|
Průsvitné letní, 19:51  třiadvacet let staré, před 10 lety přesazované štíhlé vřeteno průsvitného letního. |
 |
Aculops lycopersici na rajčatech, 19:44  Stonky rajčat mají stále bronzový nádech, semtam i lístky, ale nové listy stačí dorůstat. Svitla mi naděje, že takto bych mohl s rajčaty přežít s útočníkem v zádech, ale bez chemie. Jen té vody se spotřebuje víc. |
 |
|
 |
Aculops lycopersici na rajčatech, 19:36  Od 14. 6. jsem neprovedl žádný postřik chemií, místo toho jsem před týdnem začal všechna rajčata v sklenících sprchovat studenou vodou, 2x, někdy i 3x denně. Kromě toho jakmile vidím někde žloutnoucí řapíky listů, odtrhnu je a zlikviduju. Zkrátka na... celý příspěvek > |
 |
Brambory 2025, 19:17  Nať nejranějšího řádku brambor už ukončuje růst.V pozadí cukety Nefertiti a zakořeněné řízky rajčat vysázené do země po sklizeném květáku. |
 |
Broskvoně 2025, 19:01  pýchou se červenám🤩. Springcrest už začíná vybarvovat, ale plody jsou ještě malé a tvrdé. |
 |
Počasí 2025, 18:53  Plod černošické švestky po kroupách v úterý už uchvátila monilie |
 |
Počasí 2025, 18:51 další nřada průtrží za námi, kroupy "jen" do centimetru. Bude to stačit na zničení zbytku úrody? Walter |
 |
Broskvoně 2025, 25.6.2025 😀😀😀 Moc pěkné je máte. Pěstoval bych, ale už nemám na minizahrádce ani kousek místa a sázet někam, kde to každé jaro omrzne, se mi moc nechce. I s tím Harbingerem od Vàs si zatím nevím rady, kam s ním. Jeden Sprigcrest se... celý příspěvek > |
 |
Fíky, 25.6.2025 u mě se zatím žádné projevy chorob na listech nevyskytly |
 |
Probléms kedlubnami ve skleníku, 25.6.2025 A kdy je sázel? Vypěstoval si svou vlastní sadbu nebo jí koupil? Jakou odrůdu pěstuje a v jakém termínu vysadil? Tohle všechno může ovlivniz růst bulev. |
 |
|
 |
Probléms kedlubnami ve skleníku, 25.6.2025 Ale mně v skleníku kedlubny narostly také, ale byly o poznání menší, než kedlubny venku, ty měly letos i přes půl kila. Jak jsem psal, výsev i výsadba kedlubnů do skleníku i ven byly provedené ve stejnou dobu a to, myslím si, pro porovnání stačí. V... celý příspěvek > |
 |
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 22.6.2025 Mám také tomel,4letý, loni na jaře šel ven do země, vykvetlo přes 10 květů. pak postupně všechny odpadly. Přes zimu neomrzl, přesto letos jen na jedné větvičce 3 květy a to je vše. Roubování tomelu není příliš časté, o přeroubování do koruny u nás... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 22.6.2025  Tak už taky první dvě zralé meruňky ochutnané. Stará dobrá odrůda Karola. |
 |
Nevzešel česnek, 22.6.2025  ...palicové stvoly, máte zřejmě na mysli česnekové výhonky s pacibulkami? Tak to vaše paní je výborná kuchařka, co se snaží obohatit váš jídelníček. Čednekové výhonky se běžně používají v asijské kuchyni a je to znamenitý sezónní zeleninový doplněk... celý příspěvek > |
 |
Brambory 2025, 22.6.2025 Dnes mám k obědu první rané brambory z letošní výsadby.👍 |
 |