Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Těchobuzické odrůdy, 28.1.2016
Deliga, zdá se mi, se svezla na popularitě svých slavných rodičů. Zatím přinesla jen pár drobných nezajímavých jablíček. Ještě čekám, co ukáže Dulcit a Delén. Mnohem víc si ale slibuji od střížovických odrůd. Merkur už nadchnul, uvidím, co Lucy.
Slivovice vs. calvados, 28.1.2016
Vůbec nechci říci, že dobře udělaná jablkovice není k pití. Naopak, je to lepší než z nezralých přecukřených švestek nebo zoctovatělých hrušek. Ale jablkovice jako taková má v intenzitě ovocného aromatu své limity.    Co se týče... celý příspěvek >
Poškozené stromy, 27.1.2016
Nezáleží ani na výšce olopupání, spíš na tom, kolik obvodu kůry chybí. Je-li někde kůra oloupaná dokola, nemá ošetřování smysl a je lepší stromky nahradit novými. Jestli je aspoň 1/3 kůry zachovaná, dají se zachránit. Roztřepanou kůru je dobré... celý příspěvek >
Těchobuzické odrůdy, 27.1.2016
Domino mi plodí už několik let. Špatné není,  ale výraznou stopu nezanechalo, podobně jako Diplomat. Zajímavější mi přijde Diamant (tedy nevím jestli je taky z Těchobuzic), hlavně délkou skladovatelnosti a sytou barvou. Z podzimních nedám... celý příspěvek >
Sáčkování, 27.1.2016
Nevím, vždycky jsem si myslel, že sluneční osvit je důležitý pro řádné vyzrání a vybarvení ovoce. Aspoň když porovnám plody z osluněné a zastíněné části koruny, rozdíly vidím značné. Asi bych pár sežraných plodů obětoval nebo s vosami bojoval... celý příspěvek >
Goldstar, 27.1.2016
Těžko uvěřit, že Goldstar a Topaz mají v podstatě stejné rodiče. Tak odlišné odrůdy - a to vzhledem i chutí! Lepší chuť Goldstaru bude patrně dána teplým létem, ale radost z toho nemám. Znamená to, že pokud průměrné sezóny jsou chladnější,... celý příspěvek >
Auralia, 27.1.2016
Pravda, svým vzhledem Auralia asi nikoho nepřitáhne. Cožpak ale opěvovaný Goldstar vypadá jinak?
Slivovice vs. calvados, 27.1.2016
Vůbec nechci zpochybňovat zkušenost pana 17 146. Naopak smekám před jeho schopností ručně odjádřincovat a odšťavnit 100 kg drobných jablek.    Nicméně již několik desítek let vytočím z jablek v sezóně každý víkend asi 60 litrů. Zhruba tak 10x za... celý příspěvek >
Rucni nuzky Bahco, 26.1.2016
Větve síly 30mm nestříhám, nýbrž řežu. Uřezané větve této síly se na jednom stromku dají spočítast na prstech. Zato jednoletých letorostů - např. při krátkém řezu broskvoní nebo Šittově meruněk ustřihávám stovky. Takže pro mě - čím... celý příspěvek >
Hrušeň neroste, 25.1.2016
Podle mě "pod kořeny" a "na dno jámy" není to stejné. Pod kořeny patří kyprá zemina, kterou kořeny dobře prorostou a zakoření. Drny zahrabané 20cm pod úrovní terénu (kořeny stromku bývají málokdy delší) nezetlejí, prorostou na povrch a... celý příspěvek >
Hrušeň neroste, 25.1.2016
Trochu mnoho vědy na jeden prostý dotaz, proč hrušně málo rostou. Jak se ptá zadavatel: "V čem může být problém?" 1. Hrušně se obecně ujímají hůř než třeba jabloně a jejich startovací růst je vždy slabší než třeba stromků na... celý příspěvek >
Krasokvět?, 22.1.2016
Plodnice hub na kmeni jabloně obvykle nejsou příčinou nýbrž následkem vyhnívání kmene. Postřiky fungicidem velký vliv mít nebudou. Možná mědí po opadu listí, ale příliš bych si od toho nesliboval, navíc hodně velký strom dokonale umýt postřikem... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 22.1.2016
Já ten horor zažil loni. Rouby jabloní, které mi přišly poštou v lednu spolu s peckovinami mi (zapíchnuté v zemi) ohryzaly hraboši. Rouby z vlastních jabloní to nebyly, ty řežu až před rašením, takže šlo o ztráty nevratné. To mám zato, že... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 21.1.2016
...a letos manžel odletěl na dělové kouli...
Závady při výrobě domácích uzenin?, 21.1.2016
Nelze, než souhlasit, byť k jediné větě mám výhrady: Krájení masa na kostičky není úplná nutnost. Můj mlýnek s průměrem 11 cm má největší otvory v šajbě asi centimetr, možná víc. Rozdíl oproti nakrájenému masu na kostičky je minimální. Chuť... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika