Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co se sadem po dědovi?, 4.1.2016
Pravdivé, třebaže smutné.    Nezbývá, než hledat jiný, duchovní rozměr ovocného sadu. Nedívat se na ovoce prizmatem zisku. Je to stejné jako třeba u chovatele holubů. Jeho miláčci mu taky námahu a náklady nezaplatí, třebaže v dávné... celý příspěvek >
Japonske star, 4.1.2016
Trefil jste to přesně.
Japonske star, 4.1.2016
Nu, není důvod obrázkům nevěřit. Ale hodně podobných fotek jsem viděl v tištěných katalozích firem Starkl, Bakker, Sieberz a dalších. Byly na nich obří borůvky hroznový rybíz, jahoda, co se do ruky nevešla, sloupová ostružina s vodopádem... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 29.12.2015
To nedává smysl. Proč by se nepromíchaná - bezpapriková -  část dostala právě a jen do středu klobásy?    Jak píše rpstyle, je to spíš nedosatečným prouzením v kombinaci s krátkým nasolením bez použití dusitanu. Pokud aspoň trochu... celý příspěvek >
Grilování - uzení syru, nakládání masa na uzení, 22.12.2015
Což o to, ten 16%ní lák je sice neobvyklý, ale může být, nevíme, na jak velké množství masa se použije (dávka odpovídá 34 kilům masa). Spíš mě zaráží zalití masa horkým lákem a pak taky to pouhé týdenní proležení. Každopádně to neradím zkoušet.
Roubování, 17.12.2015
Takový odběr roubů je jistě možný, ale nepřijde mi ideální. Jednak  je těžko odhadnout, že za 3 týdny poteče míza.  Pak taky proto, že to patrně neumožní uschování roubů do doby štěpování za kůru - při plném toku mízy v době odkvětu. Do té... celý příspěvek >
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 16.12.2015
Co udělají prodejci s na podzim neprodanými stromky? Zahrnou je hlínou a prodají na jaře To je jistě možné, ale ve Velkých Losinách, kam občas chodím, mají na podzim koncem prodejní sezóny dost probráno a na jaře je nabídka opět širší -... celý příspěvek >
Trnkovica (trnka obecna), 14.12.2015
 Já tedy tu honbu za maximální hermetičností sudů s kvasnou zátkou nepraktikuji ani nepovažuji za nezbytnou podmínku dobré pálenky. Dobře pasující víko a folie přepásaná veloduší docela stačí. Pamatuji, že můj nebožtík tchán kvasil švestky v... celý příspěvek >
Rozmnožení lísky, 14.12.2015
To jste ani číst nemohl. Takové keře se nevyskytují. Ve Vašem případě jde patrně o dva různé keře zapletené do sebe nebo podstatně vzácnější  chiméru. Opylující odrůda nemá na kvalitu plodu žádný vliv.
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 13.12.2015
1. Durancie můžete nechat samotné. Destilát z nich je výrazný sám o sobě. 2. Osvědčená je kombinace Durancie a Domácí švestky. Tu lze nahradit nějakou tolerantnější s podobnou chutí (Gabrovská, Čačanská rodna, aj.) 3.O destilátu ze samotných... celý příspěvek >
Uzení klobás studeným kouřem, 3.12.2015
Za 3 dny při 30 stupních se maso obvykle zkazí. Proto je třeba nejdřív při vyšší teplotě maso "zakonzervovat" a potom teprve udit studeným kouřem.
Aké je to hnojivo?, 3.12.2015
1.  Ledek - buď amonný s vápencem nebo vápenatý 2. Močovina
Roub - Car Alexander, Matčino, 1.12.2015
Celé dva stromy Deloru. 
Česnek v zemi?, 26.11.2015
před cca 40 lety rodiče stříkali rajčata i okurky proti plísni a padlí, jahody a maliny proti botrytidě, jabloně proti padlí a strupovitosti... Byla jiná doba, jiné choroby.Padlí bylo víc, stejně tak strupovitosti, puchrovitosti, okurkové plísně,... celý příspěvek >
Nejchutnější odrůdy meruněk, 26.11.2015
Tedy v podstatě stejná zkušenost, jakou jsem napsal 18.11.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika