|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 3.2.2016 Stávalo se mi to taky, a to při výrobě šunky v šunkovaru. Myslel jsem si, že je to velkým tlakem pružiny na obsah plechovky, který vytlačil šťávu z masa Jenže se to stávalo i tehdy, když jsem šunku vyráběl z jednoho kusu masa, tedy bez jakékoli... celý příspěvek > |  | Vynosnost sliviek, 3.2.2016 To se nedá říct. Ve hře je spousta proměnných. Lokalita, nadm. výška, orientace svahu, mikroklima, kvalita půdy, výška spodní vody, odrůdová skladba, agrotechnika (obrývání, mulčování, hnojení, postřiky) atd. atd.
Z mých asi 15 slivoní jsem... celý příspěvek > |  |
|  | Má smysl zachránit Idared?, 1.2.2016 U nás Idared taky nikomu nechutná. Ale lépe a déle skladovatelnou odrůdu neznám. |  | Řez jabloně, 1.2.2016 K tomu by nám napomohla detailní fotka letorostu. Jinak je to věštění z koule.
Intenzivně se stromek rozvětvil nejen nad zemí, ale i o kus výš a taky úplně nahoře v koruně. Tam už se to na vylomení svést nedá.
|  | Topaz nepřekonaný, 1.2.2016 V něčem má sadař vlada pravdu:
- Topaz v některých letech mívá zdrobnělé a nevyrovnané plody. Já je měl loni taky drobné. Bylo ale sucho a nezavlažoval jsem. Rubinolám to ovšem nevadilo.
- Předloni Topazy trpěly na sazovitost - to... celý příspěvek > |  | Denár, 1.2.2016 Je to zajímavé.
Překvapí i umístění těsně za Denárem - Krasava (kterou skoro nikdo nepěstuje) a Bohemia (taky je zde hodně kritizovaná).
Mě spíš podivuje, že se někde dají současně tyto dvě odrůdy degustovat. Já, když mám Krasavy... celý příspěvek > |  | Goldstar, 1.2.2016 S tím lze jen souhlasit.
I tak si troufám tvrdit, že další odrůdy této líhně - Admirál, Merkur a dle referencí i Lucy jsou ve velikosti, vzhledu i chuti velmi zdatnými konkurenty. |  | Řez jabloně, 1.2.2016 Pane Kaněro, jsem rád, že jste opět v diskuzi. Je to pro fórum přínos a nemyslím to ironicky. Jenom je u Vás je trochu problém, že o sobě nikdy nepochybujete.
1.Netroufám si jednoznačně tvrdit, že nejde o balerínu, ale vzhledem k velikosti mladého... celý příspěvek > |  | Pomoc při výběru odrůdy, 1.2.2016 Nejspíš po nich není poptávka.
Pochybuji, že by nějakému zahradníkovi bylo shůry zakázáno prodávat něco, na čem by vydělal. Když si vezmu, jak snadno lze sehnat skutečně zakázané rostlinky...
|  | Proč mi nechytají víčka?, 1.2.2016 Pokud se jednalo o výrobce těch víček, které doporučil, pak ho chápu. Já jsem tedy žádné rozdíly mezi českými a bulharskými víčky neshledal. Stejně tak mi chytaly obojí stejně. Česká Omnia samozřejmě preferuji - coby vlastenec. |  |
|  | Slivovice vs. calvados, 29.1.2016 To jsou těžko vysvětlitelné zážitky.
1. Sirovodíkový zásmrad. Šťáva z jablek obsahuje velmi málo síry, zvláštní tedy, kde se vzal ten sirovodík.
2. Sterilace je proces primárně určený ke zničení mikrobů a enzymů. Přidání sterilovaného... celý příspěvek > |  | Ryngle, Renklody, do vyšších poloh, 29.1.2016 Na chráněných místech jistě porostou i renklódy - třeba Afaska. Ale spolehlivější budou nenáročné slívy - Viktorie, Jubileum, případně velkoplodé myrobalány. |  | Řez švestky, 29.1.2016 Jestli Vám vadí příliš dlouhé přírůstky, můžete stromek nechat jeden rok úplně bez řezu.
|  | Slivovice vs. calvados, 28.1.2016 V posledních letech, pokud pálím z jablek, tak z moštu, protože vylisování jablek mi nedělá až tak velký problém a vedení zcela tekutého kvasu je snazší. Takže nemám přesné srovnání. Ale nemyslím si, že ve výsledném destilátu je... celý příspěvek > |  | Sáčkování, 28.1.2016 Nu, přiznám se, že rozdílů v jemnosti slupky třešní jsem si nikdy nevšímal. Pokud by ano, preferoval bych takovou, která se míň otláčí a praská.
Sítě na sady a vinohrad se - podle mě - natahují spíš proti kroupám a ptákům než kvůli savým... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|