|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kidd´s orange, 21.3.2016 "Dužnina je žlutobílá, pevná, šťavnatá..."
Jenže když prolistujerte onu pomologii, zjistíte, že jako šťavnatá je dužina popsána prakticky u všech odrůd, tedy ta informace je vlatně o ničem. Já bych šťavnatost K.o. přirovnal ke Goldenu. Z něj taky... celý příspěvek > |  | Lišejník po "padesáté", 21.3.2016 Zkuste místo emotivní zprávy o umírání stromů je zkusit vyfotit. Ani napodruhé jste konkrétní projev strádání stromu nepopsala. Lišejník není plíseň, nenaroste na stromech za jednu sezónu. Mladý, správně vedený stromek je tvořen z 90%... celý příspěvek > |  |
|  | Maso jíž ze začátku černé, 17.3.2016 Nevím, nezkoušel jsem to, ale v menším množství asi vyzkouším. Vím, že mnozí v průběhu uzení klobásy namáčejí do horké vody a vracejí zpět do udírny, klobásy se tím nezničí. Taky vím, že na začátku uzení se dávají klobásy oschnout a prohřát do... celý příspěvek > |  | Valašská reneta, 17.3.2016 Hlavně podle tvaru. Za renetovitý je považován ploše kulovitý tvar,. kdy je jablko širší než vyšší a bez výrazných žeber. Valašská je naopak vyšší než širší. Samozřejmě při dnešní záplavě odrůd je dělení jablek na renety, kalvily, libernáče,...... celý příspěvek > |  | Odruda Wangenheimova, 17.3.2016 Wangheimova je moje srdeční záležitost stejných 40 let a nedám na ni dopustit. Plodnost je nedostižná a nároky na teplo malé. Samozřejmě se dá použít na všechno jak píše paní Pokorná. Střízlivě však musím přiznat, že existují odrůdy, které mají... celý příspěvek > |  | Mýtus Strýmka, 17.3.2016 Taky mně chutnají víc mošty z kyselejších zimmních odrůd. Mošt jaderničkový (asi nejlepší na pálení) k nim ale neřadím, proptože je na můj vkus hodně sladký a těch kyselin tolik nemá. Aspoň v loňském roce, kdy jsem připravoval několik hl na kvas,... celý příspěvek > |  | Valašská reneta, 17.3.2016 Každopádně název Valašská reneta je marketingově zdařilý a jistě vzbudí zájem pěstitelů víc než HA 500 nebo nic neříkající názvy jako Delvit či Dulcit.. Bez ohledu na to, že se o renetu nejedná. |  | Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 17.3.2016 Nejsem odborníkem přes pesticidy, ale mám za to, že Calypso na roztoče příliš účinné není. |  | Řez 6 let staré jabloně, 17.3.2016 Rubín na prvním obrázku nebyl stříhaný a je to asi dobře. U této odrůdy čím míň řezu, tím líp. Stačí šetrně probrat korunu, aby byla řidší, nic víc.
Druhá jabloň má víc chyb - např. horní patro přerůstá spodní,. I tady je náprava možná... celý příspěvek > |  | Proč nekvetou durancie?, 17.3.2016 Slivovice z durancií je, pravda, chuťově dokonalá, bohužel však obsahuje ze všech švestek nejvíc ethylkarbamátů, které se ukazují být karcinogenními. Vypadá to, že se zvedne popularita pálenek z jádrového ovoce.
Evaluation of monitoring... celý příspěvek > |  |
|  | Stará jabloň - odroda, 11.3.2016 Podle indicií, že jablko je dožluta, šťavnaté a paradní na mošt, odrůdu určit absolutně nejde. |  | Břízová míza - voda - výroba vína a vodky, 10.3.2016 ...20l březovice a lepší pití jsem zatím nepil,...
To je pochopitelné. Každý nemůže ochutnat všechno. |  | Postrik proti prezimujicim skudcum, 10.3.2016 Žlutý sníh nebyl po Metathionu (ten nijak nebarvil, jen smrděl), nýbrž po dinitroortokresolu (Arborol, Nitrosan). |  | Slivovice od Jelínka, 10.3.2016 Nedělá, podle mě ani autor příspěvku...
Taky myslím, ale napsané to vypadá působivě. |  | Postrik proti prezimujicim skudcum, 10.3.2016 Nevím, jak moc je zimní postřik důležitý, asi jak kde. Já jsem ho naposledy stříkal před 35 lety, rozdíl není. Je pravda, že v horších podmínkách je i škůdců míň. |  |
 |
|
|
|