|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Česnek v zemi?, 26.11.2015 ...cesnek v zemi od zari, maj cca 15cm narostly, coz si myslim ze je spatne..
Správně to asi není. Ale kdysi jsem to udělal stejně, a česnek narostl další rok úplně normální.
|  | Řez třešně, 25.11.2015 Je pravda, že takhle mladá třešeň na ptáčnici by měla mít i bez řezu slušné přírůstky. Nicméně zadavateli nevadí, že třešeň neroste, naopak, vadí mu, že roste (do výšky). Troufám si říci, že před 2-3 lety stromek ořezal. Je to patrné z větví... celý příspěvek > |  |
|  | Je letos opravdu málo myší?, 24.11.2015 Nemyslím, že bylo míň myší. Ale nebyly v popředí zájmu. Nejdřív jsem nadával na krtky, pak na slimáky, nakonec na sucho. |  | Dr. Hartmann, 24.11.2015 Nojo, ale my nejsme školkaři. K PPV rezistentním odrůdám se modlím, ale u podnoží - pro našince, běžného pěstitele - moc výhod nevidím. Zejména když tuším, že část stromu pod místem štěpování mšice přiliš nevyhledávají. |  | Larva, 24.11.2015 Že je to larva listorohého brouka, je jasné.
Že jde o chrousta, je dost pravděpodobné.
Zcela vyloučit zlatohlávka nebo nosorožíka bych si netroufnul. |  | Hodnocení švestkové sezony 2015, 20.11.2015 To nelze říci. Rozdíly v závislosti na poloze, půdě, podnebí a agrotechnice mohou být až řádové. |  | Rucni nuzky Bahco, 20.11.2015 Především RS-EN jsou jednosečné. Malé, lehké, s velmi jednoduchou aretací pro praváka i leváka. Stříhají snadno a lehce. Stříhám s nimi v podstatě všechno. Jedinou výhodu dvousečných nůžek vidím v tom, že dokáží ustřihnout výhon těsněji u kmínku.... celý příspěvek > |  | Rucni nuzky Bahco, 19.11.2015 Ono velikost ruky nemusí být při výběru nůžek vždy směrodatná. Je to myslím, spíš otázka marketingu - kvalitní firma nabízí víc velikostí pro různě velké ruce, to musí něco stát, to každý pochopí. Na nůžkách trochu ujíždím, tak mám na stole... celý příspěvek > |  | Kidd´s orange, 19.11.2015 Možná jste jen neoslovil ty správné lidi. |  | Nejchutnější odrůdy meruněk, 19.11.2015 Na Harlayne mám podobný názor jako Stefanos. Kvalitní odrůda chutí i konzistencí. Škoda, že mi odešla na fytoplazmózu. Harogem nemám. Lealy byly letos slušné, ale reklama, která je předcházela (nejlepší meruňka do chladných oblastí) se ani... celý příspěvek > |  |
|  | Aprimira, 19.11.2015 Co to znamená druhově čistě?
|  | Nejchutnější odrůdy meruněk, 18.11.2015 Kioto mi přijde jako pozdnější Pinkcot. Velké pěkné tuhé plody, vysoká plodnost, ale ta meruňková vůně a chuť jaksi chybí. Na rozdíl třeba právě od Lejuny. |  | Ananasová meruňka, 15.11.2015 Pravokořené meruňky se nepěstují a nepěstovaly se ani v minulosti. Pokud si ji tedy někdo nevypěstval sám doma. I kdyby ano, pecky nedají záruku, že z nich vyrostou stejné "ananasky". Chcete-li množit tuto (nebo jakoukoli jinou) odrůdu,... celý příspěvek > |  | Řez švestky, 12.11.2015 Když čtu tady ty příspěvky, poradil bych oné paní (trochu ve Ferdově duchu) jediné. Švestku ponechat tak, jak je třeba 3 roky. Stromek je mladý, zdravý a má přírůstky. Poradí si sám a vbrzku hojně zaplodí. Hlavně víc neklikat na... celý příspěvek > |  | Řez švestky, 12.11.2015 To nelze tak jednoznačně říci. Má-li strom sklon k zastavení růstu, zahuštění a zababčení koruny, pak předjarní řez spojený s prosvětlením koruny a zkrácením letorostů patří k zásahům, které mohou podpořit růst směrem k větší koruně, a to i po 5... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|