|
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 20.10.2015 Já za sebe jsem rád, že nám tu pan PZ prezentuje praktiky velkopěstitelů. Jsou to cenné informace. Jak jinak bychom se o nich dozvěděli? Jak to dělají zahrádkáři, to víme lépe, protože jimi koneckonců jsme.
Nechci diskutovat, zda... celý příspěvek > |
 |
Topstar plus, 20.10.2015 Topstar byl standartně dobrý. Dost ho brala hniloba. Taková trochu jiná než monilie. Na plodech nebyly typické bílé kroužky a švestky se nespékaly do trsů. Jednotlivé plody změkly, nabraly kapkovitý tvar a uvnitř jakoby zkapalněly. Oproti Toptaste... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hnojení - velikost plodu, 19.10.2015 Jedna nula pro Standu!
Jak vidno, když pánové Gůgl a píejčdí botanici něco neznají, ještě autor nemusí být lhář.
|
 |
Cena domácích uzenin, 16.10.2015 To záleží na tom, jak drahé máte vstupní suroviny, jaké maso a jakou technologii používáte. Prodávat domácí amatérském uzeniny se naprosto nevyplatí, když v obchodě je syrové maso dražší než klobása či uzené. Domácí klobásy lze pouze darovat,... celý příspěvek > |
 |
Uzení šunky z šunkovaru, 16.10.2015 Ano, je to možné. Zkoušel jsem to, ale opustil. Lepší mi přijde udělat šunku normální "vařenou" a vedle toho řádné uzené. Dvě kvalitní masa různých chuti mi přišly lepší než jeden zauzený "kočkopes" - i když se taky dá jíst.
|
 |
Opylovač pro jablko Gala, 16.10.2015 Co třeba Desert? |
 |
Meruňkový kvas, 16.10.2015 Jistě, 2l na 200l sud je málo. Já - pokud jsem kvas ohříval - jsem vždy používal současně 3 pětilitrové PETky s horkou vodou přivázané k sobě a ke kameni (aby neplavaly) do 150l barelu. Efekt (obnovení kvašení) byl v krátké době patrný. |
 |
Roubovani Durancie na Althanovu, 16.10.2015 Já bych asi obětoval spíš mladší Althanovu a přerouboval tu. Mám osobní - vcelku úspěšnou - zkušenost s přeroubováním slivoňových větví do tloušťky cca 8 cm. Silnější se sice ujmou, ale řeznéá rány se již nezavalí. Používám metodu v... celý příspěvek > |
 |
Opylovač pro jablko Gala, 16.10.2015 Žádná jabloň není samosprašná, a to ani částečně. Není-li Vaš Gala širokodaleko jedinou jabloní v kraji, není třeba opylovače řešit. Daleko častěji bývají problémy s nutnou probírkou než s nedostatečným... celý příspěvek > |
 |
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 13.10.2015 Merkur má plody hezčí, hlavně barevně. Admirál je větší a dýl vydrží. Oba chutnají výborně. Hodí se vysadit oba. |
 |
|
 |
Obrie hrušky, 13.10.2015  Obří hrušky nejsou jednak nic originálního - viz mé letošní Denisy, navíc je to šlechtitelský nesmysl. Hrušku s hmotností bezmála kilo jeden člověk naráz nesní. A podávat si ji jako jointa, to snad není třeba
|
 |
Tophit, 9.10.2015 Už ani nevyrostou...nikdy.
|
 |
Obrie hrušky, 9.10.2015 Jestli nemá ten hoch obří ruce, tak to žádné giganty nejsou. Naše Blanky mají běžně přes 3/4 kila. |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 7.10.2015 Na jaře pálenou slivovici není možné pro její až nepříjemnou chuť a vůni pít...
Obávám se, že buďto nemáte dobrý kvas anebo nenavštěvujete tu správnou pálenici.
Osobně si myslím, že sud posune dobrou slivovici o level výš
Ano, sud udělá z... celý příspěvek > |
 |
Rozela, 7.10.2015 Ten košík vystlaný bílým plátnem je skutečně k nakousnutí. Oceňuji, že i rezistent ze Střížovic se dočkal takového hodnocení. |
 |