Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kidd´s orange, 21.3.2016
"Dužnina je žlutobílá, pevná, šťavnatá..." Jenže když prolistujerte onu pomologii, zjistíte, že jako šťavnatá je dužina popsána prakticky u všech odrůd, tedy ta informace je vlatně o ničem. Já bych šťavnatost K.o. přirovnal ke Goldenu. Z něj taky... celý příspěvek >
Lišejník po "padesáté", 21.3.2016
Zkuste místo emotivní zprávy o umírání stromů je zkusit vyfotit.  Ani napodruhé jste konkrétní projev strádání stromu nepopsala.  Lišejník není plíseň, nenaroste na stromech za jednu sezónu. Mladý, správně vedený stromek je tvořen z 90%... celý příspěvek >
Maso jíž ze začátku černé, 17.3.2016
Nevím, nezkoušel jsem to, ale v menším množství asi vyzkouším. Vím, že mnozí v průběhu uzení klobásy namáčejí do horké vody a vracejí zpět do udírny, klobásy se tím nezničí. Taky vím, že na začátku uzení se dávají klobásy oschnout a prohřát do... celý příspěvek >
Valašská reneta, 17.3.2016
Hlavně podle tvaru. Za renetovitý je považován ploše kulovitý tvar,. kdy je jablko širší než vyšší a bez výrazných žeber. Valašská je naopak vyšší než širší.  Samozřejmě při dnešní záplavě odrůd je dělení jablek na renety, kalvily, libernáče,...... celý příspěvek >
Odruda Wangenheimova, 17.3.2016
Wangheimova je moje srdeční záležitost stejných 40 let a nedám na ni dopustit. Plodnost je nedostižná a nároky na teplo malé.  Samozřejmě se dá použít na všechno jak píše paní Pokorná. Střízlivě však musím přiznat, že existují odrůdy, které mají... celý příspěvek >
Mýtus Strýmka, 17.3.2016
Taky mně chutnají víc mošty z kyselejších zimmních odrůd. Mošt jaderničkový (asi nejlepší na pálení) k nim ale neřadím, proptože je na můj vkus hodně sladký a těch kyselin tolik nemá. Aspoň v loňském roce, kdy jsem připravoval několik hl na kvas,... celý příspěvek >
Valašská reneta, 17.3.2016
Každopádně název Valašská reneta je marketingově zdařilý a jistě vzbudí zájem pěstitelů  víc než HA 500 nebo nic neříkající názvy jako Delvit či Dulcit.. Bez ohledu na to, že se o renetu nejedná.
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 17.3.2016
Nejsem odborníkem přes pesticidy, ale mám za to, že Calypso na roztoče příliš účinné není.
Řez 6 let staré jabloně, 17.3.2016
Rubín na prvním obrázku nebyl stříhaný a je to asi dobře. U této odrůdy čím míň řezu, tím líp. Stačí šetrně probrat korunu, aby byla řidší, nic víc.    Druhá jabloň má víc chyb - např. horní patro přerůstá spodní,. I tady je náprava možná... celý příspěvek >
Proč nekvetou durancie?, 17.3.2016
Slivovice z durancií je, pravda, chuťově dokonalá, bohužel však obsahuje ze všech švestek nejvíc ethylkarbamátů, které se ukazují být karcinogenními.  Vypadá to, že se zvedne popularita pálenek z jádrového ovoce. Evaluation of monitoring... celý příspěvek >
Stará jabloň - odroda, 11.3.2016
Podle indicií, že jablko je dožluta, šťavnaté a paradní na mošt, odrůdu určit absolutně nejde.
Břízová míza - voda - výroba vína a vodky, 10.3.2016
...20l březovice a lepší pití jsem zatím nepil,... To je pochopitelné. Každý nemůže ochutnat všechno.
Postrik proti prezimujicim skudcum, 10.3.2016
Žlutý sníh nebyl po Metathionu (ten nijak nebarvil, jen smrděl), nýbrž po dinitroortokresolu (Arborol, Nitrosan). 
Slivovice od Jelínka, 10.3.2016
Nedělá, podle mě ani autor příspěvku... Taky myslím, ale napsané to vypadá působivě.
Postrik proti prezimujicim skudcum, 10.3.2016
Nevím, jak moc je zimní postřik důležitý, asi jak kde. Já jsem ho naposledy stříkal před 35 lety, rozdíl není. Je pravda, že v horších podmínkách je i škůdců míň.
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika