Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ananasovice, pomerančovice, 12.11.2015
Citrusové ovoce patří na pektiny k nejbohatším.
Zakládám novou zahradu, 11.11.2015
Nevíme ani, o jaký ovocný druh a jakou podnož se jedná, tedy těžko jej hodnotit. Je pravda, že stromek se nejspíš ujme, stejně jako je pravda, že by se možná ujmul, kdyby měl kořenů ještě méně a žádné vlasové. Přesto si nemyslím, že takovým... celý příspěvek >
Hryzec, 11.11.2015
Podle šířky nory se přesně hryzec nepozná. Rodin hrabošů bývá na zahradě plno, hryzců obvykle jedna nebo několik málo. I to ale stačí. Žerou přednostně kořeny jabloní. Dělat koš 70cm v průměru je zbytečné. Strom s tak velkým balem už hryzec neohrozí
Škrábavost pálenky, 11.11.2015
Nevím tedy, jak destiláty připravujete, ale "silné aroma" jsem u jablkovice nikdy nedosáhl, a to ani bez povaření. Předpokládám, že je to tím, že jablka až tak aromatická nejsou.
Destilace vína - vínovice, 11.11.2015
Třicet litrů je asi pro pálenici málo.
Řez švestky, 11.11.2015
Odstřižení větví, co jdou do koruny, je asi správné, Ale zdá se mi, že řežete ve stylu "ustřihnu to, na co dosáhnu". Není to postup ideální, neoť nectí zákon apikální dominance.   Ani dotaz "Jak se stříhá švestka?" mi nepřije úplně patřičný.... celý příspěvek >
Jakou hadici ke kořenům?, 10.11.2015
Já bych místo spekulace kudy vést hadici raději vykopal pořádnou jámu a půdu vylepšil kompostem, aby ve 40 centimetrech nenarazil stromek na jílobeton. Jestli pak dát ke kmínku svisle zapuštěnou hadici končící na dně jámy pro snazší... celý příspěvek >
Smysly nás šálí?, 5.11.2015
Prošel jsem se o slunném víkendu po zahradě a z jablíček, co dosud visí na stromech jsem vymáčkl kapku šťávy do refraktometru, abych změřil cukernatos jednotlivých odrůd. Výsledky byly překvapivé. Medově sladká Rubinola má jen něco kolem 14... celý příspěvek >
Výroba domácího vína - dotaz, 5.11.2015
Co kvasinky? Sedly ke dnu? Jak nedokvašené víno chutná? Je sladké?  Není jen netěsný špunt a plyn jen neprobublává trubičkou?  Jestli klvasinky pracovaly, šuměly a náhle přestaly, nevím, jestli pomůže, když tam jen dodáte další. Přidal... celý příspěvek >
Nová databáze ovocných dřevin, 5.11.2015
Je to jediná šance, jak udržet databázi aktuální. Každá (a nejen tištěná) pomologie je v době, kdy vyjde, už trochu zastaralá. Cenná bude i možnost otevřeně komentovat jednotlivé odrůdy. Přinese to zkušenosti z praxe a eliminuje riziko, že autor... celý příspěvek >
Kopr roste až teď, 5.11.2015
Nevím, jaké máte zkušenosti s koprem vy, ale já jej nevysévám, nezalévám a nepřihnojuji. Kopr se množí sám a roste na záhoncích celoročně jako tolerovaný plevel.
Oblíbený kvíz - hrušky, 1.11.2015
Boscova to není, spíš některý z novějších kříženců, např.   Harbo,. Vonka, Konvert,...
Jak přidat cukr do kvasu z jablek, 30.10.2015
Když už jste kvas sladil, měl jste tak učinit hned při jeho zakládání. Samozřejmě je třeba cukr promíchat s celým objemem kvasu. Rozvařovat ve vodě není nutné, stačí rozpustit v tekutém podílu kvasu. Anebo jen zamíchat sypký, on už se rozpustí sám.
Rýľovanie, 30.10.2015
Co bych za to dal!  To mně se hroudy tvoří dobře, problém je, že nejdou rozbít.
Dušičková - legenda nebo skutečnost, 20.10.2015
Problém je, že osvědčené staré krajové odrůdy se nemusely v dobách své slávy potýkat s totálním rozšířením viru šarky. Že někdo najde nějaký starý klon přirozeně imunní vůči PPV, tomu jsem již přestal věřit a asi nejsem sám.    Za... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika