|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hrušky 2022, 14.8.2024 Další plod "neznámé letní odrůdy" jsem našel na roubu Muškatelky turecké. V chuti je takový nepatrný šmak starobylé odrůdy (kořenitost). Jaká asi musí být Muškatelka šedá, o které se uvádí: chuť sladká, muškátově kořenitá, svérázně dobrá. | | Královna Viktorie, 14.8.2024 Královnu Viktorii jsem nikdy neměl, takže nevím k čemu by se dala její chuť přirovnat. Vím, že máte Černošickou ranou pološvestku a jinak mě nic nenapadá. Do červena mně tady vybarvuje zpočátku jen ten Amers, v budoucnu možná Crvena Ranka a... celý příspěvek > | |
| | Jolina a Joganta, 13.8.2024 Všiml jsem si příspěvku pana 250.237, který píše, že Joganta mu zraje s Hanitou, nebo před ní. To znamená, že na mých fotkách bude Jolina. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 13.8.2024 Plody zdeformované šarkou se najdou na stromě poměrně často, ale i když jsou předčasně zrající, s občasným červeným místem v dužnině, jejich chuť je naprosto typická pro Domácí švestky, tak jak ji známe od nepaměti. | | Odruda Wangenheimova, 13.8.2024 Podle mého názoru má největší smysl pěstovat Wangenheimovu ve vyšších polohách, kde nedozrává Domácí švestka. Dříve zraje například i Vlaška, Hamanova, Gabrovská atd.. Člověk by řekl, že při dnešním globálním oteplování dozraje všechno všude, ale... celý příspěvek > | | Meruňky 2024, 13.8.2024 Vidět tolik meruněk pohromadě, je letos vzácnost., pane Petere. Blahopřeji. Zajímalo by mě, kdy tato meruňka zraje v porovnání s jinými pozdními odrůdami. Mně jediné Farclo ze stromku opadlo, přitom kvalita velmi pozdních odrůd mohla být díky posunu... celý příspěvek > | | Top - Top 2000 stlpovité slivky, 12.8.2024 Stromek jsem kdysi koupil jako odrůdu Top. Nějaké plody má až nyní. | | Slivoň Bluefre, 12.8.2024 Stromek Bluefree tady mám již delší dobu. časem se trochu zmátořil a nyní má i nějaké plody, tak snad nějaký úspěšně dozraje. Jsem zvědavý, co přinese pozdní Bluebell. | | Zimmerova, 12.8.2024 Ještě bych se vrátil k té Zimmerově, která má po dobrém vyzrání zlatožlutou dužninu a příjemnou, nasládlou chuť s jemným specificky švestkovým aromatem. Prozatím netrpí nějak závažně šarkou. | | Odruda Wangenheimova, 12.8.2024 Pár plodů je i na staré německé pološvestce s názvem Wangenheimova, s výraznou, typicky švestkovou chutí. Jak jsem psal, je to oblíbená odrůda pana PP, kterému tímto přeji brzký návrat na fórum. | |
| | Tuleu Gras, 12.8.2024 Rumunská švestková "vlajková loď" Tuleu Gras. Údajně se jedná také o typ Domácí švestky. | | Bystrická slivka, 12.8.2024 Bystrická muškátová - co lepšího si přát pro ochutnávku čerstvě utržených plodů švestek. | | Tolar, Promise, Nectavit, 12.8.2024 Bohatství plodů polské Domácí švestky TOLAR. | | Rajčata 2024, 11.8.2024 Jak je vidět na fotce plíseň bramboru "mávnutím kouzelného proutku" nikam nezmizela, nicméně rajčata zrají dál bez hnědnutí dalších plodů. Pan MilošK měl pravdu v tom, že osivo Gardenberry je ukrutně předražené. Zhruba 115 Kč asi za pět semínek a kdo... celý příspěvek > | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 11.8.2024 Dolanky nevydržely. Byly asi dvě, ale jsou fuč. Rouby růstově hodně zeslábly, naopak Čerčínskou musím hodně "krotit". Jsem stále docela zvědavý, co ukáže ta chválená Jofela. Na novém stromku je pár plodů, které jsou ještě nevybarvené. Na původním... celý příspěvek > | |
|
|
|
|