|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubovat už peckoviny za kůru?, 30.5.2016 Vy jste mě asi nepochopil. Myslel jsem, že by se měly odříznout ty větve, do kterých jste letos nezasáhl. Jenom tak se Vaše rouby dostanou na povrch (seřezané) koruny a budou moci vyrašit a růst. Na obrázcích mají zelené špičky a vypadají... celý příspěvek > |  | Roubovat už peckoviny za kůru?, 30.5.2016 Vidím tam jeden a dost zásadní problém. Jmenuje se apikální dominance. Když přeroubovávám jakýkoli strom, dělám to tak, aby rouby byly na povrchu koruny - přesněji, když si korunu představím jako polokouli, měly by být rouby umístěny na plášti té... celý příspěvek > |  |
|  | Roubovat už peckoviny za kůru?, 30.5.2016 Není to o krtinci na Svitavsku, stejně jsem uchovával rouby u tchána va Mařaticích. Je třeba najít místo, kde je po většinu dne stín. To je v pozdním jaru - kdy slunce vychází na severovýchodě a zapadá na severozápadě - trochu problém. Rouby musejí... celý příspěvek > |  | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 26.5.2016 Já si začínám myslet, že kdyby někdo ty staré znojemské okurky z pětilitrové zelené plechovky přesně vyrobil, beztak by všichni tvrdili, že už to není ono. Naše chutě se jednoduše změnily. Odvykli jsem kyselému, naučili jsme se jíst sladší. V... celý příspěvek > |  | Roubování, 24.5.2016 Teď už nic, pokud tedy nemáte schovaný nenarašený živý roub. Jestli z podnože vyraší a do srpna naroste dostatečně silný výhon (o čemž u M9 pochybuji), můžete jej v létě naočkovat. Nebo příští jaro naroubovat.
Pokud byste měl ten... celý příspěvek > |  | Meruňkový roub vadne, 24.5.2016 Nejčastější příčinou bývá mechanické posunutí styčných ploch roubu - omylem pěstitelem, ptákem, kroupami, atd. Nevyloučil bych ani moniliové postižení roubu. |  | Jak zakopat slivovici, 22.5.2016 Před lety jsem to udělal podobně. Zátku pomozí zátkovačky jsem zarazil až po okraj, nahoře zavoskoval, celé to zakryl plechovým šroubovacím víčkem. Nezakopával jsem to, jen postavil do vlhkého sklepa na zem. Výsledek po 30 letech? Víčko zoxidované se... celý příspěvek > |  | Jakou sekačku?, 17.5.2016 Osobně pochybuji, že by tu byl někdo, kdo držel v ruce aspoň desetinu nabízených typů sekaček do 10 tisíc. Takže vlastní zkušenosti jsou velmi omezené a neobjektivní. Je to asi stejné, jako byste se zeptal: "Plánuji koupit auto na ježdění k babičce a... celý příspěvek > |  | Neplodnost Třešní a peckovin, 17.5.2016 Jste si jistý, že to pomůže? Myslíte, že chyba vězí v odrůdě Burlat, která kvete po 7 letech 40 květy? |  | Čím dezinfikujete nůžky?, 16.5.2016 Vápenným mlékem desinfikujete nůžky? |  |
|  | Vážně mi umírá meruňka?, 16.5.2016 Já to za úplnou hovadinu nepovažuju. Pravda, jen málokdy je sazenice v takovém stavu, že to pomůže. Ale někdy je stromek zasazen ve vzdušné kapse, má zaschlé kořeny, nebo naopak byly kořeny namočeny do blátivé kaše a on to byl betonový jíl. Vyjmutí,... celý příspěvek > |  | Maso není dost proleželé, 13.5.2016 Dělám to stejně, zejména pokud je teplo a není kde nechat maso měsíc v láku. V zimě nechám proležet trochu déle. |  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 12.5.2016 Já ale nevidím žádnou neúctu k odrůdě ani nerozumné zviditelňování. Jediné, co vidím je, že na pultech obchodů ji nevidím. Což je škoda, chuť Coxovy je skutečně delikátní. |  | Řez broskve - prosím o radu, 12.5.2016 Úžasná starší broskvoň, říkám si, ale ona to bude spíš ta sakura v pozadí.
Pokud všechny letorosty (loni narostlé dřevo) zakrátíte na 2 očka, tak neuděláte chybu. Dlouhý americký řez letos moc aplikovat nejde. |  | Ceresna netvoriaca konare, 12.5.2016 Ono to není tak jednoduché. Každý strom má snahu zaujmout tvar, jaký je mu geneticky dán. Ono nestačí si říci "Chci mít pyramidu" aby stromek začal růst jako pyramida. Teoreticky lze samozřejmě vypěstovat jakýkoli tvar stromu, pěstitelé bonsají... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|