|
Habr a jabloně, 9.6.2016 Že si mohou kořeny v půdě konkurovat, je asi jasné ale je to normální. Ony kořeny stromů v lese si vzájemně taky nevyhýbají. Kořeny rostou chemotaxí nejvíc tam, kde cítí vodu a živiny.
Kozlíkové kapky lze chápat jako kapalné... celý příspěvek > |
 |
Popínavé růže na oblouku, 9.6.2016 Než oblouk z obchodu urezne (taky jsem ho měli), růže vytvoří kostru, která je víceméně samonosná.
Cose týče dřevěné konstrukce - není-li v kontaktu s půdou, je to dobře. Svislé dřevo vydrží věky. Po oblouku voda steče. Je-li v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Angrešt - osychají listy, 3.6.2016 Pochybuju. |
 |
Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci, 2.6.2016 Jako odšťavňovat bylinky? Proč? |
 |
Hrušeň Wiliamsova onemocnění, 2.6.2016 Věřím, že pan Hlavatý i ostatní pochopili míru nadsázky v posledním mém odstavci, kde jsem jen ironicky dával za pravdu některým konspiračním teoriím. Ve skutečnosti není žádné vysmívání, není nic natrženého, nejsou dolárky, tak jako není... celý příspěvek > |
 |
Dotaz na "oranžové potomky" Mr. Coxe, 2.6.2016 Už nemám ani Carolu ani Clivii, třebaže jednu dobu jsem je pěstoval současně, včetně Alkmene. Měl jsem zato, že všechny pocházely z NDR jako kříženci Coxovy - obvykle s Oldenburgovým.
Carola byla větší barevnější a taky šťavnatější, možná... celý příspěvek > |
 |
Angrešt - osychají listy, 2.6.2016 Angrešt z řízků zakořeňuje špatně. Proto se spíš hříží.
Sázet řízky do granulovaného hnoje je nesmysl. Lepším substrátem by byl čistý písek. Ale jak říkám, ujmutí samotných angreštových řízků je obtížné vyžaduje odborný přístup -... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Wiliamsova onemocnění, 2.6.2016 Já to však pro čistotu ovocnářství dělám rád.Proto nedělám žádné předčasné žebříčky anket
To, pravda, neděláte. Ale předčasné závěry o viníkovi chřadnoucí hrušně ze dvou neúplných fotek si učinit troufnete. Nemluvě o předčasných obviněních... celý příspěvek > |
 |
Olej Stihl HP ultra, 2.6.2016 Planovane zastarávanie " su realitou uz takmer 100 rokov... Žiaľbohu.
Na druhé straně můžeme být někdy rádi, že tu k**vítka jsou. Jinak by váznul technologický pokrok. Kdo by vyvíjel nové lepší modely, kdyby každému dobře sloužila jeho... celý příspěvek > |
 |
Olej Stihl HP ultra, 2.6.2016 To je trochu demagogie. Když se v servisu svého auta zeptáte, máte-li si rezavý výfuk vyměnit za značkový nebo no name za čtvrtinovou cenu, co vám asi poradí?
Fórum se jmenuje Zahrada.cz, nikoli Tezbadreva.com, tedy v drtivé většině... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubovat už peckoviny za kůru?, 1.6.2016 Prtávě proto, že jsem se těch myší bál, tak jsem je raději narouboval hned v lednu. A zjistil jsem, že nejlepší způsob, jak uchovat rouby do jara je - na podnožích!
Naštěstí loni myši braly jen jabloně. |
 |
Uzení masa a klobás, 1.6.2016 Já taky nevařím. Ale v některých receptech je var uveden - tuším např. u anglické slaniny. |
 |
Hrušeň Wiliamsova onemocnění, 1.6.2016 No ale kde máte napsáno, že zadavatel sázel do 100%ního substrátu?Když to čtu, moc chytrý nejsem. "Kořeny se zdály zastrizene.šachová jana asi také vporadku bez žádných přidaných hnojiv. Jen zahradnicky substrat který se ve všech ostatních případech... celý příspěvek > |
 |
Prořezávat broskvoň průběžně?, 1.6.2016 Je. Rány po zazelena vylomených a ustřižených výhonech se mnohem rychleji hojí. |
 |
Hrušeň Wiliamsova onemocnění, 31.5.2016 Jak chcete kontrolovat draslík v půdě? A proč vůbec? |
 |