jadernička, 30.8.2016 To víš, že se zlobit nebudu, ostatně v době sklizně a nějakou dobu po ní určitě chutnější jaderničky jsou. Jedna přednost, kterou jim nelze upřít je velmi dlouhá doba konzumní zralosti. Dobré jsou ze stromu, dobré jsou i v únoru.
Mezi... celý příspěvek > |  | Oullinská renglóda, 30.8.2016 Jestli Ty, Petře, nejsi trochu zmlsaný... |  | Verity, 30.8.2016 Děkuji za upozornění. Pokusil jsem se o slovní hříčku, jak vidno neúspěšně. Virová choroba zase není žádná paní. |  | Špinka, 29.8.2016 To máte zřejmě pravdu.. Předpokládám, že sušičku má asi každý, kdo má zahradu, a to nejen na Valašsku. Mně osobně pecky, slupky a jádřince na sušeném ovoci spíš vadí. Ale je to, jak říkáte, otázka chuti. |  | Desert, 29.8.2016 Produktu chválím jen jako kuchyňské jablko - velikost, plodnost, rezistence. |  | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 29.8.2016 Na uchování moštu takový kanystr použít můžete, ale jen na pár dní v lednici. Výpustní kohoutek je dobrý akorát k tomu, abyste ho omylem ukopl. Že by někdo dokázal naplnit takový kanystr horkým moštem tak, aby se nekazil, tomu upřímně nevěřím.... celý příspěvek > |  | Čačanská najbolja, 24.8.2016 Přiznám se, že jsem najbolju nikdy nezavařoval. Ale zkoušel jsem kompot a koláče z lepotice. Ani jedno nebylo dobré.Rozvářely se, vadila i malá sladkost a nakyslá slupka. Nechce se mi věřit, že najbolja by se chovala jinak. Ale možné to je.... celý příspěvek > |  |
|  | Ananaska Courtrayská, 24.8.2016 Plody této hrušky na fotce mi hodně připomínají novější odrůdu Alfa, která je mimochodem neprávem opomíjená letní hruška. Její konzumní zralost je sice hodně krátká, ale v ideální konzistenci je chutná a pro příznivce hruškovice má docela výrazné... celý příspěvek > |  | Co s cuketami? - čatní, 23.8.2016 Používá se jako příloha k masům, uzeninám, sekané - všude tam, kde bychom použili např. hořčici nebo křen.
Nojo, ale dvě klila hořcice či křenu sníme tak za 10 let |  | Nemám v sude príliš veľa kvasu?, 23.8.2016 Bouřlivé kvašení vyžaduje jistou teplotu. Je-li chladno, vůbec k němu nemusí dojít. Ostatně u aromatického ovoce není bouřlivé kvašení ani příliš žádoucí. Ve větších objemech k němu dochází i při nižších teplotách, neboť kvas si (ne)potřebné teplo... celý příspěvek > |  | Hanita, Gabrovská nebo Wangenheimova?, 23.8.2016 Přidal bych k nim i chuťově vydařenou Čačanskou rodnu. |  | Letní řez jabloní, 23.8.2016 To jsem pravda nepoznal, nemaje nadpřirozených schopností. Ale jaksi mimosmyslově vnímám či tuším, že málokterý laický pěstitel si zve zahradníka k řezu v době květu a kupodivu málokterému zahradníkovi se do cizího kvetoucího sadu chce. A dost bych... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|