|
Heliodor, 29.2.2016 To by musely být Oriony dva. Jablka se od sebe přeci jen trochu liší. |
 |
Jak ořezat tuto višeň?, 29.2.2016 Terminál bych seřízl na 20cm dlouhý čípek a k němu vyvázal kodominantní výhon jako nový terminál. Za rok bych čípek odstranil.
|
 |
|
 |
Krvavka, 29.2.2016 Je to roub přištěpovaný na 30tiletou hrušeň..
Získat semenáč hrušně není žádný problém. Stačí vyset jadérka. Nejlépe z plané hrušky, ale není to podmínkou. |
 |
Jed Akátu, 29.2.2016 Nejde o víc jedu, akát není chřestýš. Píchnutí do kloubu (i malého) je následováno synovitidou a ta má vždy bouřlivější průběh než běžná reakce podkoží.
|
 |
A až Z o uzení, 26.2.2016 Tu chuť si neumím úplně představit, může to být dobré, což o to. Jen nevím, jak dlouho bude trvanlivý výrobek obsahující cibulku, kávu, pomerančovou šťávu, zakysanou smetanu (kilo asi naráz nesníme). Taky je dost divné, že na výrobek, který se... celý příspěvek > |
 |
Uchovani roubu v lednicce, 26.2.2016 Teď je ještě brzy?Ze stromu na strom rouby.
Příliš brzy není. Ale nedržel bych se úzkostlivě metody "ze stromu na strom". Když si rouby nařežete nyní (mohl jste i dřív, ale ještě to jde), můžete štěpovat teď, za týden, za měsíc, za dva. |
 |
Natírání kmenu vápnem, 25.2.2016 Dobre a pouzivaji komercni pestitele v sadech nejaky podobny nater?
Komerční pěstitelé žádný nátěr nepoužívají, protože je to neefektivní (náklady na práci a nátěr se nevrátí). |
 |
Rezanie mladej višne, 25.2.2016 Nebral bych to ak přísně. Povrchová úprava mohla i nemusela být s herbicidem. I kdyby,...Lať splní účel stejně jako kůl. Osma to není, ale aspoň tak, mnoho lidí neuvazuje vůbec k ničemu. Husí krk se bude hodit hlavně v budoucnu, až budou kořeny... celý příspěvek > |
 |
Kvalita domacej palenky, 25.2.2016 Žádný kvas jsem nedělal jen z jedné odrůdy. Pálil jsem letos načtyřikrát a v první várce byla Katinka určitě v převaze. Mohu potvrdit, že kvalita destilátu za pozdními odrůdami nijak nezaostala. |
 |
Vidlák meruňkový, 25.2.2016 Co Vám na vidláku vadí? Můžete jeden odstranit, ale můžete ho klidně ponechat. Plodit bude taky. |
 |
|
 |
Dřevo do destilátu, 24.2.2016 Nevěřím, že by nějaká přísada do slivovice přerazila nežádoucí pachutě a nepřerazila žádoucí aromata. |
 |
Natírání kmenu vápnem, 24.2.2016 Myslím, že nemáte úplně pravdu (p. Prášek). Nerozpustný je mletý vápenec. Hydrát je předhašené vápno, které se přidává přímo do malty. I hašené vápno je rozpustné jenom asi do jednoho procenta (tvoří vápennou vodu). Je-li ho víc, ve vodě se... celý příspěvek > |
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 24.2.2016 prostě pokud na to mají, proč si nepořídit něco kvalitního a neudělat si radost..
A vo vo tom to je. |
 |
Hrusne na kdouli nerostou, 24.2.2016 Já jsem dopadl podobně. Nechal jsem si poslat krásný roub Kariny ze Sempry a přirouboval ji na společný strom asi s 10 jinými odrůdami. Zatímco odrůdy vedle mají letorosty silné jak palec, Karina se po 2 letech rozhodla růst zastavit. |
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 24.2.2016 Ty extrémy co popisujete, mohou dělat jen úplně slepí tupci.
Toje možné. Akorát těch slepých tupců je nás víc. |
 |